''מאידך, טורטליני - כיסוני בצק פסטה, ממולאים בגבינת עיזים ובזיליקום, מוקפצים בעדינות בשמן זית, שום ועגבניות. מנה עדינה וטעימה...''. קרן ויזנר בילתה את יום שלישי, פעמיים כי טוב, במסעדת פפרדלה הכשרה שברחובות
''במגש שחור עטור מחצלת הונחו ניגירי סלמון, ניגירי בס, מאקי מלפפון ומאקי אינסייד-אאוט סלמון אבוקדו. נהנינו מאד לחסל כליל את תכולת הכלים הנאים..''. אדווה גן סתיו מהלה במסעדת סושי מאניה חוויה יפנית בקצת איטלקית
''בפינה הימנית, במשקל של 200 גרם, פילה מושט מתובלן היטב, לצד תפוחי אדמה אה לה טוסקה, חצי אפויים–חצי מטוגנים, עובדה שהקנתה להם מרקם שונה ומיוחד...''. ניר בר לב כל כך נהנה במסעדת טוסקה, שלא הרגיש איך הזמן עבר
''הפתעת הערב היתה קרפצ'יו פילה שהוזלף במיץ לימון טרי ופוזרו עליו צנוברים וגרגרי רימון...''. אדווה גן-סתיו הלכה למסעדת מפגש הסטייק הכשרה בהרצליה בציפייה לסטקייה סטנדרטית, וקיבלה מסעדה מעוצבת עם מנות משובחות
''הפוקצ'ה נמסה לי בפה כאילו הייתה עשויה מחמאה, ורוטב העגבניות המוקרמות השאיר את חותמו כמי שקורא לי להזדרז ולאכול חתיכה נוספת...''. אורי גושן עדיין מתקשה להאמין שמסעדת לה-טוסקנה הנהדרת ממוקמת ברעננה, ולא באיטליה
''הצלע הגברית התענגה על שווארמה רכה ועסיסית, צלויה למשעי וטריה מאד, עשויה בול לטעמה הבשרני...'' מיכל וייס ביקרה במסעדת אליו הכשרה שבמודיעין, וגילתה לא רק את פירוש השם – אלא גם את תאוות הבשרים שבתוכה
''אנחנו מניפים מזלגות ופשוט נמסים מהטעם. הסלמון המעושן מעולה ומתמזג בהרמוניה נדירה עם רוטב הבשמל...''. דניאל רום התענג על הפסטות של מסעדת לה לזניה, ונזכר בכמיהה במסעדות הקטנות החבויות בפיאצות של ערי איטליה
''על הצלחת נערכה פגישה מרגשת בין אטריות שהוקפצו עם ירקות, אשר הוגשו לצד מנת בקר נהדרת...''. במהלך מסע קניות אליו נגרר עם חברתו, גילה ניר בר לב את נפלאות האכילה בקניונים, ובמסעדת תאי ווק נודלס שבקניון חולון - בפרט
''צלע כבש צלוי בגריל, כבש מיובש בכמון וקבב על מקל קנמון בטחינה גולמית, היא פרשנות משודרגת למטבח המזרח תיכוני...''. שפרה צח טעמה באוליב ליף מנות שזכו בתחרות הקולינארית הבינלאומית גביע הקרמלין, וזכתה בעצמה
''הקובה מדויקים, דחוסים היטב, הציפוי סופג היטב את המרק ואינו כלה. הבשר שבפנים רך וטעים. המרק עצמו סמיך, עשיר, וטעם הבמיה חמצמץ ומפתיע...''. במסעדת שמש שביישוב הגלילי עין יעקב מקבלים אוכל של בית, באווירה של צימר
''אני בוחרת בבלינצ'ס גבינה לבנה עם צימוקים. כשהמנה מגיעה, אני מזהה את מה שייחלתי לו שנים ארוכות. זוהי המנה! הבצק רך וחמים, ומילוי הגבינה נימוח בפה...''. יעל עופר מבינה מה הופך את הבלינצ'ס של שושנה למוסד שכזה
''בצעד מאוד לא מחושב, העמסנו אני וענבל מכל הבא ליד. אנטיפסטי של קישואים ובטטות; עלי גפן ממולאים, תפוחים ורכים; פשטידת פטריות ופשטידת תירס...''. שירי טוב פתחה טוב את שישי בבוקר, בבופה של בית הקפה חטאים מתוקים
''סשימי פלמידה לבנה היא יצירה שבכל נגיסה גילתה טעמים אחרים: זרעי עגבנייה, שומר, נתחוני זיתים ופרוסות צ'ילי דקיקות...''. נטע גל הלכה למסעדת לילית במטרה לעזור לנוער בסיכון. על הדרך היא נהנתה לאללה. מה לעשות
''דולצ'ה דה לצ'ה, חגיגה של מתיקות עם שוקולד חלב וריבת חלב. צ'ילי חריף, שמשאיר חריפות מענגת על הלשון. קרם שמנת ופסיפלורה חמצמץ מצופה בשוקולד לבן...''. מיכל זמרני התענגה על הפרלינים של בוטיק השוקולד טרינידד
''ואז המנות הראשונות: קרפצ'יו סינטה בקר מדויק בטעמו; פטה כבדים עשיר טעם, במרקם מוסי נהדר; ומנה מתנשנשת להפליא של מקלוני בשר חמים ופריכים...''. מיכל זמרני גילתה פנינה בלב האוקיינוס של נס ציונה: מסעדת טוקופיה הכשרה
''במקרה הזה, נשלפו מהתנור בייגלי בצל ושומשום, חמימים וטריים, אשר נבלעו יחד עם ארוחת הבוקר, שכללה חביתה ריחנית, סלט טרי וגבינות...''. הבייגלס של קפה-מסעדה הולי בייגל במודיעין הזכירו למיכל וייס את הבראנצ'ים בניכר
''בשר המולארד הוא בשר עם אופי, פחות שמן וטעמו פראי יותר מזה של האווז, ורוטב הדבש נותן לו קונטרה ומבליט את טעמיו...''. לרגל יום נישואיה, שפרה צח לא הסתכנה, וחזרה למה שהיא מכירה ואוהבת – מסעדת לה רלה ג'פה ביפו
''על מצע של פירה תפוחי-אדמה ובטטות עמדו באצילות עלי פילה בקר ש''נסגרו'' כדי שעסיסיותם תישמר והוגשו ברוטב יין אדום, עם ניחוח חלב קוקוס ובצלצלי שאלוט מזוגגים...''. אמיר בן נעים נשבה בקסמי המטבח הלטיני במסעדת לה-בוקה
''מבלי להתמהמה יתר על המידה, המשכנו למנות הראשונות: לַחְמָה ג'וּן קלאסי, וקוּבֵּה חַמוּסְטָה בייתי וטעים''. אמיר בן נעים נסע לטיול אוריינטלי קטן במסעדת פאשה הירושלמית, המגישה אוכל תורכי אותנטי וכשר. גם בחמשושליים
''האסאדו היה נתח בשר למתקדמים, כל ביס צרך הרבה השקעה, אך בסיומו - סיפוק עילאי''. שי וקנין מבקש להודות לסוכנות היהודית, שבזכותה הגיע מרסלו מורגנפלד לארץ, ופתח בלימן את מסעדת מורגנפלד סטייק האוס המעולה
''הסטייק של ל'אנטרקוט הוא חגיגה לאוהבי בשר: עבה, 'לעיס' ועסיסי מאוד....''. שפרה צח ובעלה לא הסכימו להתחלק בסטייק, כזה שנושא את שם המסעדה, במסעדת ל'אנטרקוט בתל אביב. בהתחשב באיכות המנה - אפשר להבין אותם
''שני הדגים פולטו לאורך, האדרה הוצאה מהם, הם טוגנו עד לקבלת גוון זהבהב ומעורר תיאבון משני צידיהם, ולוו בצ'יפס. הדג היה טעים מאוד...''. עד שיקנו לירושלמים ים, הם יכולים להתאמן על יבש, במסעדת אהבת הים. שי וקנין יצא מרוצה
''הטאג'ינים הלוהטים מוגשים בכלי חרס אותנטיים. בשר הטלה, שהתבשל באיטיות משך שעות ארוכות, רך עד נמס בפה, ומבטל לחלוטין את הצורך בסכין המהודרת..''. דניאל רום שאב השראה מדארנא, נסיכות מרוקאית בלב ירושלים
''בשר הרגל היה שומני ורך והשתלב היטב עם פריכות השעועית וטעמן המתובל של הקציצות..''. דניאל רום הסתכסך עם זוגתו הנוכחית, כשביקור תמים במסעדת בראכה הזכיר לו את חברתו הראשונה, ואת המאכלים של אמא שלה
''סטייק האנטריקוט היה עשוי בדיוק במידה הרצויה, אדמדם מבפנים ופריך בחוץ, כשכל ביס מוסיף טעמים נוספים...''. שי וקנין בילה ארוחת ערב רומנטית במסעדת אל גאוצ'ו בחיפה, עם נוף מהמם, שפע של בשר וקינוחים מפתיעים לטובה