מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> עתיקה קריית ביאליק

העתיקה קריית ביאליק


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"כתף טלה וחזה עגל מוקפצים עם מעט בצל ומונחים על פיתה שיצאה זה הרגע מהגריל ומעל נחה לה בשלווה טחינה ירוקה..." גשם זלעפות בחוץ, אך זה לא מונע מקרין אביב לבדוק מה מתבשל במטבחה של העתיקה שבקריית ביאליק. כשקר בחוץ בעתיקה חם וטעים

סערה חורפית פקדה אותנו בימים האחרונים, ואין כמו להתפנק עם אוכל מהביל ומנחם כשבחוץ קר וגשם מתדפק על החלון. העתיקה היא המסעדה הראשונה עליה אתה חושב כשרוצים אוכל טוב, פשוט, זמין, טרי, ביתי וטעים במחיר שווה לכל נפש באזור הקריות. מטבחה של העתיקה, בגלגולה הנוכחי, מנוהל על ידי השף תומר אזולאי, שינק אוכל מרוקאי מבית אמא ולמעשה האוכל הביתי מתורגם לעשייה בגובה העיניים בצורה טעימה ומדוייקת. לא פלא שהמסעדה היתה מלאה עד אפס מקום בזמן שביקרנו בה.

ישבנו על הבר, ובזכות זה זכינו לראות מקרוב את המתרחש במטבח הפתוח, להתלהב מלהבות האש שנראו כמו להטוטים של השף וללכת שבי אחר התזזיתיות והאינטנסיבית המתרחשת מאחורי הדלפק. את הארוחה פתחנו עם מיני חלה חמימה שאותה בצענו ותבלנו במטבל חציל ועגבניות לצד קונפי שום ברוטב דבש ומטבוחה. החלה היא הפתעה קטנה, מדליקה ולא קונבנציונלית ובדיוק מה שצריך כמנה שתפקידה לפתוח את התיאבון והחושים. חומוס הבית מוכן במקום כשלוש עד ארבע פעמים ביום ולכן אין עוררין, כי הוא טרי. החומוס מוגש עם גרגרים חמים בליווי שמן זית משובח ופטרוזיליה. החומוס נפלא, עומד בליגה הראשונה של המסעדות הנחשבות של עכו ואולי אף סופג השראה מהם.

כמו במטבח של אמא


ה"בשר של הטבע" הגיע בצלחת עמוקה ובה שתי פטריות פורטבלו ענקיות בציפויי קראנצ'י של פירורי לחם. הפטריות היו מזוגגות ברוטב מתקתק ועדין והיו כל כך טעימות שכמעט והזמנו עוד מנה (התאפקנו כי ידענו שעוד דברים טובים מגיעים במסגרת הטעימות). המנה מומלצת מאוד, יש בה טאצ' אישי וסודי שהיה לנו קשה לפצח. חברתי, שהיא צמחונית ידועה, אמרה שהמנה הזאת פשוט נדירה.

ובזמן שהצמחונית נהנית מהפטריות אני התענגתי מהסופלקי, כתף טלה וחזה עגל מוקפצים עם מעט בצל ומונחים על פיתה שיצאה זה הרגע מהגריל ומעל נחה לה בשלווה טחינה ירוקה. האינטרפטציה הכשרה לסופלקי לא פחות טעימה מהמקור. המנה עשירה ונדיבה.

סלט המשוויה מכיל עגבניות מעושנות, חציל בלאדי, פלפל חריף, שום קונפי, גרגרי חומוס ונגיעה של אריסה ביתית, שמן זית וטחינה. הסלט עשיר בטעמים שמשתלבים יחד באופן קסום. פה באמת מרגישים את הביתיות והמסורת. זוכרים את המיני חלה מתחילת הארוחה? זה הזמן להמשיך ולתבול אותה בסלט המשוויה ואם נגמר אז לבקש עוד, ולתת את כל כבוד לניגוב הסלט הזה.

עתיקה עד הפרטים הקטנים


בקרב המנות העיקריות טעמנו מעוף הבית. נתח חזה עוף שלם העובר תהליך בישול בוואקום. התהליך שומר על עסיסיות מיוחדת הגורמת לעוף להיות עשוי במידה אחידה. העוף הוגש לצד מחית עגבניות ופלפלים ופלחי תפוח אדמה פריכיים. כמה פשוט ככה טעים. בנוסף, קיבלנו סטייק מפורק מעצם, נתח של אנטרקוט שהוגש עם ביצת עין מעל, כי "אנחנו רוצים להיות קצת אמריקאים". פסי הגריל חרצו את הנתח שתובל במלח גס, וגם לצד מנה זו הוגש צ'יפס הבית הקראנצ'י שלא ניתן לעמוד בטעמו הממכר. גזרת העיקריות כוללת עוד שלל מנות ביתיות כמו פרגיות וחזה עוף בתיבול שווארמה, כבד עוף צלוי בגריל, פילה דג ים בתנור ברוטב מרוקאי, מדליוני פילה בקר בשילוב שקדי עגל, מגוון סלטי השוק, המבורגר העתיקה, פיש & צ'יפס, קבבים ועוד.

הפינה המתוקה להיום


איך שומרים על מקוריות וטעם טוב גם בסוף הארוחה? זה אתגר לא פשוט במסעדות כשרות וקינוח הפרווה מהדרין שטעמנו הצליח לעמוד בפני כל אתגר ואף להתעלות עליו. קינחנו בחצי כדור קוקוס ממולא בשוקולד לבן שהונח על שכבת ביסקוויטים כהה. המנה טעימה, עם מתיקות עדינה ומושלמת לסיום הארוחה.

כל אחד ימצא את עצמו במסעדה ויוכל להזמין ללא לבטים. בין אם אתם ילדים ולכם תפריט מותאם, בין אם באתם לארוחת כריכים או סלטים קלה, או לארוחת בשרים, ובין אם אתם צמחונים ובין אם לא.

המסעדה מציעה תפריט "פותחים שולחן" ובו שלל סלטים המוגשים לשולחן, מנה עיקרית של עוף מעושן ושתי בירות במחיר משתלם של 200 ש"ח לזוג. עתיקה – שותים אוכלים. כך נקראת המסעדה וזהו למעשה תמצית הסיפור. אוכל פשוט וטעים, לא מתחכם או עטוף במניירות, מתאים לאנשים, מתאים לאזור ומתאים לחזור אליו שוב שוב.