"האנטרקוט, נתח ורדרד ויפהפה של 300 גרם, נצלה לדרגת מדיום והגיע עם צ'יפס פריכים וטעימים ועם קישוטי ירקות שהעבירו יפה את המסר – אנחנו פה בשביל הקישוט..." גלי בן נון (3 חודשי צמחונות כפויה) קרניבורית בקניבר, חיפה
"מעל בצק דק, פריך ולא שומני מתנוססת תפארתה של הג'מבון קווי – שינקן, פרמזן, זיתי טאסוס וחלמון ביצה, שבמרכזו של עיגול הפיצה הא-סימטרי הזה, הוא מושך אליו את תשומת הלב..." אורית איציק ופיצה גוסטו - להלן פיצה גורמה
עוזי בשן מבקר במסעדה הלבנונית, תנורין, השוכנת למרגלות הר הארבל שבצומת מגדל. הוא מוצא בתנורין שילוב נדיר של מסורת וחידושים מודרניים, אך בעיקר מגלה כי חשיבה ותכנון הם שהופכים כל מנה במסעדת תנורין למנת הדגל
אורלי פרש-אזולאי מבלה את יום שבת במסעדת דה אוליב טרי שנמצאת בכפר ראמה, ומתחברת לשורשים – מטעי עץ הזית, האדמה, המטבח המסורתי והמתובל של סבתא והאירוח הביתי והחם שובים אותה ומבטיחים שתשוב לכאן עוד פעמים רבות
"הפנוקטה עוברת בקלות את מבחן הקינוחים, שהוא אכילה עד תום, בלתי תלויה בתחושת השובע שמותירה העיקרית. האיטלקים אומרים שהליכה אחרי ארוחה עוזרת לעיכול. אנחנו לקחנו מונית." אמיר נהרי על מסעדת מקרוני, ירושלים
שירלי רחמים מבקרת במסעדת סמיר ברמלה, השוכנת בתוך מבנה עתיק בן 700 שנים שעל קירותיו חזון אחרית הימים: יונת השלום מרחפת לצד מסגד, עץ אשוח ומנורה. והיחנה, שמתברר שהיא חזה עוף עם עגבניות ובשר לא מפסיקה להפתיע
במסעדת סאטורי מספרת קרן ויזנר את סיפור חייה הקשה: חולמת על חופשה בתאילנד אבל נאלצת להישאר בחורף הקר בארץ. מזל שאוכל תאילנדי אפשר להשיג גם כאן, ואם כבר כאן, בתל אביב, מסעדת סאטורי היא תאילנדית מעולה
"לעומת אפנות כמו הקינואה, צמחונות, טבעונות או אחרות שלעתים צצות, לעד יסתובב סליל השווארמה על צירו... שיפודי רחובות, על אף שמה, אינה שיפודיה. זו מסעדה המקדשת בשר לסוגיו..." שיר כידן קרניבורית במסעדת שיפודי רחובות
אורלי פרש-אזולאי ("זמן איכות עם החמות הוא חובה") מבלה ערב במסעדה האסייתית תאי צ'ין שבטבעון. במסעדת תאי צ'ין משתלבים המטבח היפני, הסיני והתאילנדי באופנים מעניינים וייחודיים, כמו גם הכלה והחמות
"ב-8 לינואר 1935 נולד תינוק בשם אלביס אהרון פרסלי, ואני אכלתי את ההמבורגר שהוא הכי אהב. גבירותיי ורבותיי, Elvis has left the building..." אמיר נהרי מבקר בפונדק אלביס שבנווה אילן, המבורגר מעולה רבע שעה מהבית
אדוה גן סתיו (טעמתי לא מעט סושי בימי חיי) מבקרת בקוי סושי בר ברעננה ומביטה, מעברה השני של ערמת נתחי דג בוהקת מטריות, בעבודה ב-40 אצבעות של לי-אן, יין, וואנג וצ'ין, שמייצרים סושי ש"תסמכו עליי וזהו", הוא מעולה
"מסעדת אבו גוש היא הראשונה באבו גוש שפתחה את שעריה לישראלים ושהציגה את המטבח הערבי עם סטנדרטים גבוהים של הגשה ושירות. כיום גדוש הכפר מסעדות, כולן נפתחו בזכות החזון של איברהים..." יובל בלנקובסקי לומד על אבו גוש
"הגרסה האסיאתית עולה בהרבה על כל שניצל: הבשר עשוי בגאונות, ציפוי הטמפורה מוסיף למנה מתיקות, וכל הסיפור הזה עטוף במנדרין פנקייק בשילוב ירקות ורוטב הויסין או צ'ילי חריף..." דניאל לוין טועם ממטעמי צ'ויה האסיאתית
באיטרייט שבתל אביב דוגמת שפרה צח את מנות הדגל הבריאותיות שהן גאוותה של המסעדה ששמה לעצמה מטרה לחבר בין שני מושגים רחוקים לכאורה זה מזה – פאסט פוד ומזון בריאות. והכול עטוף במעטפת ידידותית וצבעונית
"בכניסה למזכרת בתיה, מסעדה ששמה מעיד על אופייה ועל אופי בעליה. כמו האוכל שטעמו ומרקמו נדירים בטיבם, כך גם בעליה אינו עוד בעל מסעדה או שף, ואם תרצו ויהיה לו זמן, הוא גם איש שיחה מצוין..." שיר כידן על פרי מגדים
"ביקיניקו טנקה החדרים פרטיים, מרווחים ואינטימיים, והמלצרים לא באים לשאול אם 'הכול בסדר', אלא מגיעים רק לקול צלצול הפעמון... שום רמז לכך שאנחנו נמצאים מרחק נגיעה מהבית..." אפרת רוזן מתמוגגת מיקיניקו טנקה
"החלטנו לאתגר את אבו נאסר חינאווי, לסטות מהדגים שהן מנות הדגל ולהזמין פירות ים ואנטריקוט..." דניאל לוין טורף סלטים ואנטריקוט אצל אבו נאסר חינאווי ביפו, שמצדו עומד באתגר
"קונספט קולינרי פשוט וקולע: נעים, ביתי, לא מתיימר או יקר. צירלין מכין "אוכל של אימא", לא אימא מסוימת, אלא אמהות-כל-העולם: רוסיות, גרוזיניות, רומניות, איטלקיות וגם חומוס..." בשישי גשום רוצה עיינה גל כפית סוכר
"לקינוח קיבלנו בננה בטמפורה: חצויה לאורכה, מטוגנת ומצופה פירורי לחם. היא נימוחה בפה והשאירה שביל מתקתק של מייפל במורד הגרון. זהו השכלול הטוב ביותר שטעמתי של הקינוח האסייתי המסורתי..." שיר כידן נהנית במושי מושי
"המרק הדיף ריח ניחוח, מרקמו היה של קרם חלק... הפטריות, התבלינים והשמנת התמזגו יחדיו לכדי טעם קטיפתי עשיר. החזקנו בכפות, ממאנים להיפרד, ואז הגיעה המנה הראשונה..." אורלי פרש-אזולאי מתמוגגת מביסטרו מקומי בכרמיאל
"הדג שעלה מן הרשת היה לא פחות ולא יותר לוקוס, נסיך הדגה. הלוקוס נעשה על הגריל, ובשרו נותר עסיסי ועדין. הוא לווה בסלט ירוק, עגבניות שרי אפויות ושום..." אדם ומיה בר מרגישים כמו אנשים מהמעמד העליון בפורטונה דל מאר
"השווארמה המהוללת של המסעדה הייתה עסיסית, ריחנית ופשוט מצוינת, וניסינו גם כמה כדורי פלאפל מטוגנים, שפתחו לנו את התיאבון למנות הבשר העיקריות..." עיינה גל מלקקת שפתיים במסעדת האחים מנדלואי
מחפשים סופגניות לא שגרתיות? בחנוכה 2009 יש אור בקצה המנהרה. השנה שוכחים מהריבה המסורתית והולכים על סופגניות במילוי פסיפלורה, קפה, ארל גריי, פיסטוק ועוד. וגם- טיפים יצירתיים כיצד לעבור את החג מבלי לעבור את המשקל
"לעיקריות קיבלנו פלטת ממולאים, חציל קטן ויפהפה, קישוא ובצל שמולאו בבשר טלה וסלט בורגול עם פלפל שושקה קלוי. נראה לי שהשף אורן ירושלמי גדל בבית שהבישול היה חלק מרכזי בו..." אדי רון מבקר בפנינה הירושלמית, סקאלה
"זוגתי שהזמינה מדליוני פילה עגל רכים ונימוחים, סחטו ממנה קריאות התפעלות. אני נהנתי מטורנדו רוסינו- נתח של פילה מיניון שעליו נתח של כבד אווז..." יובל בלנקובסקי וזוגתו, מתחמים לאור נרות במסעדת גבריאל בירושלים