מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מסעדת מושי מושי בתל אביב

מושי מושי תל אביב


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"לקינוח קיבלנו בננה בטמפורה: חצויה לאורכה, מטוגנת ומצופה פירורי לחם. היא נימוחה בפה והשאירה שביל מתקתק של מייפל במורד הגרון. זהו השכלול הטוב ביותר שטעמתי של הקינוח האסייתי המסורתי..." שיר כידן נהנית במושי מושי

בתל אביב יש הכול והרבה. כך לפחות מספרת האגדה. אבל שומרי המסורת שבינינו יודעים למתוח קווים המבדילים בין אגדה למציאות. זה לא שאין בתל אביב מסעדות כשרות, רק שמאוד קשה למצוא אותן. אם אתה דתי מודרני שגם רוצה ליהנות מהטרנדים העכשוויים, הבעיה הופכת להיות הרבה יותר קשה.

לכן, עם השתרשות טרנד הסושי שכבש בסערה את תל אביב וממאן לעזוב (וטוב שכך), נפתחה בתל אביב מושי מושי, מסעדת סושי כשרה. כן, חברים, לא צריך פירות ים כדי להכין סושי, ודג נא, תאמינו או לא, הוא עדיין דג. העובדה שלא בושל באופן כזה או אחר לא הופכת אותו לפרי ים כך שהוא עדיין כשר. דני, בעליה של מסעדת מושי מושי, החליט שאין צורך להפלות את שומרי המסורת המודרנים ושגם להם מגיע ליהנות מסושי טוב. ביצת קטמון הירושלמית גילתה את המקום וירדה לתל אביב, מה שהפך את מושי מושי למקום מפגש לצעירים חובשי כיפות סרוגות מירושלים, גבעת שמואל ואף בני ברק הסמוכה. אני די בטוחה שמושי מושי מסעדת הסושי היחידה בארץ שבה תוכלו למצוא תמונה גדולה של הבבא סאלי.

בערב סתיו חמים צעדנו חברתי ואני למושי מושי. אחד היתרונות הבולטים של המסעדה היא המרפסת שאינה פונה לרחוב. התיישבנו ותוך כמה דקות פשטה בנו תחושת הסתלבט שרק מרפסת או חצר שקטה יכולות להשרות. הזמנתי מרק בטטה סמיך שמתוכו מציצים בצל ירוק וזרדי בטטה פריכים. מנה יפה של המרק הוגשה בכלי יפני מסורתי. בערב קריר היא יכולה אפילו להיות מנה עיקרית בשל גודל הקערה. חברתי פתחה בסלט עגבניות, גמבה, צנונית ופטריות שיטקה ברוטב סויה מתקתק. יחד עם אלה הוגש הסלט היפני המסורתי שממנו ליקטנו שוב ושוב את הירקות הפיקנטיים.

הצמחונית שבינינו הזמינה רול סושי בעל הרכב מעניין של בטטה, אבוקדו וקנפיו טמפורה בציפוי מנגו. האורז היה רך ותערובתו טרייה. המנגו המתוק הוסיף נופך מעניין ויחד עם הבטטה יצר רול בעל אופי מתקתק משהו. אחת הסיבות, לדעתי, לכך שטרנד הסושי ממאן לעזוב את מחוזותינו היא העובדה שכאשר משנים את הרכב הרול, מקבלים ארוחה בטעם שונה לגמרי. המבורגר תמיד יהיה המבורגר אבל סושי אחד תמיד יהיה שונה ממשנהו. אני הזמנתי מאקי קריספי סלמון וסלמון סקין במעטפת אבוקדו. בכל פרוסה התפצפץ בפי הסלמון הקריספי. השילוב בין הסושי הבריא במהותו והסלמון המטוגן הוא ממש רעיון מהפכני לחובבי המטוגנים שבינינו.

לקינוח קיבלנו שתי פרוסות של בננה בטמפורה: בננה החצויה לאורכה, מטוגנת ומצופה בפירורי לחם, כשהכול יחד טובע בסירופ מייפל רב, כמו שניצל בננה ברוטב מייפל. הבננה נימוחה בפינו והשאירה שביל מתקתק של טעם מייפל במורד הגרון. זה היה אחד השכלולים הטובים יותר שטעמתי של הקינוח האסייתי המסורתי.

אז אתם לא חייבים להיות שומרי מסורת כדי להגיע למושי מושי. סושי טוב הוא סיבה טובה מספיק כדי להוציא את המשפחה או החברים לארוחה טובה במושי מושי, במרכז העיר.