מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

זואי כפר סבא


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"פטריות שוק ממולאות גבינה ומטוגנות. הפטריות הגיעו רכות וטריות, פשוט נפלאות, והטיגון העדין רק עשה עמן חסד..." טלי סגל מגיעה למקום הכי תוסס ושמח במתחם השוק בכפר סבא - זואי, המציעה תפריט יווני-בלקני סוחף, מהמנה הראשונה ועד הקינוח, יד מקצועית ומיומנת והשקעה רבה בחומרי הגלם. יאסו, כבר אמרנו?

כל מי שרוצה לצאת למקום שוקק ומלא חיים, חייב לנסות את מתחם השוק בכפר סבא. המתחם, שהפך לפינת החמד של העיר, מתפקד כמוקד חיי לילה מרכזי של התושבים, ולא קשה להבין למה: אי של מוזיקה שמחה מתחבא לו בין רחובותיה של העיר השקטה, ובו ניתן למצוא מתחם של כמה מסעדות, גדוש במבלים ובאווירה טובה. אחת המסעדות המוצלחות ביותר במתחם היא זואי, מסעדה יוונית בלקנית. הרגשנו שאנחנו אוכלים ארוחה באמצע שוק יווני – קולות הסועדים נמהלים במוזיקה, דרבוקה מקפיצה מדי פעם את האווירה, השולחנות מכוסים במפות משובצות, ארגזי עץ מעטרים את המרחב, ויותר מכל– האוכל שמגיע הוכן מהמרכיבים הטריים ביותר.

האוכל היווני-בלקני מאד אהוב על הישראלים, ואין זה מפתיע: דגים טריים, גבינות, ירקות ושמן זית, והכל כמובן עם כיכר לחם טרייה מהתנור. כדי ליהנות מהמגוון הרחב שמציעה המסעדה, החלטנו ללכת על ארוחת טפאסים ולנסות הכול מהכול.

הרבה מחשבה מאחורי כל מנה


זואי היא מסעדה כשרה חלבית, ואחד האתגרים של התפריט היה להכניס כמה שיותר מאכלים בלקניים מבלי להכניס בשר. התוצאה עשירה, מגוונת וטעימה להפליא. בכל מנה ומנה, גם בטפאסים הקטנים וה"רגילים" לכאורה, ניכרת מידת ההשקעה ותכנון. כל מרכיב וכל שלב הכנה זוכים לתשומת לב ולמחשבה רבה, והתוצאה מדויקת ומקורית. ב"זואי" מכינים הכול במקום: כל מנה שהיא כבושה, אפויה, או תערובת, הוכנה כאן במטבח, והטריות של המרכיבים ניכרת עם כל ביס.

אהבה לירקות טריים


זואי מתגאה בטריות חומרי הגלם שלה, ובראשם הירקות. אני באופן אישי מאד אוהבת מסעדות שלוקחות את הירקות שלהן ברצינות: בהרבה מקומות ניתן למצוא את הירק כמלווה עצוב וזנוח למנה אחרת. אבל בזואי מטפלים בירקות באהבה. לקחנו מנה של "דומטה טוטו" – מיקס עגבניות חתוכות גס עם בזיליקום, גבינת פטה, זיתי קלמטה, שמן זית ולימון: העגבניות הגיעו מבריקות, עסיסיות ומתפצחות. לקחנו גם מנה של חציל שרוף – חציל בלאדי שלם שהיה רך, חם ועדין, עם טחינה וגרגרי חומוס נימוחים מעל; קונפי ארטישוק שנכבש במקום ונצלה בשמן שום ותימין, היה חמצמץ ומעודן להפליא; כרובית מטוגנת עם טחינה וסומק, שהייתה עשויה בדיוק במידה ונהנתה מיחס מושלם בין המרכיבים; ומנת הירקות שהייתה המוצלחת ביותר לטעמי – פטריות שוק ממולאות גבינה ומטוגנות. הפטריות הגיעו רכות וטריות, פשוט נפלאות, והטיגון העדין רק עשה עמן חסד.

מכורים לדגים, זה המקום בשבילכם


זואי חרטה על דגלה את האהבה לדגים. זוהי מסעדה חלבית שהשימוש שלה בדגים, גם במנות שהן במקור בשריות, מעורר התפעלות. הכול מגיע טרי מדי יום, גם הדגים כמובן, ותלוי בהיצע הזמין בשוק. אם מגיע דג מיוחד, השף עומל על הכנת מנה מיוחדת ממנו באותו יום. הופכים כאן הרבה מנות בשריות לדגיות – ניתן למצוא כאן שווארמה, המבורגר ומפרום על טהרת הדג.

הזמנו מנת טרמה (איקרה) – ממרח ביצי דגים מתובל בשמן זית ובצל סגול. בזואי מכינים את האיקרה במקום, והיא עדינה וייחודית, לא מלוחה מדי, וטעמה אינו חזק כפי שאיקרה יכולה להיות. הזמנו מנה מפנקת של פיש, אצבעות דג בבלילת בירה קפריסאית מטוגן בשמן עמוק: מנה טריה וקריספית, חמה ומפנקת. נהנינו גם מהפלמידה הכבושה: מי שאוהב דג מלוח, פשוט יתמוגג על המנה הזו – הדג כבוש במקום והוא רך ונימוח, פשוט תענוג.

הלחם רבותיי, הלחם


בנוסף לטפאסים הזמנו לחם זואי – לחם מחמצת עם זיתי קלמטה אפוי במקום. הלחם הגיע הישר מהתנור, כיכר חמה בתוך שקית נייר חומה. צורת ההגשה של הלחם הייתה מענגת, כמו הדחף הבלתי נשלט בדרך חזרה מהמאפייה לזלול את כל מה שיש בשקיות... ככה נכנענו בשמחה לדחף והעברנו בינינו את שקית הנייר לאורך כל הארוחה. הלחם הזה משתייך לקטגוריית מזון שאני מכנה "סכנת נפשות": אי אפשר להפסיק לאכול אותו. פשוט אי אפשר. מסוג הדברים שאתה נאלץ לבקש מחבר טוב שייקח את זה ממך לפני שהכול נעלם. אבל עד אז טבלנו את הלחם המופלא בממרח שום עם שקדים קלויים ושמן זית, וגם בציזיקי מרענן – יוגורט עם מלפפונים קצוצים, שמיר ונענע.

החוויה היוונית נמשכה עם הקינוח – אסלי יוגורט: גלידת יוגורט מעולה עם גרנולה, דבש, פירות טריים וחלבה. השילוב המנצח של מתיקות וחמצמצות, יחד עם אספרסו שהוגש בכוסות של קפה טורקי, העניק לנו את הסיומת המושלמת לארוחה הנפלאה. האוכל היה משובח ולא כבד, ולא הרגשנו את תחושת הכבדות שמגיעה לפעמים אחרי ארוחה טובה במסעדה.