Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת קוצ'ינה תמר

קוצ'ינה תמר


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"סופלה הפרמז'ן היא מנה לתפארת בקרב המנות הראשונות. תחשבו סופלה אוורירי, קופצני וצהבהב עטוף בפטריות מוקפצות עם בצלי שאלוט, חמאת כמהין כשמעל הכל פוזרו שבבי פרמז'ן..." קרין אביב אוכלת אוכל איטלקי מסורתי במסעדת השף קוצ'ינה תמר בתל אביב

"אז... זה קטע כזה שאין לכם שלט ואמורים לנחש שכאן המסעדה?" שאלתי בבודקי אם הגעתי למקום הנכון. "כן, מי שצריך יודע שכאן זה קוצ'ינה תמר" השיב ערן שקיבל את פניי. או. קיי, התחלה מעניינת למקום מעניין, בסוף כבר אדע האם ההחלטה באה ממקום אליטיסטי או שמא משיקולי תקציב, חשבתי ביני לבין עצמי.

המסעדה מעניקה אווירה חמימה והרגשה כי הסועד מתארח בסלון של השפית: שטיח צמר, כלים אקלקטיים, רהיטי וינטג' וגלריה עוטפים את המקום ומקרבים את הסועד צעד אחד אל תוך כפרי איטליה שבהשראתם מבשלת השפית תמר כהן-צדק. הבישול במסעדה הוא איטלקי מסורתי ועושה את כל המאמצים להיצמד למקור. קהל מבוגר ואנין טעם יוכל להעריך כיוון זה. שירות ידידותי ובלתי פורמלי מלווה את הסועד. קוצ'ינה תמר מארחת לעיתים קרובות שפית מאיטליה, איתה בישלה תמר במשך שנות עבודתה בארץ המגף. ייתכן, שבביקורכם במסעדה, תזכו לטעום מנות מעשה ידי השפית האורחת.

בעודי משחזרת את הארוחה יזכרו לי בעיקר הצבעים שבלטו במנות. במטבח שם מאחורה נהנים להשתולל עם צבעים בבצק הפסטה שאוהב לספוח תבלינים וירקות ולצבוע את הלבן של הקמח. את הארוחה התחלנו עם לחם הבית שלווה ברוטב איולי עם שמן ארטישוק. לחם חמים וטעים שנאכל כולו עד שהמנות הראשונות הגיעו.

והנה מתחילה הארוחה: סלט ארטישוק ונקטרינה המורכב מעלי רוקט, ארטישוק ופרמז'ן שהיוו שילוב מעניין של טעמים ומרקמים. סופלה הפרמז'ן היא מנה לתפארת בקרב המנות הראשונות. תחשבו סופלה אוורירי, קופצני וצהבהב עטוף בפטריות מוקפצות עם בצלי שאלוט, חמאת כמהין כשמעל הכל פוזרו שבבי פרמז'ן. דגמנו גם מנת הקורדונטי סרטנים היא מנה של "שרוכי" פסטה כתומים המקבלים את צבעם מפלפלים. בין השרוכים התערבבו סרטנים ברוטב אליו המוקפצים בשמן זית, שום וגרידת לימון. ואת הראשונות קינחנו עם טאליטלה יין אדום (פסטה אדומה) מלווה בעגבניות ואספרגוס. מנה מפתיעה בטעמה כיוון שנוטה לטעם החמוץ.

הספיישל של אותו היום היה לזניה עם ראגו פטריות. כל הטוב שבפנים, רוטב הבשמל, מוצרלה די באפאלו, רוטב העגבניות והתבלינים הגיעו חמים ומבעבעים מהתנור והמיסו את שלל סוגי הפטריות שבושלו בציר.

עת הגענו לקינוחים התבשרנו בצער רב כי הטירמיסו נגמר ולכן טעמנו מהטראפלס שוקולד מצופים חלקם בקקאו וחלקם באגוזי לוז ומהפנקוטה שממנה ביצבצו גרגרי הוניל. שתי המנות היו טעימות וקלאסיות.

הארוחה לוותה ביין איטלקי ארלה אפסימנטו מיקב טומאסי. יין שהומלץ כמובן על ידי הצוות ואכן קלע בול לטעמינו.

אז מה לגבי שלט עם שם המסעדה? אל תחפשו אותו בקרוב, פשוט לכו בעקבות הניחוחות האיטלקיים וכבר תגיעו לפתח המסעדה.