''כמו קינוח טוב באמת, הפאי היה מתוק מאוד, אך לא מתוק מדי, והמתיקות של הקרמל התאזנה עם המרירות של השוקולד הבלגי המריר המשובח...''. יובל בלנקובסקי וחברו האופה טעמו מאפים מלוחים ועוגות נפלאות בקונדיטוריית לה קוויזין שבירושלים
''מנת הפטוצ'יני קפרזה התגלתה כפסטה מבושלת לדרגת אל-דנטה, שהוגשה עם רוטב עגבניות ופסטו. הרוטב היה חמצמץ ומעט חריף, וטעמי העגבניות הטריות והפסטו מלא הטעם התחברו להפליא..''. מרגלית אשכול מילאה מצברים במסעדת ונילה הירושלמית
''הקוסקוס שהגיע לשולחן היה אחד המשובחים שטעמתי (סליחה סבתא) ואוורירי כמו שרק קוקוס ביתי יכול להיות...''. למרות שדניאל לוין הוא נצר טריפוליטאי גאה, הוא התענג על האוכל במסעדת הטברנה של דינו, כאילו לא טעם טבחה קרעה מעולם
''הארוחה הייתה מוצלחת: מרק מיסו טעים, סלט עגבניות ופטריות מרענן, ורול של מנת הבית, מושי מושי - רול סלמון עם אבוקדו וגזר, עטוף במנגו...''. בין המסעדות באזור כיכר רבין, איתרה עיינה גל את מושי מושי, סושיה שכאן בשביל להישאר
''המשכנו עם צלחת מלאה כל טוב, בה נחו ארבע מנות מבושלות: מפרום, כרוב ממולא בשר ואורז, קציצת עוף וממולא נוסף של תפוחי אדמה ובשר...''. עיינה גל גילתה במסעדת גואטה מאכלים טעימים להפליא, שאת שמותיהם לא שמעה לפני כן מעולם
''פילה סלמון ברוטב חלב קוקוס, צלפים וחרדל, היה רך וטעמו כה משובח, שהשתלבותו עם חלב הקוקוס הזכיר לי מאוד טעם של שמנת, ובכך הפך את המנה לחוויה עילאית...''. ריקי אלעזר התענגה על כל ביס במסעדת לה רג'אנס הכשרה שבתל אביב
''כמות הבשר שקיבלתי, שהרבה ממנו התפזר על הצלחת, הראה כי בשווארמה שמש, גבולות הפיתה הם בגדר המלצה ...''. שיר כידן זכתה בשווארמה שמש לחוויית שווארמה מסוג אחר, בדמות פיתה שאינה נוזלת, צ'יפס פריך וסלט שנחתך זה עתה
''זו בסך הכל קציצה, חשבתי, מה כבר אפשר לחדש בה. ומסתבר שקציצה יכולה להיות גם עולם ומלואו של טעמים וניחוחות משכרים...''. נדב אבידן סומך ידיו על כל אחת מתעודות ההצטיינות שתלויות על הקיר אצל יוחנן, מסעדה תימנית ביתית
''פילה דניס ברוטב סצ'ואן היה נפלא. הדג, שנצלה בפלנצ'ה, הוגש עם אורז לבן וירקות מוקפצים. הצלחת הייתה צבעונית והביאה לידי ביטוי כמעט את כל מה שהטבע יכול לתת לנו...''. מיה בר התרשמה מהאוכל ה''באמת משובח'' של מסעדת סושי מאניה
''הכריך של אייל, מפוקצ'ת הבית עם מלח גס, כללה גם היא פרוסות סינטה צרובות, מיונז ועגבנייה, אולם מעל הוספה ביצת עין...''. נדב אבידן לא ציפה ליותר מדי מפיצטו ביסטרו בר שבאור יהודה. בדיוק בגלל זה ההפתעה הייתה נעימה כל כך
''לא הרבה זמן אחרי שסגרנו את התפריט הגיע הבשר לשולחן - שיפודי פרגית, אנטרקוט, קבב ביתי ולבבות. לאחר הפתיחה המפוארת, פיתחנו ציפיות גבוהות מהבשרים...''. האירוח אצל עובד בכפר, באור יהודה, גרם לנדב אבידן לחוש כמו מהרג'ה
''החלטנו לנסות את הלזניה. אל השולחן הגיעה מנה מכובדת, שחולקה לשתי צלחות אישיות, ויכולה להשביע שלושה סועדים...''. נדב אבידן אהב את אוסישקין רסט קפה, בית קפה חלבי וכשר, פשוט ונטול יומרות, שלא מנסה להמציא מחדש את הגלגל
''התוצאה סוחפת: הרביולי לוהטים, עשויים היטב, כשהבצק אל-דנטה, אבל עדיין נעים ומתמסר. מילוי הריקוטה משתלב היטב עם הרוטב, הסמיך והעשיר...''. מיכל זמרני נהנתה באלתר נתיב מאוכל חלבי כשר וטעים, וחשוב לא פחות - משירות מצוין
''בסושי שלנו שולבו גזר, פלפל וחביתה בסגנון יפני. את החביתה מטגנים באוסקה במחבת מרובעת יצוקה מברזל, והיא מוכנה להיכנס לרול בתום לא פחות מחמישה-עשר קיפולים.....''. יובל בלנקובסקי הצטייד באוסקה בסלסלת פיקניק לא שגרתית
''הלוקוס של דבוש היה איכותי מאד, טעמו מעודן, בשרו הלבן רך אך בשרני. רוטב האיולי נשאר בצד, והדג היה מעולה כשהוזלף בלימון בלבד...''. הדגים של דבוש דגים עודם איכותיים וטעימים, למרות שהמסעדה כבר לא ממוקמת על חוף הים
''עידו, שלנגד עיניי הפך לאסייתי אמיתי, בחר במנה הקמבודית, מנה אקזוטית שהכילה אנטרקוט, חזה אווז מעושן, חציל פריך ופלפל. המנה חוסלה בטרם הספקתי להגיד צ'ופסטיקס...'' יעל גבריאלי הצליחה לגמול חבר מתאוות הלאפות שלו, בלמון גראס
''אני בחרתי בלזניה פונגי, שהורכבה מעושר רב של שמנת, רוטב עגבניות ושפע פטריות טריות, שעטפו ללא רחמים דפי לזניה טריים ורכים...''. אדווה גן סתיו שוב הוצפה געגועים עזים לטיול בטוסקנה. הפעם במסעדת לה טוסקנה הכשרה שברעננה
''מאוששים קמעא המשכנו לביבוטי – צלי כבש הודו בפירות יבשים הנבלע בביס אחד (לפחות על ידי), ולחזה הודו בשום ולימון צרוב על הגריל...''. מיכל וייס וידידה הידען למדו כמה בשר יכול להיות טעים, במסעדת ואקירו הכשרה שבירושלים
"על הפלטה מרחשים בעליזות אנטרקוט אדמדם, עסיסי, מדויק להחריד, ומתובל רק במעט מלח גס ופלפל; ונקניקיות צ'וריסו ששולחות אותי, משתנקת, אל המים...". מיכל זמרני הוציאה את חברתה התל אביבית לבילוי צפוני, במסעדת טנדוקה הכשרה
"אותו הדבר כמו במסעדה, רק בערך פי 4 פחות במחיר. מהר מהר עברתי לשוקיים. גם כאן, טעם מעולה, בשר איכותי בבירור...". נדב אבידן נפעם מפאפאגיו אקספרס, שמציעה את אותו האוכל כמו במסעדות הרשת, אבל במחירים נמוכים בהרבה
''כעת יכולנו להתמודד עם האתגר האמיתי – הבשרים. הם הוגשו משופדים, חמים, טריים, עסיסיים ועשויים היטב, במבחר שכלל שיפודי כבד עוף, פרגיות, לבבות וקבב הבית...''. קרן ויזנר גילתה פנינה בוכרית קטנה, בדמות מסעדת פינת השלושה
''ליוסי סטייק פרגית, עסיסי, עשוי נכון, וכזה שגרם לו להשמיע קולות הנאה לא מעטים, ועבורי קבבוני טלה עם מעין אנטיפסטי לצידם. מנה מעולה, לא פחות...''. נדב אבידן למד במסעדת מאמאמיה מהי הפשטות המושלמת, בכל הנוגע לאוכל
''לעיקריות בחרנו בדניס ופורל על הגריל. את טריותם היה אפשר לשער לא רק מטעמם, אלא גם מריחם. שני הדגים הוגשו פתוחים ומפולטים, ותובלו בעדינות בכמון ופפריקה..''. מיה בר אכלה ארוחת דגים ראויה לשמה במסעדת אהבת הים שבת"א
''קבב טלה עם צנובר ונענע, מסבחה, טבולה שקדים וסלט עגבניות פיקנטי, הגדיר מחדש את המושג קבב, לכל הקבבים שיבואו בעקבותיו...''. רוני מיכאל חגגה אירוע עם תפריט אה-לה קארט של מסעדת הגורמה הכשרה ארוגולה. אכן, חגיגה
''העוף היה פיקנטי ומלא טעם, לא שמן ולא יבש, פשוט מושלם; התוספות - המשתנות מדי יום - מגוונות למדי, כאשר תבשיל הבמיה הצטיין באופן מיוחד...''. נועה יחיאלי וידיד השתלמו באוכל הודי במסעדת מהרני הכשרה שבתל אביב