"פטריות שוק ממולאות גבינה ומטוגנות. הפטריות הגיעו רכות וטריות, פשוט נפלאות, והטיגון העדין רק עשה עמן חסד..." טלי סגל מגיעה למקום הכי תוסס ושמח במתחם השוק בכפר סבא - זואי, המציעה תפריט יווני-בלקני סוחף, מהמנה הראשונה ועד הקינוח, יד מקצועית ומיומנת והשקעה רבה בחומרי הגלם. יאסו, כבר אמרנו?
"שלושה נתחוני טונה אדומה על שיפודים, צרובים בחוץ ואדומים-עסיסיים מבפנים, מתובלים באיולי אריסה ואיולי שום, על מצע קרם אבוקדו, מעוטרים בעלעלי מיקרו ופרוסות צ'ילי. יופי של מנה שמשחקת על גוונים של צבע וטעם..." שפרה צח מגיעה למיט אנד וויין בהרצליה פיתוח ונהנית מארוחת גורמה כשרה עשירה בניגודים מסקרנים
"ההמבורגר של אתניקה, העשוי משלושה נתחים מובחרים וכולל גם פיסטוקים וחצילים, מוגש על פרנה, לחם מרוקאי מסורתי. הבשר היה עסיסי ועשוי היטב, החצילים מוסיפים נימוחות ורכות והפיסטוקים מפתיעים ונותנים איזו קראנצ'יות חביבה..." בזמן שכולם מבלים את אוגוסט עם הילדים, אורית צמח יוצאת עם אבא לדייט אוריינטלי בסגנון ים-תיכוני באתניקה הכשרה בהרצליה פיתוח
"הארנצ'יני, כדורי ריזוטו מטוגנים במילוי עשבי תיבול טריים וגבינת מוצרלה, היו מצוינים. רכים בדיוק במידה הנכונה בפנים, אווריריים ולא דחוסים, חמימים כך שאפקט הגבינה המותכת התקיים, ופריכים וקראנצ'יים מבחוץ..." אורית צמח לוקחת את אימא לדייט נשי באלפרדו פתח תקווה. היו שם ארנצ'יני ופטריות טמפורה, רביולי בטטה ופילה סלמון, פוקאצ'ה וסלט ארטישוק. אלפרדו היא אופרה קולינרית איטלקית כדת וכדין
"כשמזמינים דג פותחים לכם שולחן, עם מגוון מטבלים מתוצרת בית, הכוללים בין היתר חומוס עם גרגירים גדולים ופיקנטיים, חצילים בכמה וריאציות, טחינה, טפנד זיתים, עגבניות מיובשות, סלט ביצים והפתעה: סלט משוויה (פלפלים קלויים) שאסור לוותר עליו..." ענבל לורן מנצלת את ימי הקיץ החמים לבילוי בים בשילוב עם ארוחה מפנקת 'ביקב' בטיילת נתניה, מקום שהוא הרבה יותר מרק יין
"חלקנו פריקסה בטטה ורביולו סלק. הפריקסה התגלתה כמנה מפתיעה ונהדרת. הבטטה המתוקה והנימוחה, האפויה בתנור לבנים, הגיעה במילוי לא שגרתי של סלט טונה עם לימון כבוש, איולי טונה, פסטו וביצה רכה. וכל הכיף הזה, כמה שנשמע לנו מוזר בהתחלה, התחבר לביס מענג בפה...". ליאור פנחסי יצא לדייט קסום בקפה יפו שבשוק הפשפשים, ונהנה מחיבור בין קולינריה משובחת, אווירה משפחתית וחברה טובה. אז מתי הדייט הבא?
"ניוקי תפוחי אדמה בעבודת יד המוגש עם חתיכות דלעת וקרם תרד שכל כך נמס בפה שקשה להאמין שהוא לא חלבי. הקרם מעניק את המליחות הדרושה למאזן הטעמים של המנה בצורה מושלמת..." עדי רם ובן זוגה סועדים באוליב ליף תל אביב. מנות ראשונות עם טוויסט, נתחי בשר משובחים, מנות מעולות לטבעוניים וקינוחים העומדים בכבוד באתגר הכשרות
"אל מול עיניכם תגיע לשולחן פלנצ'ה שחורה רותחת, ובתוכה רוחש נתח ענקי ומופלא של פריים ריב 700 גרם על העצם, וכמובן שתזמינו אותו מדיום-רייר, לא יותר, כי כך הוא יישאר עסיסי ומלא מיצים גם כשהוא ימשיך להיעשות על הפלנצ'ה בזמן שאתם מפרקים אותו בסבלנות חתיכה אחר חתיכה..." אל מול נוף מרהיב של יאכטות, מפרשיות, גלים ושקיעה, שפרה צח התמסרה בהנאה רבה לפריים ריב העסיסי של ביסטרו 56 שבקניון ארנה הרצליה. מקום חובה לאוהבי הבשר, ולא רק להם!
"הבסטיל, שהיה הפייבוריט שלנו, הוא לביבה של תפוחי אדמה, נתחי עוף והמון בצל מטוגן שמעניק לה טעם קרמלי-מתקתק. הבצל הממולא רוקן מליבתו ומולא בבשר, ואז התבשל ארוכות עד שהפך לרך ונימוח..." שפרה צח מגיעה לגואטה ביפו ונהנית ממטבח טריפוליטאי עם נשמה ענקית. זהירות, סכנת התמכרות!
"מגש הטאפס הישראלי כלל לאבנה, סלסלה, גרגירי חומוס, ביצה קשה, טחינה ופלאפל, המוגשים לצד קרעי פוקאצ'ה. הטאפס היה עשיר בשונות ובמגוון שלו, כך שמגש שלם חיש מהר התחסל..." כשכרמית אופק הגיעה לפלורנטינה תל אביב, היא שמחה לגלות מסעדה כל כך טובה וכשרה ממש קרוב לבית
"הפילה שלו נאפה בתנור בציפוי של איולי לימון-חרדל-שום, שגם מבליט את טעמו הטבעי של הדג וגם שומר אותו עסיסי מאוד. יחד איתו מוגשים פירה תפוחי אדמה, תלתלי בטטה ופלחי בצל צרובים, שמצטרפים יחד למנה שגורפת ממנו מחמאות..." זה התחיל כאשר שפרה צח החליטה שצריך להכניס צבע אחר לדייט הקולינרי השבועי עם בן הזוג ולקחה אותו לקפה יפו בשוק הפשפשים, זה המשיך עם הצהרות געגוע לבשר מהצד שלו, והסתיים עם הצהרה שכל אישה בזוגיות אוהבת להגיד - אמרתי לך!
"מיד עם הדרינק הראשון הוגשה לנו השקשוקה האגדית של תרל"ח - שקשוקה מושקעת וצבעונית, המוגשת במחבת לוהטת עם לחם טרי לצידה. מעט פיקנטית, מאוד טעימה..." דן תורן חוגג יום הולדת עם חברים בבר הכי ישראלי שיש בפתח תקווה - תרל"ח. היה שמח!
"מאגף המיוחדים שבתפריט - צלע עגל חלב צלוי בגריל. מדובר בנתח עשיר למדי, עם קריספיות ופריכות מבחוץ ועסיסיות נהדרת מבפנים, והכל מגיע יחד עם תיבול אולטימטיבי כיאה לנתח הצלוי היטב. והטעם - עונג צרוף עם רצון לעוד ועוד..." כרמית אופק מגיעה לללקאיס, בראסרי-רוטיסרי צרפתי חדש בתל אביב המציע מיטב מנות קרניבוריות בגרסה כשרה. בון אפטיט!
"רביולי במילוי בטטה העטוף ברוטב עגבניות איטלקי בשמן זית, בזיליקום ושום, המוגש בליווי גבינת פרמזן. המנה הוגשה לי בעודה חמה, פינוק אמיתי ממש, הרביולי עשוי היטב, הבטטה כל כך נימוחה, ורוטב העגבניות נותן טאץ' מיוחד..." אם עדיין לא ביקרתם במסעדת יוניתה שבתל אביב, הגיע הזמן לעשות זאת. כרמית אופק חזרה עם טעם של עוד!
"מנה של פרוסות דג ים נא עם שמן זית, זרעי עגבניה, קצת פלפל חריף ועשבי תבלין הייתה נהדרת אף היא. חומרי גלם מעולים וחיתוך מדויק, לא דק מידי ולא עבה מדי..." יונתן שטרנברג מגלה במוזיאון 'בית טיכו' בירושלים את אנה - בית אוכל איטלקי מעולה וכשר עם אג'נדה חברתית למען נוער בסיכון. עוד ירושלמית שכדאי לעלות אליה לרגל
"מנת קישוא הטלה הציגה שני קישואי בייבי, במילוי של ראגו טלה עם צנוברים ואורז והם טובלים ברוטב דמי-גלאס עדין. הם היו שניים בצלחת, אנחנו היינו שניים מסביב לשולחן - נכון, שלא באמת היה להם סיכוי מולנו?..." רגע לפני שעלה על הטיסה לפראג, הגיע דן תורן לארוחה קרניבורית חלומית בסניף של לחם בשר בבני ברק. הוא גם חזר לשם, רגע לאחר הנחיתה
"ברוסקטה חצילים ופטה - פרוסות עבות של לחם דגנים משגע, קלויות קלות, שעליהן נמרח בנדיבות קונפי שום עשיר בטעמים שהשתלב נהדר עם החצילים הקלויים וגבינת הפטה שגורדה מעליהם..." כשבחוץ קר וגשום, אין כמו לשבת בבית קפה שכונתי ומזמין, כזה שיפנק אתכם בדיוק כמו שאתם צריכים. טל יונאי שרייר מצאה את המקום שלה לחורף הזה - קפה גאלה ברעננה
"הראשונה - לזניה גבינה ותרד, עלעלי בצק במלית של תרד מוקפץ, מלית גבינות עשירות ורוטב שמנת נפוליטנה, מוקרמת בגבינת מוצרלה. השנייה - רביולי מתפריט ההרכבה העצמית..." במשך שנים רכשה לעצמה ערמונים באשקלון מוניטין של מסעדה חלבית כשרה ועשירה בטעמים. גיא סופר-זמרני חזר משם שבע בטן ורצון
"פילה סלומון על מצע גאספצ'ו שרי צהובות, תפוח אדמה מדורה, שאלוט חרוך, בייבי סלק, זוקיני, בייבי שומר, ויניגרט, זעתר, רוזמרין וליים. המנה היתה עשירה בטעמים מיוחדים וכל ירק שהצטרף לסלומון הפריך והמענג הוסיף את הטאץ' המיוחד לו..." רגע לפני שהחופש הגדול חומק לה בין הידיים, כרמית אופק גייסה חברה ויצאה לחגוג במיט קיטצ'ן, מסעדת שף חדשה וכשרה בתל אביב. נרשמה יציאה מהקופסא
"אחת המנות המפנקות במקום היא ללא ספק גלילות החצילים הממולאים בחמישה סוגי גבינות ופסטו על רוטב רוזה וסלט עלים. החצילים טומנים בחובם עושר רב של טעמים ומרקמים שאחרי כל ביס אי אפשר להמתין עד לביס הבא..." הולי בייגל שבקניון רמות בירושלים היא מסעדה ניו יורקית חלבית כשרה עם מנות ייחודיות מהמטבח האמריקאי והישראלי. כרמית אופק נשאבה בקלות אל תוך הטעמים, הריחות והאווירה שבמקום
"ההמבורגר של דן, הקרוי על שם השף של המסעדה, היא מנה המשדרגת את ההמבורגר הקלאסי, ובה הקציצה מכוסה בפלחי אבוקדו, ריבת בצל וביצת עין..." BP שבמפרץ חיפה כובשת את האזור ומציעה את ההמבורגרים הכי טעימים שיש, ועוד שפע הפתעות מפנקות. קרין אביב יצאה לבחון מקרוב מה מתבשל במטבח של BP. נרשמה התלהבות רבה!
"הניוקי מוכן במקום בעבודת יד, שוחה ברוטב שמנת-סלק אדמדם ומציג מנה צבעונית ומסקרנת. קארין שלי הכתירה את הניוקי כמלך הבלתי מעורר של הארוחה האיטלקית שלנו..." דן תורן חשב שהוא מכיר כל פינה קולינרית בעיר אילת, אך כאן חיכתה לו הפתעה בדמות בארי'ס, פיצרייה איטלקית אינטימית בטיילת של אילת
"פילה סלמון בציפוי שקדים עם זיגוג בלסמי יין, מוגש עם תוספת חמה של בטטה אפויה עם טחינה גולמית וסילאן לצד סלט ירקות טרי..." כרמית אופק בערב קסום שכולו חיבור בין קולינריה משובחת ותרבות בקפה יפו בשוק הפשפשים הססגוני שביפו
"פילה סלמון גדול עשוי היטב בתנור, עם עשבי תיבול, פטריות, זיתי קלמטה, גזר, אפונה ושעועית שכולם מוקפצים בשמן זית. הסלמון יחד עם רוטב הפסטו שמעליו היה פשוט מושלם..." בלב מתחם הבילוי של העיר הגדולה, עם נוף לים הכחול, גלריה לאירועים ולאחרונה גם תפריט כשר למהדרין, אין פלא שקפה גרג בנמל תל אביב הפך למקום מבוקש כל כך. רונן סולומון בביקור מחמם מאוד
"כתף טלה וחזה עגל מוקפצים עם מעט בצל ומונחים על פיתה שיצאה זה הרגע מהגריל ומעל נחה לה בשלווה טחינה ירוקה..." גשם זלעפות בחוץ, אך זה לא מונע מקרין אביב לבדוק מה מתבשל במטבחה של העתיקה שבקריית ביאליק. כשקר בחוץ בעתיקה חם וטעים