קוקטייל לסוף הקיץ


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ארבעה ברמנים מספרים על המשקאות הכי חמים על הבר שלהם בקיץ האחרון ומוסיפים מתכונים לקוקטיילים קיציים משגעים.

קולוני
דודי ועקנין, האחראי על הבר בקולוני הירושלמית, מדווח שגם הירושלמים אוהבים קוקטיילים ושותים אותם יפה בקיץ.
קוקטייל מומלץ: קמפיישן. ''זה קוקטייל שעשוי מתרכיז פסיפלורה עם קמפרי, ג'ין ומיץ תפוזים''.
אופן ההכנה: ''מכניסים הכל לבלנדר יחד עם קרח ויוצא אחלה דבר. הכמויות בגדול: מנה קמפרי, חצי מנה ג'ין, שתי מנות מיץ תפוזים וחצי מנה פסיפלורה. אפשר להוסיף גם את הפרי עצמו ואפשר לגוון במעט אמרטו או סלואו ג'ין וזה מוסיף לטעם. מגישים בכוס גבוהה עם פלח לימון או דובדבן''.
קולוני
דרך בית לחם 7, שכונת בקעה, מתחם הרכבת, ירושלים
טלפון: 02-6729955 052-2600006, 054-5999930

צ'ייסר
איזי קומפורטי, הברמן של צ'ייסר מספר שהלהיט של קיץ 2006 בקרב הבליינים התל אביבים הם ללא ספק הסאוורים בכל הצורות, ''פיג'לינג סאוור, אמרטו סאוור, וודקה סאוור, וויסקי סאוור, הכל הולך העיקר שיהיה לימוני, קיצי וטעים''.
קוקטייל מומלץ: ''אין כמו ג'ין טוניק''.
אופן ההכנה:''מנה ג'ין, בתוספת טוניק לפי הטעם, ולימון. אפשר לגוון ולהוסיף ספרייט במקום טוניק. בתוספת לימון זה טעים''.
צ'ייסר
אלנבי 44, תל אביב
טלפון: 03-5176441

קזנקי
קפרינייה, הקוקטייל הלאומי של ברזיל, הוא מה שרץ הכי הרבה בקיץ, אומרת דפנה דיסקין, ברמנית בקזנקי. ''גם מוחיטו הולך מצוין. שניהם קוקטיילים קיציים, עם נענע, וטעם מתוק-חריף. זה משקה שהוא גם משחק. שותים ומשחקים עם הקרח, לועסים את הלימונים. כיף. הסוד בקוקטיילים האלה הוא שבגלל הלימונים לא מרגישים את החריפות של האלכוהול''.
קוקטייל מומלץ:''קפירייניה''.
אופן ההכנה: ''חותכים לימון לקוביות וכותשים עם שתי כפיות סוכר. מוסיפים קרח כתוש, שוט של קשאסה, מיץ לימון סחוט, מעט ליים (רוזס ליים) וקרח כתוש. מערבבים הכל יחד ומגישים בכוס לואו בול (אולד פשיין)''.
קזנקי
הארבעה 16, תל אביב
טלפון: 03-5610630

באגסי
יעל פריד מהבאגסי ביסטרו בר, טוענת שהקיץ האחרון התאפיין בעושר גדול של קוקטיילים יצירתיים, מהסוג שנוגע בכל החושים, כמו למשל קוקטיילים עם בסיס חריף של צ'ילי ותבלינים חריפים. ''הקהל בבאגסי גילה פתיחות למותגים מיוחדים ולדברים שונים וחדשים ואפילו התחיל לשאול ולבקש הסברים על המותגים לפני שהוא מזמין אותם''.
קוקטייל מומלץ:''קוקטייל שאנחנו קוראים לו 'קיץ ישראלי'''.
אופן ההכנה:''בבלנדר טוחנים יחד 90 cc וודקה, 60 cc ליקר אבטיח, קוביות אבטיח, גבינה בולגרית וקרח. מוזגים לכוס מרטיני ומקשטים בגבינה בולגרית''.
באגסי
פלורנטין 26, שדרות וושינגטון, תל אביב
טלפון: 03-6813138