Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מסעדת גבריאל

המלאך גבריאל


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"זוגתי שהזמינה מדליוני פילה עגל רכים ונימוחים, סחטו ממנה קריאות התפעלות. אני נהנתי מטורנדו רוסינו- נתח של פילה מיניון שעליו נתח של כבד אווז..." יובל בלנקובסקי וזוגתו, מתחמים לאור נרות במסעדת גבריאל בירושלים

הערב הירושלמי הקריר הזמין אותנו להיכנס אל חלל המסעדה החמים של מסעדת גבריאל. המסעדה שוכנת במדרחוב הציורי ברחוב בן שטח ואילו שרידי קשתות האבן של המבנה העתיק, יחד עם קיר לבנים חום- אדמדם שיוו למסעדה מראה ירושלמי.
המטבח של מסעדת גבריאל מורכב מהשילוב הידוע של אוכל צרפתי עם מנות ורכיבים האופייניים למטבח הים תיכוני.

כיאה למסעדת יוקרה, תחום היין במסעדת גבריאל איננו מוזנח.
המסעדה מחזיקה מרתף יינות משובח המוצע לסועדים במחירים סבירים.
חדי העין יבחינו בכמה "פנינות המרתף" - יינות נהדרים שכבר קשה להשיגם היום, כמו יין הקינוח הנפלא "אור" של יקב צרעה מאזור הרי יהודה.
היין שנמזג היה יין החודש של המסעדה, קברנה סוביניון של יקב ברקן מסדרת אטיטיוד היוקרתית. מסעדה שבוחרת יין ברמה כזו כיין החודש שלה ומציעה אותו בכוסות ובבקבוק במחרים אטרקטיביים ראויה להערכה. עם היין הגיע גם לחם הבית המשובח ואיתו מבחר מטבלים נהדרים כמו: זיתים שחורים מרירים- מתוקים ומחית של חציל קלוי על האש.

למנה ראשונה קיבלנו קרפצ'יו עגל נהדר.
המחזה המרהיב של פרוסות בשר חומות ומיושנות הנפרסות דק דק על הצלחת לא אכזב. על הרוטב השגרתי של שמן זית משובח וחומץ בלסמי נסחט גם עסיס של עגבניות טריות. הטוויסט הים תיכוני למנה אירופאית שמקורה באיטליה היה פשוט מושלם. לצידה קיבלנו מנה ים תוכנית מובהקת של חציל קלוי עם טחינה ירוקה עם טוויסט אירופאי. המטבח של גבריאל מגיש את המנה עם קוביות של פילה ופלפלים קלויים. שתי המנות היו נהדרות והם הבטיחו לנו שיש מה לצפות מהמנות העיקריות.

היצירתיות של המטבח של גבריאל מתבטאת בעיקר במנות הראשונות. המנות העיקריות הם על טהרת הקלאסיקה הצרפתית והן מבוססות על נתחי הבשר משובחים. זוגתי הזמינה מדליוני פילה עגל שהיו רכים ונימוחים וסחטו ממנה קריאות התפעלות. אני הזמנתי טורנדו רוסינו- נתח של פילה מיניון שעליו נתח של כבד אווז. מדובר בשחיתות אמיתית- שני נתחי בשר משובחים המוגשים כמגדל ועליהם רוטב עשיר וסמיך המבוסס על יין אדום.
מנה נהדרת המשלבת את המרקם הנימוח של כבד האווז עם נתח הפילה מיניון שהוגש מדיום- רייר. שתי המנות העיקריות היו קלאסיות וטובות. חומרי הגלם המשובחים של המסעדה לא אכזבו.

לסיום קינחנו בגלידה משובחת שהוגשה על מצע של שערות חלווה ושני מקלות של דניש קינמון שהיו פריכים והשתלבו נהדר עם הגלידה.
השירות בגבריאל משובח, אדיב וקשוב בדיוק במידה הנכונה. זו מסעדה ירושלמית יוקרתית, בעלת מיקום נהדר המתאימה לארוחות רומנטיות ולחגיגות משפחתיות חשובות. זאת אופציה טובה לאכול טוב באווירה אירופאית במרכז העיר.

מסעדת גבריאל משתתפת בפסטיבל חמשושליים 2009 ומציעה תפריט אטרקטיבי במחיר 78 ₪ לסועד.