מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> התנסות במסעדת גפן

התנסות


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''המשכנו עם צלחת מלאה כל טוב, בה נחו ארבע מנות מבושלות: מפרום, כרוב ממולא בשר ואורז, קציצת עוף וממולא נוסף של תפוחי אדמה ובשר...''. עיינה גל גילתה במסעדת גואטה מאכלים טעימים להפליא, שאת שמותיהם לא שמעה לפני כן מעולם

כשאוכלים את האוכל של לאה גואטה, מרגישים כמו אורחים בבית משפחת גואטה. והאמת, זה לא רחוק מהאמת. מסעדת גואטה ביפו היא מסעדה טריפוליטאית ותיקה וכשרה, המנוהלת על ידי משפחת גואטה בראשותה של האם לאה, הבשלנית המרכזית. כל מי שאוהב אוכל אתני אותנטי וביתי, כל מי שאוהב להתענג על מאכלים שהוא לא שמע את שמותיהם מעולם - מקומו שם.

אנחנו נסענו ליפו במיוחד, והיינו רעבים מאד. מהתפריט בחרנו את ארוחת הטעימות הטריפוליטאית, כי אורחת טעימות זה תמיד הכי משתלם. פצחנו בשרשרת של סלטים מוצלחים: סלט כרוב לבן, סלט דלעת פיקנטי (מעולה), טחינה משובחת ועוד כמה טעימים. בתפריט היו להם שמות אקזוטיים שלא ידענו את פשרם, וזה מה שהיה הכי כיף. לצד הסלטים קיבלנו גם לחם טרי, פרוס בפרוסות עבות כמו פעם. נהדר.

המשכנו עם צלחת מלאה כל טוב, בה נחו ארבע מנות מבושלות: מפרום, כרוב ממולא בשר ואורז, קציצת עוף וממולא נוסף של תפוחי אדמה ובשר. החלטנו ברוח השוויון להתחלק בכל אחת מהמנות חצי חצי, כדי ששנינו נטעם מהכל ושאף אחד לא יצא מקופח. כל המנות היו טובות מאד ונאכלו עד תום, ונרשם לטובה באופן מיוחד מעל כולם - וזה קשה להתבלט במסעדה שהכל בה טעים - הכרוב הממולא.

לאחר מכן הגיעה לשולחן הסיבה לשמה התכנסנו כאן, הלא הוא הקוסקוס המפורסם של לאה גואטה. מולנו הונחה קערה עם גבעת קוסקוס צהוב בתוכה, שכאשר טעמנו אותו פערנו עיניים בתדהמה. זה היה ממש נדמה כאילו לא אכלנו קוסקוס אמיתי לפני כן... כל כך רך, נימוח בפה, ממש סוג של פלא. עם הקוסקוס הגיעו שלושה סוגי רטבים - רוטב ירקות, רוטב חומוס בצבע ירוק ורוטב סלק בצבע אדום, עם בשר בקר. אמיר העדיף את רוטב החומוס, ואני את רוטב הסלק, למרות ששלושתם היו מצוינים ממש. אכלנו קוסקוס ככל שקיבתנו יכולה להכיל אחרי הממולאים המדהימים ממקודם, ונשענו לאחור על
הכיסאות בהתפנקות ובאפיסת כוחות.

כאילו כדי לעזור לנו, הוגשו לנו שתי כוסות שי בלקאקויאה - משקה תה עם בוטנים, משהו מיוחד ונעים בפה שירגיע ויעשה לנו קל ונעים בבטן, ולצידן פרוסת עוגת סולת מתוקה המכונה ספרה. הסתכלתי מסביב והבחנתי בשלט, שפירט את המאכלים הטריפוליטאים האסליים שמכינה לאה באחד מימי השבוע. על השלט היו כתובות מילים בעברית, אבל משום מה לא הבנתי אף אחת מהן. חייבים לחזור הנה ביום הזה, אמרתי לאמיר. אין כמו לאכול מאכלים שאנחנו לא מכירים את השמות שלהם.

גואטה
שדרות ירושלים 6, מול תיאטרון נגה, יפו, תל אביב.
03-6813993