מרקים חובקי עולם


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

נובמבר בעיצומו, סופה רודפת סערה ועת המרק הגיעה. ארבעה שפים ומסעדנים ממליצים על מרק ומצרפים מתכון. להדפיס ולשמור

מרק מינסטרונה של השף עומר בן גל ממסעדת לילית
עומר בן גל, השף של מסעדת לילית בתל אביב ממליץ על מרק ירקות איטלקי עשיר, והגרסה שלו מוצלחת במיוחד.
(מתכון ל-8 אנשים)
החומרים הדרושים:
2 ליטר ציר עוף
חצי קילו חמציצים קצוצים דק
עגבנייה גדולה בשלה קלופה וקצוצה דק
רבע כוס נענע קצוצה דק
רבע כוס בזיליקום קצוץ דק
חצי כוס תרד
8 גבעולי אספרגוס קלופים ופרוסים לפרוסות בגודל 1 ס''מ
מיץ מלימון אחד
200 גרם פסטה מבושלת לפי הוראות היצרן
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הציר, העגבניות והחמציצים בסיר במשך כעשרים דקות.
2. מוסיפים את האספרגוס, התרד, עשבי התיבול והפסטה.
3. מתבלים במלח ומוסיפים לימון אם צריך.
4. מעבירים לצלחת ההגשה, זולפים מעט שמן זית משובח ומגישים מיד.
לילית
רחוב דפנה 3 (בית אסיה)
טלפון: 6091331- 03

מרק וון- טון של שף המרקים במסעדת צ'יינה לי
להכנת הוון טון (12 יחידות לארבע מנות):
לבצק:
2 כוסות קמח
4 ביצים
קורט מלח
אופן הכנת הבצק:
1. מערבבים את המרכיבים ולשים עד לקבלת עיסה אחידה.
2. מניחים את הבצק למשך שעתיים בטמפרטורת החדר.
3. לאחר שעתיים, מרדדים את הבצק על משטח מקומח, לעובי של 2-3 מילימטר וחותכים לריבועים של 3 על 3 ס''מ.
להכנת המלית:
100 גרם בשר עוף טחון
קורט מלח
שתי כפות סויה
כפית שמן שומשום
קורט פלפל לבן
גבעול בצל ירוק קצוץ דק
אופן הכנת המלית:
1. מערבבים את כל המרכיבים יחד עד לקבלת מרקם אחיד.
2. משטחים את ריבועי הבצק ומניחים על כפית מהמלית למרכז. עוטפים עם הקצוות לצורה של שקיק.
3. מרתיחים מים בסיר ומכניסים את כיסוני הוון טון לתוך המים הרותחים למשך שלוש דקות. מוציאים ומקררים.
המרכיבים למרק:
4 כוסות ציר ירקות
4 כוסות ציר עוף
6 עלי חסה מסולסלת
כף סויה בהירה
קורט פלפל
כפית סוכר
אופן ההכנה:
1. מרתיחים את ציר ירקות והעוף.
2. מוסיפים את כיסוני הוון טון. מתבלים במלח, פלפל וסוכר ומבשלים למשך דקה. מגישים בצלחת עמוקה.
• ניתן להוסיף מעט שמן שומשום ולהגיש.
צ'יינה לי, מסעדה סינית גלאט כשר
מונטיפיורי 7 (מול כלבו שלום), תל אביב
טלפון: 03-5103140

מרק עוף מסורתי של זמי שריירבר ממסעדת סנדר
מרק כמו של הסבתות הידוע גם בכינויו 'פניצילין יהודי'.
החומרים הדרושים:
עוף שלם מחולק
חצי קילו עצמות בקר
2 גזרים
2 בצלים
1 תפוח אדמה
צרור שמיר
צרור פטרוזיליה
צרור עלי סלרי
1 שורש
כף אבקת מרק עוף אמיתי
כפית מלח
אופן ההכנה:
1. מבשלים את העוף והעצמות בסיר עם מים עד לרתיחה.
2. מוציאים את התכולה ושופכים את המים.
3. מוסיפים מים חדשים, מחממים ומכניסים את העוף והעצמות.
4. כעבור חצי שעה מוסיפים את שאר המרכיבים השטופים והקצוצים לגודל הרצוי. ממשיכים לבשל כ- 45 דקות.
5. בסוף הבישול מוציאים את העוף ומסננים ממנו נוזלים וממשיכים לבשל עוד חצי שעה עד שהמרק מוכן.
• ניתן להוסיף למרק קרפלך
סנדר
לוינסקי 54, תל אביב
טלפון: 03-5371872

מרק בשר תימני אותנטי של הבאגסי ביסטרו בר
(מתכון לארבעה סועדים)
החומרים הדרושים:
חצי קילו כתף בקר חתוך לקוביות
2 בצלים לבנים חתוכים גס
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
3 עגבניות מגורדות
2 שיני שום
3 תפו''א חתוכים לקוביות
כף וחצי חוואיג' למרק
חצי כף כורכום
חצי כף כמון
רבע ליטר ציר בקר
כף כוסברה יבשה טחונה
כף כפות שמן זית

אופן ההכנה:
1. בסיר עם שמן זית מטגנים טיגון קל את שיני השום והבצל. מוסיפים 2 ליטר מים ואת ציר הבקר ומביאים לרתיחה.
2. לאחר הרתיחה, מוסיפים את הבשר, הכוסברה, הפטרוזיליה והעגבניות ומביאים שוב לרתיחה.
3. לאחר שהמרק רתח בשנית מנמיכים את האש ומוסיפים את התבלינים, הכורכום, החוואיג', הכמון והכוסברה היבשה. מבשלים במשך שעתיים.
4. מוסיפים את תפוחי האדמה וחצי ליטר מים ומבשלים כעשרים דקות.
* מומלץ להגיש עם חילבה, טחינה ירוקה ולחם.
באגסי- ביסטרו בר
פלורנטין 26, תל-אביב
טלפון: 03-6813138

לחם בשר הרצליה אירועים חדשבמסעדות או לקחת במשלוח - כבר 12 שנה - מקסיקנה