מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> מסעדת טוסקה. איך הזמן רץ כשנהנים...

הזמן רץ כשנהנים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''בפינה הימנית, במשקל של 200 גרם, פילה מושט מתובלן היטב, לצד תפוחי אדמה אה לה טוסקה, חצי אפויים–חצי מטוגנים, עובדה שהקנתה להם מרקם שונה ומיוחד...''. ניר בר לב כל כך נהנה במסעדת טוסקה, שלא הרגיש איך הזמן עבר

בלב השפלה בין בנייני היי-טק רחבי ידיים, בלב כל הטירוף הסובב אותנו, שוכן לו אי של שפיות. אי של שקט, של רוגע ושל אוכל טעים. אי שמקדש את קירוב הלבבות בין הציבור הדתי לציבור החילוני. בו אתה יושב לשולחן, ומתנתק מכל שיגעונות היומיום השגרתיים. אל אי השפיות הזה הגעתי בסביבות השעה עשר בערב יום חול אחד. המקום היה מלא, והמשיך להתמלא בכל הזמן בו שהיתי במקום. אפשר להבין למה.

מסעדת טוסקה, שנוסדה לפני כחצי שנה, היא מסעדה חלבית כשרה למהדרין, עובדה אשר מהווה אבן שואבת לקהל רב מן הציבור הדתי. המסעדה רחבת ידיים, וכוללת גם חדר מרשים ונפרד לאירועים פרטיים. העיצוב חדשני ומרהיב, קבלת הפנים חמה, ובין השולחנות מקפיד להסתובב כל הזמן מוטי בלוי, הבעלים של המקום, איש מקסים וחם. אל תטעו בשם - טוסקה איננה מסעדה איטלקית, אלא מסעדה המשלבת תפריט מגוון, אשר פוגע לטעמו של כל חיך ומספק מענה לכל סועד, יהיה אשר יהיה.

לפתיחה, קיבלנו פוקאצ'יה איטלקית בליווי שמן זית וגבינת שמנת, אשר נשלפה מן התנור כמה רגעים קודם לכן, ונחה על מצע של סלט ירוק רענן, אשר בניגוד לסלטים המוגשים כמצע למנה - היה גדול ועשיר. לצידה, סלטוסקה – סלט ירוק טרי בליווי סלמון מעושן חם ורוטב סויה, בעל הארומה אשר עשירה המרמזת על שלל הטעמים ואיכות המנה. ללא ספק - התחלה טובה.

בשלב זה התיאבון נתן את אותותיו ונפתח לרווחה, בתזמון פנטנסטי, שכן המנות העיקריות כבר עשו דרכן אל השולחן. בפינה הימנית, על מחבת רותחת, במשקל של כ- 200 גרם, פילה מושט מתובלן היטב, לצד תפוחי אדמה אה לה טוסקה, חצי אפויים–חצי מטוגנים, עובדה שהקנתה להם מרקם שונה ומיוחד, קריספי מבחוץ ונמס בפה מבפנים.
מן העבר השני של השולחן, בצלחת עמוקה וברוטב שמנת - רביולי בטטה. המרקם של הרביולי היה אל דנטה (מבושל היטב, אך עדיין דורש את פעולת הלסתות), ועמד בקריטריונים הנוקשים של ארץ המגף. את הרביולי עטפה בחום שמנת בתיבול עדין, שמשאיר טעם של עוד.

לאחר שכבר היה נדמה שלא ניתן להכנסי עוד פירור, הגיעה המלצרית עם תפריט הקינוחים. מה לעשות, גם אתם לא הייתם עומדים בפיתוי. שתי עוגות אישיות הונחו לפנינו. עוגת גבינה ופירורים מתוקה ונימוחה, ועוגה עונה לשם ''סופה'', שכשמה כן היא - סופה של מתיקות בלתי מתפשרת, בשילוב של קרם שוקולד לבן וריבת חלב. את שני הקינוחים ליוותה בעדינות וברכות קצפת מתקתקה, בעלת גוף עשיר ומלא.

חתמנו את הארוחה בכוס אספרסו כפול, ונעלמנו אל תוך הלילה. ואני מתכוון ממש לילה - מבלי לשים לב עפו להן הדקות, והשעה הייתה אחת בלילה. טובים וחכמים ממני כבר אמרו, שהזמן רץ כשנהנים.

טוסקה
ויסגל 2, פארק המדע, רחובות.
057-7602929