"ביקיניקו טנקה החדרים פרטיים, מרווחים ואינטימיים, והמלצרים לא באים לשאול אם 'הכול בסדר', אלא מגיעים רק לקול צלצול הפעמון... שום רמז לכך שאנחנו נמצאים מרחק נגיעה מהבית..." אפרת רוזן מתמוגגת מיקיניקו טנקה
אחרי חודשים של עבודה סביב השעון ותינוק קטן שגילה את סוד ההתעוררות בלילה, הייתי חייבת לפנק את בעלי בארוחה טובה במסעדה, אבל מיוחדת, כי אם יש משהו שאתה עושה המון בגיל 30 ומשהו זה לשבת במסעדות. התייעצות חפוזה עם החברה הרווקה שיודעת הכול הביאה אותנו להרצליה פיתוח, למסעדת יקיניקו טנקה היפנית.
כבר בכניסה למסעדת יקיניקו טנקה ידעתי שזו הולכת להיות חוויה אחרת לגמרי. דלת העץ הכבדה נסגרה מאחורינו, קול ברכה יפני נשמע, ואנחנו חלצנו נעליים לקול פכפוך מים ומוסיקה יפנית ענוגה. המלצר הוביל אותנו לחדר הפרטי שלנו. כן, כן, ביקיניקו טנקה כל החדרים פרטיים, מרווחים ואינטימיים, והמלצרים לא באים לשאול כל כמה דקות אם "הכול בסדר", אלא מגיעים רק לקול צלצול הפעמון. התיישבנו בחדר הפרטי, יחפים, שעונים על הספות, כשמולנו ממתין כבר הגריל היפני. התרווחנו ועיינו בתפריט, שבדומה לכל דבר אחר כאן - הכלים, הפרגודים, המטבלים – הוא יפני. וכמו בטיול, אין שום רמז לכך שאנחנו נמצאים מרחק נגיעה מהבית.
בהמלצת המלצר החלטנו להזמין את ארוחת הטעימות הזוגית של יקיניקו טנקה. הארוחה כוללת 3 פתיחים ו-4 סוגי בשרים, נמשכת לפחות שעתיים וחצי ועולה רק 300 ₪ לזוג. התברר לי ששום מלצר או שף לא הולכים לנפץ את הרומנטיקה שלנו ולהכין אותה מולנו, זה רק שנינו כאן, ואנחנו הולכים לצלות לעצמנו את הבשרים על הגריל. חצי מחשבה מבהילה עברה בראשי כשנזכרתי בכישורי המנגל שלי, אבל המלצר חייך והרגיע אותי כשאמר שכל הבשרים כבר פרוסים ומושרים במרינדות, כל שנותר הוא לצלות כל נתח בשר 2-3 דקות, עד שהוא משתחרר יפה מרשת הצלייה ועשוי לטעמנו. גם החשש שלי מפני חוויה מעושנת התפוגג. הגריל היפני שואב מטה את כל העשן והחדר נשאר נעים ומאוורר (ואני נשארת מבושמת, וזה מה שחשוב).
המלצר הרהוט של יקיניקו טנקה מסביר הכול כאילו היינו תיירים ביפן. היקיניקו הוא סוג מטבח פופולרי ביפן, שיובא דווקא על-ידי מהגרים קוריאנים, והחוויה הגסטרונומית היפנית כוללת הרבה בשר ואלכוהול. אז אנחנו מזמינים שתי כוסות שיכר שזיפים אלכוהולי מתקתק וממתינים דרוכים. ראשונה מגיעה מנת הסלט הבית: חסה ובצל ברוטב יפני, תחליף ישראלי לקימצ'י - מאכל קוריאני של כרוב כבוש בטעם ים. אחריה מוגשת לנו מנת בלינצ'ס ירקות קריספי פריך במטבל יפני מתקתק-מלוח.
אנחנו מחסלים את שתי המנות הטעימות ומשתוקקים לגשת לצליית הבשר. צלצול בפעמון והמלצר ממשיך עם "טורי"- נתחי חזה עוף במרינדת שומשום ובצל ירוק ועם "קמו"- חזה אווז במשרה שום, עירית, פלפל ומלח. לצד הבשרים מוגשים לנו רוטב מלוח פיקנטי על בסיס מיסו ורוטב טארה מתקתק. במומחיות שלא הייתה מביישת שף יפני, מסביר לנו המלצר של יקיניקו טנקה איך יודעים מתי להפוך את הבשר. ואני, מתעקשת להיות השפית המפנקת לערב זה, צולה באהבה את הנתחים. כשאנחנו טועמים אני מתמלאת גאווה: נתחי העוף רכים ונמסים בפה, והאווז, המשויש בשכבת שומן דקיקה, אפוף ארומה מעושנת ועסיסי.
כשאנחנו מוכנים להתקדם, מצלצל בעלי המאושר בפעמון, מרגיש עצמו כשייח יפני, אם יש בכלל דבר כזה. המנה הבאה שניצבת על שולחננו העמוס כל טוב היא נתחים יפים של "בוטה"- סטייק סינטה לבן ו"קלבי"- צלעות טלה משובחות. אל המנות נלווה הלחם המקומי - קדרת אורז לוהטת. המלצר מניח את קדרת האורז עם הירקות והשומשום ומערבב לתוכה ביצה שמתבשלת מחום הקדרה. "תמתינו כמה דקות" הוא ממליץ כשהוא רואה שאנחנו נכונים להסתער. תוך דקה-שתיים האורז בתחתית ייחרך ויקבל מרקם קראנצ'י משגע. בקושי רב אנחנו מצליחים לציית. בינתיים אני מרשה לבעלי לקחת חלק בחגיגת הצלייה. הוא מרוצה מעצמו, צולה לנו כמה נתחי טלה וכמה נתחים לבנים עסיסיים, עד שהם שחומים וצרובים מפסי הגריל, רכים ובשרניים, בטעם מופלא. אני טובלת במטבלים היפניים ומתענגת על כל ביס. בינתיים אנחנו מוכנים למזוג מהאורז החום. אני לא יודעת מה עופר, השף של יקיניקו טנקה שלמד את רזי המטבח היפני במשך 6 שנים ביפן שם באורז הזה, אבל אני מתמכרת. הוא כל כך טעים, שאני מזמינה קדרה שנייה. בעלי בחכמתו משאיר מקום לפינאלה.
לסיום הארוחה מוגשת לנו מנת הדגל של המסעדה: סטייק "קובה"- מעטפת אנטריקוט אדומה. אני עוזבת את קדרת האורז וטועמת מהבשר. כמובטח, נתחי הקובה הם המשובחים ביותר. הבשר טעים ומעולה, נקי משומן ובכל זאת עסיסי ורך כחמאה. בעלי מתענג על רוב הנתחים, ואני מתמוגגת מהבחירה ביקיניקו טנקה.
לקינוח אנחנו מסיימים ב"רוקוצ'ה"- קנקן תה ירוק וקינוח יפני. באסתטיקה יפנית מהודרת סודרו על הצלחת היפנית כדורי גלידת תה ירוק, גלידת וניל, קינמון ואגס, פרפה שוקולד, שומשום קלוי מתקתק וענבים קפואים. הגלידות היו במרקם שמנתי מעולה, אבל שום דבר לא הכין אותנו לטעם גלידת התה הירוק, שהיה חד, קר, מרענן, מפתיע ומעורר. ממש כמו כל הערב הזה.
-
חדרים פרטיים ביקיניקו טנקה
-
צליית בשר ביקיניקו טנקה
-
יקיניקו טנקה - להפוך את הבשר
-
יקיניקו טנקה - ענבים קפואים