"הניוקי סלק שהוזמן התגלה כמנה מפוארת ונאמנה לטעם ולמרקם איטלקי משובח: כדורוני ניוקי סגלגלים, עשויים סלק, טובלים ברוטב שמנת סמיך ומדוייק להפליא..." חגית גרוס במסע קולינרי איטלקי בטעם של פעם בטאבולה, הרצליה
"לשולחן הגיעה צלחת הגשה ענקית עליה היו מוצגים עשרות יחידות סושי של רול סופט-של קראב עם טאביקו, עירית, ספייסי מיו ואבוקדו, ניגירי צלופח ים, רול חם של טונה ועוד..." דן תורן נהנה מארוחה קייצית איכותית בנאמוס במרינה בהרצליה פיתוח
"הטאקוס הממולא דג: נתחוני פילה דג ברמונדי בבלילת בירה קורונה, ברוטב חלפניו ליים, עם גווקמולה, כרוב כבוש ובצל סגול. זהירות! נטרף...." חגית גרוס לוקחת הפסקה קלה בימי 'צוק איתן' ונכנסת לבועה המקסיקנית במקסיקנה שברחוב בוגרשוב בתל אביב
"הסטייק היה מוצלח והיתרון שבהזמנת הטי-בון הוא העובדה שטועמים גם סינטה וגם פילה אך גם שזוכים לנשנש את הבשר שצמוד לעצם שהוא לדעתי הכי טעים שיש..." יונתן שטרנברג והאישה שאיתו נהנים בכרמא, בלב שכונת עין כרם הקסומה בירושלים (ותודה לזאטוט החדש ששיתף פעולה)
החופש הגדול כבר כאן, וזו הזדמנות לקחת את כל המשפחה לחופשה בעיר הדרומית ביותר, אילת. אז לצד בטן גב על החוף, סיור במצפה התת ימי או ביקור בריף הדולפינים, כדאי לשלב ארוחה טובה. קבלו המלצה לכמה מסעדות שישדרגו את החופשה שלכם
חג האהבה העברי מביא איתו הרבה לבן, שמחה, רומנטיקה וטוהר. החג אומנם ותיק ועתיק, בו בנות ישראל נהגו לצאת אל הכרמים לבושות בלבן, ולתת את ליבן לבנים אך כיום הזמנים השתנו, הכרמים אינם קרובים – קל בהרבה פשוט לשתות יין ולאכול במסעדה. קבלו המלצה למסעדות שף המתאימות לזוגות האוהבים בט"ו באב או לכל יום אחר במהלך השנה
"מנת המג'דרה - מנה נדיבה ועשירה המתבססת על חיטה במקום אורז – טוויסט מקורי ובעיני מוצלח מאוד. המג'דרה הוגשה עם ראיטה מתובלת כדי לצנן את החריפות וצ'אטני בצל וג'ינג'ר שהוסיפו והחמיאו למנה..." יונתן שטרנברג מבקר בתאנים, אחת המסעדות הצמחוניות הוותיקות בירושלים, ומתרשם לטובה
"הפתיח השני הוא פולנטה, שמבחינתנו היא שיא הארוחה: שתי פרוסות של פולנטה זהבהבה-שחומה, מכוסה בשפע פטריות צלויות, גילוחי פרמזן וזילוף של שמן כמהין, שמעמיק עוד יותר את טעמי הפטריות..." שפרה צח לוקחת את החיילת שלה הכי קרוב לאיטליה, פיאצה רוסטיקו, מתחם שרונה החדש, תל אביב
"מנת הקלמרי הייתה שילוב לא שגרתי של הים התיכון עם המזרח התיכון: קלמרי צרובים המוגשים עם טחינה עזת טעם, פול ובצל סגול, ולצדם לחם פרנה מרוקאי פריך לניגוב מפנק..." ליאור פנחסי, ארמדילו קיצ'ן בר, תל אביב
החופש הגדול כבר עמוק אצלנו וכדאי לעשות בו משהו בנוסף לבילוי בחוף הים. קבלו הצעות לפעילויות בירושלים במסגרת קמפיין "קחו יומיים בירושלים", המתאימות לכל המשפחה: פסטיבל תיאטרון בובות ותערוכת Captcha במוזיאון המדע. גם המסעדות בירושלים מחכות לכם עם הטבות מפנקות
"מנה ירושלמית מאוד באופיה של "מעורב דגים", שבה מחליפות פיסות דג עסיסיות את הבשר שבמתכון המקורי, ומשכשכות ברוטב טעים עד מאוד של המון בצל, פלפל חריף, לימונים כבושים, עמבה וטחינה..." שפרה צח מתרשמת מהתפריט החדש של השף מוטי אוחנה לרגל חגיגות יום ההולדת השביעי למסעדת החצר בירושלים
"הפינה התאילנדית" כבשה אותנו כבר למן ההתחלה עם נודלס אגוזים ובוטנים - אטריות ביצים, מבחר ירקות, בוטנים קלויים, שומשום ואגוזים מוקפצים ברוטב סויה חריף מתוק. אין ספק שמקבץ הטעמים מדגישים את האיכות של מנה זו..." כרמית אופק, יטבתה בעיר בטיילת בתל אביב
"גולת הכותרת היו ללא ספק, הארנצי'ני מטוגן –כדורי ריזוטו פריכים במילוי עשבי תיבול טריים וגבינת מוצרלה על מצע רוטב עגבניות בנגיעת פסטו. מנה איטלקית קלאסית מאוזנת ועשירה בטעמים נפלאים..." חגית גרוס במסע טעמים איטלקי באלפרדו הכשר ברעננה
"מניפת רוסטביף, שהיא מנה מעודנת של פרוסות סינטה נאות – תרתי משמע, ברוטב דבש וסויה שמחמיא לטעם הבשרי הנקי שלהן..." שפרה צח מפנקת את הבן זוג בבשר משובח ושידורי מונדיאל בעד העצם בהרצליה פיתוח
"סופלה הפרמז'ן היא מנה לתפארת בקרב המנות הראשונות. תחשבו סופלה אוורירי, קופצני וצהבהב עטוף בפטריות מוקפצות עם בצלי שאלוט, חמאת כמהין כשמעל הכל פוזרו שבבי פרמז'ן..." קרין אביב אוכלת אוכל איטלקי מסורתי במסעדת השף קוצ'ינה תמר בתל אביב
דן תורן מגיע לשוק הפשפשים להיכרות עם פלימרקט, מסעדת שף אטרקטיבית ותוססת במיוחד. העיצוב משלב אלמנטים משווקי פשפשים מרחבי העולם, והתפריט עדכני וססגוני המושפע מהמטבח האיטלקי, הספרדי והמקומי עם נגיעות אישיות של השף.
אנחנו כבר בשבוע השני של המונדיאל. הפעם, רוב המשחקים מתקיימים בשעות הערב המאוחרות ואף עמוק אל תוך הלילה. הנה רשימה של כמה ברים ופאבים מומלצים שבהם אפשר לראות את המשחקים על כוס בירה טובה (או כמה כוסות), נשנושים וארוחות מהירות וכמובן אפשר להתלהב יחד עם כל החבר'ה מבלי להעיר את הילדים, ההורים או האישה.
"סביצ'ה דג ים זוגג בלימון ושמן זית. עלעלי מיקרו כוסברה ופרוסות דקות של צנון עטפו את הדג. המנה היתה קלילה ומאוד עדינה..." קרין אביב בערב מושלם בפנינה המלכותית של הגליל - מוסקט מצפה הימים. שילוב של נוף עוצר נשימה, אווירה רומנטית ותפריט מוקפד מבית היוצר של השף רועי דקל.
"אני, כלקוח שבוי של הרשת, הזמנתי את המנה הקבועה - 300 גר' המבורגר עשוי למחצה ועליו גבינת אמנטל, בצל מטוגן ופלפלים קלויים..." דן תורן לוקח את "אבא תורן" לאכול המבורגר איכותי באווירה משפחתית בבורגוס, קניון שרונים, הוד השרון
"ארבע טורטיות מגולגלות ואפויות במילוי משובח - שום ומוצרלה, בליווי סלסלה בלנקה, והן טומנות בחובן פריכות ואווריריות ויוצרות געגוע מקסיקני ליעד נחשק..." כרמית אופק מוקסמת מטעמי המטבח המקסיקני האותנטי שנמצא ממש בלב תל אביב, במקסיקנה
"מנה אחרי מנה המשיכו לזרום פרגיות בדבש, שוק טלה, פיקניה, קציצות ברזילאיות בשם בולינו – טעימות מאוד, וכבדי עוף..." גיא סופר-זמרני חוגג בארוחת שחיתות מהסוג הקרניבורי במסעדת קאזה דו ברזיל שבראשון לציון.
"ושוב אנחנו מכריזים על המנה המנצחת מבחינתנו – גלילות פרגית במילוי קשיו ופיסטוקים בטעם אגוזי-מתקתק..." שפרה צח זכתה לאכול ארוחת טעימות זוגית בפאשה תל אביב, שכללה פחות או יותר את כל מטעמי טורקיה. מצטרפים לארוחה?
שבועות בפתח, ושעתן הגדולה של המסעדות החלביות והאיטלקיות הגיעה. אך הן נמצאות כאן כל השנה, מהוות אלטרנטיבה כאשר רוצים קצת הפסקה מבשר או כשיש פרץ של געגועים לניחוחות איטלקיים. במיוחד בשבילכם ריכזנו עשר מסעדות מכל הארץ המציעות תפריט חלבי או איטלקי.
"זרמו לשולחן גם פטריות פורטובלו בגריל עם גבינת מוצרלה, עגבניות, נבטי חמנייה, צנובר ובלסמי מצומצם, מנה יוצאת מהכלל, חמימה ונימוחה עם טעמים עדינים ונכונים..." נורית פורן חוזרת לטעמים ולניחוחות של צל תמר בקיבוץ אשדות יעקב
"סיגרים מבצק פילו, ממולאים בבשרו העדין של דג מוסר ים ופיסטוקים קצוצים שמוגשים עם תלולית מסקרפונה לטבילה, כך שכל ביס מזמן לחיך ניגודים של טעם ומרקם..." שפרה צח בארוחת שיירינג במסעדת "שולחן", של השף עומר מילר, השוכנת בשדרות רוטשילד בתל אביב