מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> אלפרדו פתח תקווה

אלפרדו פתח תקווה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הארנצ'יני, כדורי ריזוטו מטוגנים במילוי עשבי תיבול טריים וגבינת מוצרלה, היו מצוינים. רכים בדיוק במידה הנכונה בפנים, אווריריים ולא דחוסים, חמימים כך שאפקט הגבינה המותכת התקיים, ופריכים וקראנצ'יים מבחוץ..." אורית צמח לוקחת את אימא לדייט נשי באלפרדו פתח תקווה. היו שם ארנצ'יני ופטריות טמפורה, רביולי בטטה ופילה סלמון, פוקאצ'ה וסלט ארטישוק. אלפרדו היא אופרה קולינרית איטלקית כדת וכדין

כשהקלדתי "מסעדת אלפרדו" בווייז, לא ציפיתי להגיע לפארק. על הצג הופיע הכתובת 'אם המושבות 94', וחשבתי, בטח נוף לבניינים גבוהים, צפופים, ואיזו חתיכת כביש. כשעלינו מהחניון אל המסעדה (קומה 1 במעלית) גילינו מקום מרווח ונעים מאוד, המשקיף למדשאות פארק עופר, אזור ההייטק של פתח תקווה. נוף של בריכות, מזרקות ועצים, נחמד להיות מופתעת לטובה.

שעה שמונה בערב, המסעדה מלאה. זוגות, חברות, משפחות. במהלך שהותנו שם חגגו מסביבנו שלושה ימי הולדת. המקום שמח, חברתי, הומה. המלצרים טורחים בין השולחנות, אנשים מצטלמים, צוחקים, כלי ההגשה צבעוניים, פיצות, פוקצ'ות, פסטות... מה שמוכיח את מה שתמיד טענתי: בצק ושמנת = שמחת חיים.

ארנצ'יני VS פטריות בטמפורה


צריך לדעת עם מי לבוא למסעדה חלבית. אימא שלי תמיד פרחה בסעודת שבועות, פסטה בשמנת זו החולשה שלה. אז ידעתי שפה מובטחים לה ריגושים ולי – אור ירוק לאכול כמה שבא לי. היא תמיד חושבת שאני לא אוכלת מספיק. ובכן, אחרי הערב הזה נראה לי שהיא סוף סוף הבינה.

למברוסקו לבן לי, שייק פירות צונן ומתקתק של תות, בננה ותמר לה, והנה אנחנו מתחילות. למנות הראשונות בחרנו בארנצ'יני ובפטריות בטמפורה. הארנצ'יני, כדורי ריזוטו מטוגנים במילוי עשבי תיבול טריים וגבינת מוצרלה, היו מצוינים. רכים בדיוק במידה הנכונה בפנים, אווריריים ולא דחוסים, חמימים כך שאפקט הגבינה המותכת התקיים, ופריכים וקראנצ'יים מבחוץ. מצע רוטב העגבניות שעליו הונחו הוסיף חמיצות מתקתקה, ונגיעות הפסטו השתלבו מצוין. גם מנת הפטריות בטמפורה ברוטב טריאקי ושומשום קלוי, הייתה טעימה מאוד. המזלג של אמי נדד אליה, ואילו אני עדיין שמרתי אמונים לארנצ'יני. כשהגיעה הפוקאצ'ה, תפוחה וסמוקת עגבניות מיובשות, אני ואמי לא חלקנו לה את הכבוד הראוי. היינו עסוקות בוויכוח איזו מהמנות מוצלחת יותר.
ואז הגיע הסלט שכבש אותי ושעוד אחזור בגללו – סלט פטריות וארטישוק טוסקני. שילוב מנצח של פטריות צלויות במחבת עם פרוסות ארטישוק, חסות, זיתי קלמטה ועגבניות מיובשות. הסלט תובל היטב בשמן זית, שום ועשבי תיבול, והוגש רענן וטרי בליווי קרוטונים וגבינת פרמז'ן. חשבתי שזה סלט מושלם לארוחת צהריים כיפית עם חברה. היא תספר מה עבר עליה ואני אכין לי ביסים טעימים על הקרוטון.

חיוך של בטן מלאה


טוב, בשלב הזה רוב האנשים הנורמליים מבינים שבינם לבין כפתור הג'ינס מפריד עוד ביס אחד, אבל אנחנו כבר כאן, במסעדה איטלקית... מה, לא נטעם מהפסטה? ומה עם אימא שלי? יש עוד זמן עד שבועות. אז למנות העיקריות הזמנו רביולי בטטה ברוטב שמנת, יין לבן, חמאה ופרמז'ן . בקיצור – רוטב אלפרדו. למנה הזאת יש לגשת בלי ייסורי מצפון ובבגדים נוחים. העיקרית השנייה, פילה סלמון אפוי בתנור לבנים במעטפת תבלינים, שום ויין לבן, הייתה ערבה לחיך. התיבול היה מדויק, הסלמון רך, נגיעות מטבל השמיר שהוגש לצדו עוררו את התיאבון שלי מחדש ולא הפסקתי לכרסם את סלט השעועית שבחרתי כתוספת למנה מתוך ידיעה ברורה שתפוחי אדמה או צ'יפס יכריעו אותי סופית.

סלפי עם המיקי מאוס של אלפרדו


תמיד אחרי שבוחרים קינוח, אוטומטית מתרווחים אחורה ומתפנים להביט סביב. חלל מסעדה גדול ונקי, התפאורה כולה מעץ, הצלחות מחרסינה עתיקה, צבעונית, תאורה נעימה, עששיות, עציצים. המסעדה קיימת כבר 16 שנה. מסעדות רבות קמו וחלפו מן העולם במשך הזמן הזה, אבל אלפרדו שומרת על יציבות, פותחת סניפים ומארחת בכל ערב כ-500 איש. מה סוד ההצלחה? ראשית, צוות המסעדה קבוע, המלצרים בוגרים וותיקים, והשף, אסף לרנר, עובד במסעדה מזה 13 שנה. בנוסף לכך, התפריט מגוון מאוד: שלל מנות ראשונות, פיצות, טוסטים, פסטות, קישים, סלטים, דגים, כריכים, הרבה תוספות, תפריט קינוחים עשיר. המנות גדולות, מספקות. מדי פעם מעדכנים מבצעים מיוחדים, יש תפריט ילדים (פסטה/פיצה+שתייה+כדור גלידה ב-42 ₪), ובין השעות 9:00 עד 17:00 מציעים עסקיות. המקום חמים ונעים לאירועים עד 120 איש ולבסוף – המסעדה כשרה למהדרין.

כשהקינוח שלנו הגיע נראה שכל המסעדה שמחה בשמחתנו. לצד עוגת הקרמינו שלנו צויר בכישרון רב מיקי מאוס מתוק ואכיל. איזו מחווה מקסימה! אחרי שאנחנו ושכנינו לשולחנות צילמנו את יצירת המופת האטרקטיבית, נאלצנו לשבור את הציפוי הקריספי של השוקולד הלבן עם הקרמל ושברי אגוזי לוז ולחשוף את קרמבל השוקולד-נוגט שבתוכו הסתתרה הפתעה נוספת - מוס נוטלה עם טראפל טירמיסו. שחיתות זה כאן. וכך בעיניים מזוגגות וחיוך של מיקי מאוס, הבטחתי לאמי שעד שבועות הקיבה תחזור לעצמה. אבל נראה לי שאנחנו נחזור ל'אלפרדו' עוד קודם.