Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מסעדת סמיר ברמלה

המערה של סמיר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שירלי רחמים מבקרת במסעדת סמיר ברמלה, השוכנת בתוך מבנה עתיק בן 700 שנים שעל קירותיו חזון אחרית הימים: יונת השלום מרחפת לצד מסגד, עץ אשוח ומנורה. והיחנה, שמתברר שהיא חזה עוף עם עגבניות ובשר לא מפסיקה להפתיע

מעשה בסמיר, ילד קטן בן 12 שללמוד לא אהב והקשבה למורה לא הייתה אחד מתחומי העניין שלו. לו הפסקתי כאן זה היה נשמע רגיל למדי, לבטח סיפורם של רבים מאתנו בילדותם, אלא שסמיר הקטן, במקום לשבת כמו רובנו בחוסר סבלנות, לבהות בחלון ולחכות להפסקה, הרים את הכפפה - או אולי במקרה הזה עטה אותה והלך לעזור לאביו במסעדה. במקום לעמוד עם החברים בהפסקות ולשמוע סיפורי ילדים בני גילו עמד ליד אביו כשבישל ושמע סיפורי סועדים ליד השולחנות.

כך נולדה, עם תום המלחמה בשנת 1948, מסעדת סמיר, אחרי שהתחילה עוד הרבה קודם במקומות שונים עם תפריטים שונים, וכבר 61 שנים היא חיה ובועטת במלוא הדרה ותחת שמה, סמיר. המבנה שבו שוכנת מסעדת סמיר הנו מבנה עתיק בן 700 שנים ששופץ בשנים האחרונות והצליח לשמר את אופיו הייחודי. כבר בכניסה למסעדת סמיר אופפים את מסעדת סמיר ניחוחות קסומים של היסטוריה, הקירות הפנימיים מצופים אבנים, ואני חשה שנכנסתי למערה קסומה ומצוירת מאגדת ילדים, מקווה שלא יהפכו לי הדף. עוד על הקירות של מסעדת סמיר - תגליפים שונים של ההיסטוריה של רמלה, יונת השלום, מנורה, מסגד, עץ אשוח, והכול שזור יחד בטבעיות נוחה, נותר רק לקוות שהחזון של מסעדת סמיר יזלוג ביום מן הימים גם למציאות.

אל סמיר הגעתי בלוויית אחי אלי ששמע המון המלצות על המקום, ועוד לפני שהספקתי להציץ בתפריט הוא כבר הזמין לנו מגוון הסלטים לפתיחה: טאבולה, סלט עגבניות שרי פיקנטי, חצילים בירקות, חצילים בטחינה, מלפפונים כבושים וחומוס – הכול מעשה ידיהם של סמיר ושל בני משפחתו, ובטעמים טריים ונפלאים.

גם הפעם התאמצתי כמו תמיד שלא לשבוע מהסלטים ולהשאיר קצת מקום לעיקריות ולכן, כשבעיניי מבט מתגעגע, הנחתי את הפיתה הטרייה והחמה רחוק ממני, ושקעתי בשיחה עם אחי שבינתיים בחר לו בירה, אחת מתוך חמישה עשר הסוגים שמוגשים במסעדת סמיר.

בהמלצה, הסכמנו להזמין מנות עם שמות כמו מטואמה, יחנה, וג'אג מחשי, ואני לתומי חשבתי שיחנה זו אותה סבתא שמרכלת לה ביידיש, מי היה מאמין שלימים נחלוק אותה על הצלחת בצורת חזה עוף עם עגבניות ובשר – כל כך משובחת היחנה הזו. כשהגיעו יתר המנות העיקריות התחלתי להצטער שלא הזמנתי את כל המשפחה המורחבת, כי היה מספיק לכולם. הג'אג' מחשי שהזמין אחי הוא בפשטות עוף ממולא באורז, רך כמו חמאה שמילויו עוטף את הלשון בארומה עשירה. המטאומה שלי היא מנת עוף עם המון לימון ועוד יותר שום, דברים שאני יכולה לעשות רק עם אחי ולא עם דייט לוהט. טעם הלימון מאד דומיננטי ועשיר והמנה פיקנטית בדיוק במידה הנכונה, הרוטב כה מיוחד ומעורר, ותיאורטית ניתן היה להגיש את הצלחת לאחר שסיימתי לנגב ישירות ללקוח הבא.

אחרי מנוחה קטנה, סיבוב נוסף של בירה לאחי ולימונדה טבעית לי, הגיע שלב הקינוח והבחירה הייתה ברורה – מלבי! ובמערה הקסומה של סמיר יודעים לעשות את העבודה.

מסעדת סמיר היא לא המזרחית שלמדנו להכיר, היא שונה, ייחודית וקסומה, בקומה העליונה ניתן לקיים אירועים מכל מני סוגים במרפסת המקורה, ויש גם קייטרינג בהזמנה. לצד הבשרים המשובחים מציע התפריט של מסעדת סמיר מבחר יינות בוטיק ושאר משקאות אלכוהול, במהלך השבוע ניתן ליהנות גם מארוחות עסקיות במחירים אטרקטיביים, ובכלל, אם גם לכם בא לטעום מזרחית קצת אחרת – לכו על סמיר.