מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> במטבח של עליזה. מסעדת שמש

במטבח של עליזה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''הקובה מדויקים, דחוסים היטב, הציפוי סופג היטב את המרק ואינו כלה. הבשר שבפנים רך וטעים. המרק עצמו סמיך, עשיר, וטעם הבמיה חמצמץ ומפתיע...''. במסעדת שמש שביישוב הגלילי עין יעקב מקבלים אוכל של בית, באווירה של צימר

הגבר מעולם לא טעם קובה. האמת המרעישה הזאת תופסת אותי לא מוכנה. כבר התרגלתי לבררנות הבלתי נסבלת שלו, לנטייה לטגן הכל בשמן עמוק, לכך שארוחת גורמה בשבילו זה טוסט ג'בטה ברוטב פטריות ושמנת. אבל לא לטעום קובה? לא. עוול זה חייב להיות מתוקן. לכן, דחסתי אותו לרכב צהריים אחד, ונסענו לכיוון צפון.

מסעדת שמש בעין יעקב קיימת כבר כמעט ארבע שנים. עליזה שמש, המוח והידיים שמאחורי המסעדה, גרה ביישוב הצפוני השליו במשך 25 שנה, וממטעמיה נהנו בעיקר בני המשפחה והחברים, עד שהחליטה להרחיב את אהבתה לבישול. את המסעדה מיקמה במבנה עץ מתומן ורחב ידיים. את הקירות מעטרות חמסות צבעוניות, ותמונות של עליזה עם מפורסמים שביקרו במסעדתה, ובהם אהוד אולמרט ואייל גולן. המסעדה עצמה נפתחת לפי הזמנה, בתיאום מראש, ופונה בעיקר לקבוצות (עד 70 איש), לתיירים מקומיים ולאוכלוסיית הצימרים של סוף השבוע. המסעדה כשרה למהדרין וסגורה בשבתות, ולכן עליזה מכינה להם אוכל כורדי מבושל ומוכן, לקחת בטייק-אווי. ממולאים, קציצות, אורז טוב, מרק קובה. ''בחורף באים הרבה מטיילים לצפון'', היא אומרת, ''והם אוהבים להתבודד בצימר עם אוכל מבושל וטוב, בעיקר כשמזג האוויר סוער''.

אנחנו מתיישבים על שולחן ליד החלון, המשקיף לנוף הירוק של הרי הגליל, וטועמים ממולאים טעימים ולוהטים של בצל ואורז, ששמיר ומיץ לימון מעניקים להם טעם חמצמץ עדין ונפלא. הגבר מתקוטט איתי על הבצלים כמו ילד קטן. אני מחליטה לוותר לו, ופונה לבדוק מה עושה עליזה במטבח. היא מכינה סמבוסק. לשה במיומנות כדורי בצק, משטחת בעזרת מערוך קטן, ממלאת בתערוכת חומוס מעוררת תיאבון, סוגרת במהירות לחצאי ירח וצובטת את הקצוות. מדובר בהזמנה לאירוע. עליזה מספקת שירותי קייטרינג כשר גם לאירועים קטנים. ממש מפעל מזון ביתי של איש אחד.

אני נשלחת בחזרה לאזור ההסעדה, ומקבלת צלחת לוהטת של מרק קובה-במיה, לצד צלחת של אורז לבן פשוט, ובורגול עם אטריות. הקובה מדויקים, דחוסים היטב, הציפוי סופג היטב את המרק ואינו כלה. הבשר שבפנים רך וטעים. המרק עצמו סמיך, עשיר, וטעם הבמיה חמצמץ ומפתיע. לצד המרק - צלחת עמוקה של שיפתה - קציצות בשר רכות, עסיסיות ונימוחות בפה, ברוטב עגבניות עשיר. הכל חם, טעים, כבד ומנחם, במיוחד ביום החורף הקר מאוד בו ביקרנו במקום. אוכל של בית, באווירה של צימר. אנחנו מחסלים את הצלחות עד תום, מספיגים כל גרגר של אורז ברטבים העשירים, וגם כשברור שאין מקום – מתקשים לקום ולהיפרד. קר בחוץ. בפנים חם, וטעים. בדרך החוצה מפליג הגבר בשבחי הקובה, מאכל התאווה החדש החביב עליו. אני מחייכת לעצמי חיוך קטן. עוד פסגה נכבשה.

שמש
מושב עין יעקב.
057-7584807