Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על פיצה גוסטו תל אביב

גוסטו פיצה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מעל בצק דק, פריך ולא שומני מתנוססת תפארתה של הג'מבון קווי – שינקן, פרמזן, זיתי טאסוס וחלמון ביצה, שבמרכזו של עיגול הפיצה הא-סימטרי הזה, הוא מושך אליו את תשומת הלב..." אורית איציק ופיצה גוסטו - להלן פיצה גורמה

"קוראים לזה פיצה גורמה", אומרת שף מאיה לביא לבית פיצה גוסטו, "בשבילי זה חיבור בין המרכיבים ומשחק של צבע וריח."

מעל בצק דק, פריך ולא שומני מתנוססת תפארתה של הג'מבון קווי – שינקן, פרמזן, זיתי טאסוס וחלמון ביצה, שבמרכזו של עיגול הפיצה הא-סימטרי הזה, הוא מושך אליו את תשומת הלב. כשאני ושותפתי לארוחה בוצעות כל אחת משולש משלה תוך הסתמכות על המלצות החיתוך המסומנות חלקית על גבי העיגול, חלק מהחלבון נוזל מהפיצה אל הצלחת. בפה יוצרים המרכיבים דינמיקה משלהם כשהם מתחברים זה עם זה, והם מתחברים היטב. וכשאני מתקרבת בתאווה לקצה של המשולש שלי, אני מנגבת עם שאריות הבצק את מה שנותר מהחלמון על הצלחת. אפשר לחוש את היצירתיות הצנועה של שף מאיה לביא בפיצה של פיצה גוסטו.

הבצק יחד עם הביצה מייצרים אצלי בפה תחושת צמיגות שהייתי שמחה לשמר עוד כמה רגעים, אבל גם האישית האחרת מביטה בי באופן אישי. "פיצה טונה אספרגוס" קוראים לה פה בפיצה גוסטו, ומדובר בנתחי טונה מעושנת קלות המונחים לצד אספרגוס טרי ואפונת גינה, בצל ועוד קצת זיתי טאסוס מלוחים. כי אין גבול למה שאפשר להניח על הבצק המופלא של פיצה גוסטו, כשהמרכיבים מסתדרים זה עם זה, מורגשת ההרמוניה בין הטעמים עם כל נגיסה.

אנחנו לוגמות קאווה קריסטלינו, שגם היא מתאימה להפליא לבצק של פיצה גוסטו, ושתי צלחות שקיבלו נשיקה ממלאך כל שהוא - לא ברור לאיזו דת הוא שייך אבל מעכשיו אני מאמינה - מונחות על השולחן. באחת – טארט שוקולד. מתוך עיגול נגזרו שלושה משולשים של בצק פריך וקשיח וכוסו בגנאש שוקולד לפני שהונחו אצלי על הצלחת, זה על קצהו של זה. לצדם קרם מסקרפונה אוורירי והרחק בצד הצלחת תות חתוך בדיוק מעורר קנאה. לא נאמרות מילים רבות, בדיוק מתחילה מלחמה שלא משאירה בשבילן מקום. כלי הנשק הם כפיות והמטרה היא לכבוש שטח טארט גדול ככל הניתן. שותפתי לארוחה כבר רואה את הניצחון בעיניה הרושפות עוד היא נאבקת על חיתוך פיסת הבצק האחרונה, אבל מעשיהם של צדיקים נעשים בידי אחרים, ובעודה מרוכזת במאמצה, מתפרקת פיסת השוקולד האחרונה מן הבצק ומקפצת במלואה על הצלחת, בדיוק למקום שבו ממתינים לה כוחותיי. אני שובה אותה ומכוונת מבט לצלחת האחרת. פה ממתין בסבלנות הטירמיסו שמלמעלה למטה מורכב מפולי קפה המכסים על שכבת קקאו, המכסה על גבינת מסקרפונה, המכסה על ביסקוטי טבול באספרסו ובברנדי. ומכיוון שכל אלו מוערמים בכוס, קצת קל יותר להחליט על גבולות גזרה וכל אחת מאתנו מקבלת את החצי שלה. בכל זאת, כשהיא מנסה להתגנב לשטח שלי, עומדים כלי הנשק שלי על המשמר.

אבל כל מלחמת הקינוחים שלנו בפיצה גוסטו נראית כקרב כריות אל מול המלחמה האמתית של שף מאיה לביא, שבאומץ ניצבת מול עולם גברי של עובדי מטבח, שוטפי כלים, בעלי עסקים, מבקרים, אורחים ובני זוג פוטנציאליים. והפיצה שהיא מכינה בפיצה גוסטו מנצחת את כולם.

כדי להוכיח את טענותיי בדבר טיבה של פיצה גוסטו אני מתעקשת על הזמנתה אל סלון ביתי בהזדמנות הראשונה שמשודר משהו חשוב בטלוויזיה. נבחרת פיצה פונגי, המורכבת מפטריות פורטבלו ושמפיניון, שום קונפי וגבינת פטה יוונית. האופן שבו הגבינה ניתכת עם הפטריות במליחות מדהימה סותם את הגולל על הוויכוח הנושן בעניין הפיצה הטובה בעיר, והכף מוכרעת לטובת פיצה גוסטו, בזכות ולא בחסד.