Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מסעדת תנורין צומת מגדל

תנורין


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

עוזי בשן מבקר במסעדה הלבנונית, תנורין, השוכנת למרגלות הר הארבל שבצומת מגדל. הוא מוצא בתנורין שילוב נדיר של מסורת וחידושים מודרניים, אך בעיקר מגלה כי חשיבה ותכנון הם שהופכים כל מנה במסעדת תנורין למנת הדגל

זמן רב לפני שהגעתי למסעדת תנורין רציתי לבקר במסעדה אותנטית. לא סינית או הודית מן המזרח הרחוק, כי אם כזו שחוזרת לשורשי הבית, למזרח התיכון. מסעדה לבנונית, חשתי, תספק את הגעגוע לאוכל המסורתי שלי. לאחר חיפושים מצאתי את מסעדת תנורין, השוכנת למרגלות הר הארבל שבצומת מגדל. מסעדת תנורין נקראת כך על שמו של כפר נוצרי בצפון לבנון, שאותו אפילו הזמרת הידועה, פיירוז, הזכירה בשיריה. משמעות השם תנורין בשפה הארמית הוא תנור בצורת קונוס המוטמן בתוך האדמה.

כבר בכניסה למסעדת תנורין אני חש חמימות נעימה - בעיצוב הלבנוני עם הצבעים החמים ובקבלת הפנים המאירה של בעל המסעדה, יוסף. התפריט של תנורין מגלה כי מדובר במסעדה לבנונית שמכבדת את המסורת וכוללת אוכל לבנוני שמתאפיין בסלטי ירק, בבשר, בצאן ובדגים, אך גם נושקת למודרניזם ומגוונת בפירות ים. המלצר מגיש לשולחננו מגוון סלטים שמשקפים את שילוב הישן עם החדש, ביניהם סלט הפתוש המסורתי, סלט בצל ירוק עם גמבה מתובל בתבלין הסומק, מקלות סורימי על מצע פטרוזיליה ורוטב אלף האיים תוצרת המקום. בין הטעימות אנחנו מקבלים גם סלט חציל נזירי - חציל קלוי המוגש בצורה מסורתית, מעוטר בטחינה, בפפריקה ובשמן. לאחר ההיכרות המעניינת והטעימה עם סלטי המקום אנו לוגמים עראק עם נענע כמו זה המוגש בכל ארוחה לבנונית מסורתית.

לעיקרית אנו טועמים את נקניקיות הטלה הביתיות, שאת בשרן משרים למשך יממה ביין, שום ובהארט, ולאחר ההשריה ממלאים אותו במעיים טבעיים ומגישים ברוטב יין, בצל ופטריות. הניחוח מעורר התיאבון של הנקניקיות ומראן מותיר בנו רושם מהסוג שראוי כי מנת דגל מקצועית שכזו תותיר.

מלבד נקניקיות הטלה אנו מזמינים גם את קבאב הענתבלי שמבושל על גחלים ומונח על בסיס עגבניות מרוסקות, ולצדו פילה סלמון ברוטב חרדל ושמנת. הקבאב, שהוכן לפי מתכון מיוחד במינו, אינו דומה בטעמו לזה המוכר, וגם פילה הסלמון קיבל מגע מיוחד שהופך את המנה לבלתי שגרתית. כל אלו מחזקים את טענתנו הקודמת כי מסעדת תנורין היא מסעדה לבנונית המתמחה באוכל ביתי ומסורתי, מבלי ליפול למלכודת המזרחית הרגילה. מאחורי כל מנה שמוגשת במסעדת תנורין עומדות מחשבה ותכנון רבים, ידע מקצועי, נגיעה מסורתית וגוון מודרני.

עוד אנו ממשיכים להתרשם מן העיצוב החמים של המסעדה, מקבלת הפנים החמה ומן הנוף בחוץ, וכבר מגיע המלאבי המסורתי, מוגש בסירופ תמרים ומלווה בכוס תה מתוקה עם נענע. ואחרי כל אלו כבר ברור לי ולזוגתי שלמסעדת תנורין, שאותה אנו מכניסים מיד לרשימת המומלצים, אנו חוזרים.