מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

החום העמוק המתוק הזה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

עודד ברנר, מי שהקים את מקס ברנר לפני למעלה מעשור, הוא הראשון שזיהה את הפוטנציאל הבלתי ממומש שבשוק השוקולד הישראלי. בשנים האחרונות מצטרפים אליו עוד ועוד שוקולטיירים ישראלים, בעלי ניסיון בינלאומי, שמסמנים אותנו במקום מכובד על המפה הכי מתוקה בתבל. ארבע המלצות

קרדינל
אלי טראב, השוקולטייר של ''קרדינל'', או בשמו המלא של המקום, קרדינל שוקולד גורמה, מתמחה במיזוג ידע ומתכונים קלאסיים עם רעיונות חדשניים ובישול יצירתי. בין השוקולדים שהוא רוקח מהחומרים האיכותיים ביותר, אפשר למצוא למשל את סדרת הקריולו (סדרת קרמים סמיכים שנמכרים כחריצי שוקולד בטעם שוקולד טבעי ומדגימים את טעמי הפולים מהאזורים השונים), סדרת הג'אנדוג'ה (שוקולד עם מחית אגוזים המעוצב בצורת לב עם אבקת קקאו), הסדרה הארוטית (ובה למשל, שוקולדים מפוסלים בצורת איברי מים זכריים וסדרת קלפי קמה סוטרה עם תבליטים משוקולד), ואפילו פרלינים אורגניים בהזמנה מיוחדת (בהם מריר בריבוע, קרמל ומלח ים אטלנטי, מריר תפוזים בקרמל, מריר אספרסו לימון ופירות יבשים מצופים שוקולד אורגני).
כל יום ראשון ב-17:00 מתקיימת בשוקולטרי סדנת שוקולד (135 ₪) ולמי שרוצה להתמחות בהכנת פרלינים וקינוחי שוקולד מציע טראב להירשם לסדנת 4 השעות שלו (345 ₪ כולל ערכת מתנה בשווי 95 ש''ח). ויש גם סדנאות למסיבות רווקות / נשים שבהן מלמד טראב איך לנצל את השוקולד כמעורר חושים, מהכנת משקאות שוקולד מעוררים ועד הכנת קרמים של שוקולד למריחה על הגוף (120 ₪ למשתתפת בקבוצה של מינימום 10 משתתפות).
קרדינל
אבן גבירול 60, תל- אביב
טלפון: 03-6958612

השוקולדים של רואי
תשע שנים עבד רואי גרשון בהיי טק עד שהחליט שנמאס לו. הוא התחיל להשתתף בסדנאות שוקולד, נסע לבלגיה כדי להתמחות ובסוף פתח בוטיק לשוקולד ופרלינים עם בית קפה צמוד. כל הפרלינים שלו עשויים חומרים טבעיים ונעשים בעבודת יד. המגוון עצום וכולל לדוגמא, פרלינים ממולאים בטעמים של אספרסו, מנגו, פסיפלורה, לימון בניחוח נענע, צ'אי מסאלה, ועוד. את הכל אפשר לקנות הביתה באריזות מקסימות או להזמין לשולחן בבית הקפה הצמוד שתפריטו מציע מנות כמו שיפודי שוקולד או מוס שוקולד עשוי משוקולד 70 אחוז.
למי שרוצה ללמוד להכין את הכל לבד בבית, מעביר גרשון סדנאות, כולל סדנת פיסול ארוטי בשוקולד.
השוקולדים של רואי
יד חרוצים 15, תל אביב
טלפון: 03-6874411

שוקוטופ
גם רותי ואיריס בן אליעזר חלמו במשך שנים על בוטיק שוקולד עד שהעזו להפשיל שרוולים ולהתחיל לערבב חמאת קקאו עם סוכר, שמנת ופירות. הן פיתחו את המתכונים במשך תקופה ארוכה ויצאו לשוק עם מבחר מדהים למדי של שוקולדים כולל התמחות מיוחדת בשוקולד ללא סוכר! ובשוקולד לילדים, כשכל המרכיבים טבעיים ואיכותיים, ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל.
השוקולטרי שפתחו בסופו של דבר נמצא במרכז קסטרא לאמנויות בחיפה וניתן להזמין ממנו פרלינים לכל רחבי הארץ דרך אתר האינטרנט או טלפונית.
שוקוטופ
קניון קסטרא, רח' פלימן, 8 חיפה
טלפון: 1-599-525-222

עין כרם המתוקה
לא צריך סיבות מיוחדות כדי לבקר בעין כרם, אחד הכפרים היפים בארץ ומקום שמרגיש כמו קפיצה לחו''ל, במיוחד כשמגלים במרכזו חנות קטנה, מעין גלידריה, שמתמחה בשוקולד איכותי בעבודת יד. על השוקולד המעולה של עין כרם המתוקה אחראית סימה, שמכינה כל פרלין במו ידיה, מתבלת, מגלגלת וטובלת בקקאו בסבלנות ובאהבה. גם פה לא תמצאו זכר לחומרי טעם או חומרים משמרים, הכל נעשה מה''דבר האמיתי'' שמנת, פירות, אלכוהול ופירות יבשים וכשהפרלין נמס על הלשון, אי אפשר לטעות בזה.
עין כרם המתוקה
מבוא השער 2, מרכז עין כרם, ירושלים
טלפון: 077-2006660