Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מסעדת איטרייט תל אביב

איטרייט: לבריאות!


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

באיטרייט שבתל אביב דוגמת שפרה צח את מנות הדגל הבריאותיות שהן גאוותה של המסעדה ששמה לעצמה מטרה לחבר בין שני מושגים רחוקים לכאורה זה מזה – פאסט פוד ומזון בריאות. והכול עטוף במעטפת ידידותית וצבעונית

לפני כשבועיים התגשם סוף-סוף חלומה של צ' חברתי: היא קיבלה את אישורי הבניה, להם חיכתה שלוש שנים, והחלה לשקוע במרץ בתכנון דירת חלומותיה. מאז היא משועבדת לאין-סוף פגישות ותכנונים, ואת המיילים המזדמנים שהיא מספיקה לתקתק לי בין לבין היא חותמת במילים "הבונה הלא-חופשית". לפני שתתחולל הקריסה (של צ', לא של הבית) קראתי אותה לסדר ולארוחת צהריים. "קצרה" היא קצבה לי את הזמן. בסדר. "וצמחונית". או קיי. וגם כזאת שתיתן לה אנרגיות ולא תרדים אותה להמשך היום. קיבלתי בהכנעה את כל התנאים וקבעתי לנו ב"איטרייט" – המיזם ששם לעצמו מטרה לחבר בין שני מושגים שלכאורה רחוקים זה מזה – פאסט פוד ומזון בריאות.

מצד המהירות – יש באיטרייט דלפק פתוח עם המרכיבים השונים, שמהם יעזור לכם הצוות האדיב לבחור את המנה שלכם. מצד הבריאות מתגאים באיטרייט בתפיסה שלמה של לאכול נכון ולחיות נכון – כולל בנייה אקולוגית, ייעוץ של תזונאית בבניית התפריט, טבלאות ענק על הקיר שמהן תוכלו ללמוד מה מעניקים לגופכם המרכיבים השונים, טיפים לחיים בריאים והמלצות לתזונה בהמשך היום. למרבה המזל, המעטפת של כל זה ידידותית, צבעונית ומוארת (בתאורה ידידותית לסביבה, יש לציין), ללא הארשת החמורה והסגפנית המתלווה לעיתים לכל הנושא של מזון בריאות. זו הסיבה, כנראה, שאיטרייט היא מסעדה חביבה על יושבי המשרדים המקיפים אותה בבניין הבורסה לניירות ערך ברחוב אחד העם בתל אביב - מיקום שלא ממש מתקשר לאורח חיים בריא. בבוקר ניתן לקחת מאיטרייט ארוחת בוקר מזינה וזולה במיוחד – כריכים ב-13 ₪ או "ארוחה בכוס" הכוללת יוגורט ועליו שכבות צבעוניות של תוספות שונות, ב-16 ₪. גם מחירי הצהריים שפויים מאוד – כ-30-40 ₪ למנה שהיא ארוחה שלמה ומאוזנת, כמו סלט, חומוס או בוריטו.

ארוחת הצהריים שלנו באיטרייט נפתחת בשני סוגים של מרקי היום – עדשים בתיבול כורכום וג'ינג'ר בשבילה ומרק עגבניות ואורז בשבילי. צ' קובעת ששני המרקים "ביתיים" ומציינת זאת כמחמאה – עשירים, מתובלים וסמיכים, ללא הטעם התעשייתי שנלווה לעיתים למרקים מחוץ לבית. החומוס האורגני, קצת חיוור ועדיין לא מהווה תחרות של ממש לחומוסיות המיתולוגיות של יפו, מקבל תוספת טעם דרך תבשיל העדשים והחומוס היצוק מעליו. דווקא הפיתה מחיטה מלאה שמלווה אותו מפתיעה לטובה בטעמה ובמרקמה – לא דבר של מה בכך, כפי שיודע כל מי שניסה פעם לקנות פיתה מחיטה מלאה בסופר. קערת הסלט שמגיעה אחר כך אומרת כולה טריות, כיאה לסלטים הנקצצים רק עם ההזמנה, עם רוטב עדין ומרענן. למעלה מפוזרת כמות נדיבה של קוביות חזה עוף שנועדו לספק תוספת חלבונית, אני דולה לי את הסלט מביניהן. צ' בינתיים עושה היכרות עם הבוריטו הצמחוני שלה – טורטייה מבצק תרד ירקרק וגמיש, שכרוכה כמעטפה ובתוכה כל טוב – שעועית לבנה ברוטב, קוביות טופו, אבוקדו, חסה, עגבניות, גזר ופלפלים.

בהערות הנלוות לכל מנה באיטרייט נכתב: "חוויה לטינית מהנה, טוב ללב ולאיזון הסוכר". ואכן, נראה שלבה של צ' טוב עליה, כי היא מסכימה אפילו שנשב עוד כמה דקות ושנקנח בשייק פירות – אפרסק-מנגו-בננה-תפוז-חלב קוקוס בשבילה ותפוז-בננה-תות-תמר בשבילי, עוד תוספת קטנה של ויטמינים ואנרגיה מבית היוצר של איט רייט, שיחזקו אותנו לקראת תלאות היום-יום הממתינות בפתח.