מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת עד העצם הרצליה

עד העצם הרצליה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מניפת רוסטביף, שהיא מנה מעודנת של פרוסות סינטה נאות – תרתי משמע, ברוטב דבש וסויה שמחמיא לטעם הבשרי הנקי שלהן..." שפרה צח מפנקת את הבן זוג בבשר משובח ושידורי מונדיאל בעד העצם בהרצליה פיתוח

אם את רוצה להתחבר לגבר שבך, או לגבר שלך, קחי אותו ל"עד העצם" שבהרצליה פיתוח. העצה הזאת נכונה תמיד, ויותר מתמיד - בעיצומם של ימי המונדיאל, שמוציאים גם מהגבר העדין ביותר את איש הטריבונות שבו. תפרגני לו, כי הסטייקים שתחגגו עליהם עוד רגע שווים את זה.

ב"עד העצם" הוא יוכל ליהנות משידור ישיר על מסך ענק (ארגנטינה-ניגריה, במקרה שלנו), ואם בכל זאת תסחבי אותו לחדר הפנימי, עדיין תוכלו לשמוע ברמקול את יורם ארבל מקריין את מהלך המשחק ולהישאר בעניינים (גולללל!!! ניצחון לארגנטינה!). וכשהוא ידבר עם המלצר, דבר ראשון הם ידונו במשחק של אתמול, הניצחון של אורוגוואי והנשיכה של סוארס.

תפרגני לו גם על זה, כי תוך כדי כך גם תטעמו מיין החודש המוצלח במיוחד – "מסע ישראלי" של ויתקין, שהוא בלנד של סירה, קריניאן וקברנה סוביניון, בצבע ארגמן-סגלגל עמוק וטעם פירותי בשל. ובזמן שאת שולחת מזלג אל קערת הסלט הטרי-טרי שמגיעה לשולחן, תני לו ערב אחד לשכוח מכל המלצות הבריאות ולפנק את עצמו עם הפתיח הכי מושחת שאפשר: "סקינס", קליפות תפוחי אדמה מטוגנות ממולאות בשמנת, מוקרמות בגבינת גאודה עם פיסות בייקון מעל. והוא, בעיניים נוצצות, יבשר לך שמדובר ב"כיף של מנה". בינתיים תתפסי גם את דיבור עם המלצר, והוא יביא לך מנה מתפריט הקיץ החדש והקליל יותר - מניפת רוסטביף, שהיא מנה מעודנת של פרוסות סינטה נאות – תרתי משמע, ברוטב דבש וסויה שמחמיא לטעם הבשרי הנקי שלהן.

ואז, כשתתכננו את העיקריות, הוא יקבל בברכה את ההמלצה על המנות המיוחדות של "עד העצם", שהן יותר גדולות מהסטייקים הרגילים, ושניכם תיהנו עד מאוד מסטייקים עשויים מדיום כבקשתכם, שהורדו מהגריל בשניה המדוייקת שהשאירה אותם עם פסי חריכה מעוררי תיאבון מבחוץ ועם פנים אדמדם עסיסי. אצלו זו תהיה סינטה של 300 גרם, בשרנית מאוד עם קצת שומן בשוליים כמו שצריך, ואצלך טי-בון 400 גרם, עם עצם שמפרידה בין הפילה לסינטה, כך שתוכלי ליהנות משני העולמות וגם מהטעם המרוכז של הבשר הצמוד לעצם. קחי על יד את השעועית הירוקה, שמוקפצת קלות בשמן זית, כך שהיא שומרת על הרעננות והמתקתקות הטבעיות שלה. ובזמן שהוא יטעם ויסכים איתך שזו תוספת מעולה, תגנבי לו בכל זאת מהצ'יפס המטוגן עד פריכות, ועוד קצת, ועוד, עד שתמצאו את עצמכם בקרב מזלגות על הצ'יפסון האחרון.

ורק כשיגיע הקינוח, אל תוותרי. הוא בטח ירצה, כרגיל, את מוס השוקולד או הקרם ברולה שהוא אוהב, וגם מהשולחן שליד אומרים שטעים. אבל את תתעקשי על ה"סילבסטר סטאלון", שכמשתמע משמו הוא קינוח שהוכן כאן לכבוד הסילבסטר ולפי בקשת הקהל נכנס לתפריט הקבוע. ואז יגיע לשולחן מגש לבן ועליו ניצבים גלילי וופל ממולאים קצפת, מוקפים בקרם אגוזים ופסי שוקולד ומעוטרים בתלוליות של פירות יער. ואתם תחסלו בשיטתיות גלילית אחרי גלילית, מתענגים על הניגוד בין החוץ הפריך לפנים הקציפתי, ובין מתיקות הקרם והשוקולד לחמצמצות של פירות היער. ובשלב הזה כבר לא יהיה אכפת לכם מי מנצחת במונדיאל, כי לכם היתה ארוחה מנצחת.