ארבעה אירועי אלכוהול ויין מומלצים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

תמיד חלמתם להרשים את החבר'ה בנאום ידעני על עפיצות או טרוואר? שני יקבים, מרכז יין ובר מציעים קורסי טעימת יין, סדנת טרוואר, סדנא להפקת שיכר מפירות יבשים וגם ערב מחווה לפרנק סינטרה שכולו אלכוהול משובח ולהיטים

איש הענבים
''אנחנו פותחים מגזינים, קוראים ביקורות על יין ונתקלים בדירוגים שונים'', כותב חיים גן, איש הענבים, בהזמנה לקורס טעימת היין הביקורתית שהוא פותח במרכז ''איש הענבים ביפו העתיקה. ''לא פעם אנחנו תוהים כיצד מתנהל תהליך הדירוג על ידי מבקר היינות, כיצד ניתן לחלק ציון ליינות, מהו בדיוק פאנל טועמים ומהם הפרמטרים בהם מתחשב מבקר היין בעת הטעימה''. האמת? לגמרי צודק. לכל מי שתהה איך מדרגים יין ואיך מתנהלת טעימה מקצועית, מיועד הקורס שפותח גן בהדרכתו יחד עם דניאל רוגוב, מבקר היינות של עיתון הארץ ועורכת מגזין ''יין וגורמה'', מירה איתן.
במהלך הקורס יטעמו המשתתפים 24 יינות שונים והוא מיועד לבוגרי הקורסים של ''איש הענבים'' (מס' המקומות מוגבל).
מפגש ראשון : 12.02.07, יום שני בשעה 23.00 – 20.00 / בהנחיית חיים גן.
מפגש שני : 19.02.07, יום שני בשעה 23.00 – 20.00 / בהנחיית דניאל רוגוב.
מפגש שלישי : 26.02.07, יום שני בשעה 23.00 – 20.00 / בהנחיית מירה איתן.
מחיר : 899 ₪ לחברי מועדון בלבד.
איש הענבים
מזל שור 9, יפו העתיקה
טלפון: 03-5180533

יקב צרעה
ביקב צרעה הופכים את סדנת הטרוואר לחגיגה אביבית, עם ביקורים בכרמים בהם יוכלו המשתתפים להתרשם מאופיין המיוחד של החלקות השונות, ללמוד על הבדלי הטעם בין ענבים מחלקות שונות ובהמשך, לטעום יין תוך זיהוי המאפיינים הייחודיים לכל חלקה.
סדנת טרוואר ראשונה לחברי היקב מתקיימת בשישי, 16.2.07 ויוצאת מתחנת הדלק פז שואבה בשעה 9:45. המשך הסדנא יתקיים בהיכל היין ביקב, בליווי טעימות יין וכיבוד מפנק.
75 שקל למשתתף. ההרשמה מראש בטלפון: 02-9908261. מספר המקומות מוגבל.
יקב צרעה
בקיבוץ צרעה
טלפון: 02-9908261

קובי'ס בר
בבר המפתיע שבתוך מתחם ''טיב טעם'' בראשל''צ מקיימים כל ערב מופע משתנה המלווה באוכל מוקפד, יין ובר אלכוהול עשיר. הערבים הקבועים, כמו ערב הג'ז מומלצים בחום אבל בתכניה צד את עינינו דווקא ערב המחווה לפרנק סינטרה, בו יושרו מיטב מלהיטי הענק האמריקאי. הערב יתקיים ביום שלישי, 30.1.07. פרטים נוספים במקום.
קובי'ס בר
דרך המכבים 62, מתחם טיב טעם, ראשון לציון
טלפון: 03-9595707

יקב מורד
לקראת ט''ו בשבט יוצא יקב מורד המשפחתי שביוקנעם בסדרת סדנאות ייחודיות להפקת ליקרים מפירות טריים ויבשים, כמו למשל שיכר תות שדה, אננס, מנגו, פסיפלורה, חרובים, אשכוליות ועוד.
את הסדנאות יעבירו יעקב ואתי מורד, בעלי היקב, ובמסגרתן יקבל כל משתתף ערכת פירות יבשים ויפיק ליקר אישי בבקבוק אישי וייחודי.
למי שרוצה להירשם ללימודים רציניים יותר, מציעים ביקב מורד גם סדרה של שלושה מפגשים בה לומדים להפיק יין שיכר וליקר. הלומדים מקבלים ערכה להכנה בבית .
מרכז המבקרים של היקב פתוח לביקורים, ללא תשלום, בכל יום בין 8:30-16:00, בימי שישי עד 14:00 ובשבתות בין 9:00-16:00. לקבוצות מאורגנות, בתיאום מראש.
יקב מורד
אזור התעשיה שער יקנעם, יקנעם
טלפון: 04-9597125