ירושלים ידועה בתור יעד מרתק עם היסטוריה עשירה, אבל מסתבר שירושלים היא גם מקום שבו אפשר למצוא כמה ממסעדות האירועים הכי שוות בארץ.
החג הכי עתיר פחמימות ושוקולד של השנה מתקרב אלינו בצעדי ענק, ובשביל שנוכל לנצל אותו בצורה הכי טובה שאפשר מצאנו 10 קונדיטוריות שלגמרי שוות את הדיאטה של אחרי החג.
בגדי הים שלנו כבר ארוזים, הרכב מתודלק ואנחנו תכף יוצאים לחופשה השנתית שלנו באילת. כרגיל, לא יכולנו להתאפק וחיפשנו לעצמנו כמה מסעדות שיהפכו את החופשה שלנו ללא פחות ממושלמת.
ב – 28 במאי העולם יציין את יום ההמבורגר הבינלאומי, ואתם יכולים להיות בטוחים שהקהל הישראלי לא הולך לוותר על יום מיוחד שכזה. מחפשים איפה לחגוג? לנו יש את התשובה!
קפית מודיעין הוא סניף נוסף של רשת קפית הוותיקה המציע תפריט הינו חלבי כשר על טהרת המטבח האיטלקי. יונתן שטרנברג נהנה שם מארוחת בוקר מפנקת.
"מצעד צלחות הטאפאס שהגיעו אל שולחננו היה מיפגן מרנין של יד השף. כל אחת מהן עם צבעוניות וטעמים משלה. היה שם מיקס פטריות מוקפצות עם נגיעת כמהין על קרם ארטישוק ירושלמי, "מעורב" ים על הפלנצ'ה עם בצל מושחם ותערובת תבלינים, פיסות פילה בקר צרובות על סלט עלים, ושני סוגים של סאשימי". שפרה צח ובן זוגה בביקור חוזר ומשמח ב"ים 7".
גוני מעודדת את הצוות להמציא ולחקור מנות חדשות, שתחילה עוברות מבחן טעימות פנימי, לאחר מכן נכנסות כמנות ספיישל ולבסוף מוצאות את דרכן לתפריט הקבוע, שאותו מעדכנים בימים אלה לתפריט אביבי-קיצי. לא כדאי לפספס!
בכל פעם שאנחנו מתכננים טיול לצפון, אנחנו מחפשים מסעדה מיוחדת שתיתן לנו חוויה ייחודית ומעניינת. במיוחד בשביל הקיץ הקרב ובא, מצאנו בשבילכם ארבע מסעדות בצפון הארץ שיגישו לכם אוכל שלא תטעמו בשום מקום אחר ויארחו אתכם בצורה הכי אותנטית שיש.
שפרה צח ביקרה בקפה אלברט בקניון רמת אביב ונהנתה מהאווירה הנעימה, האוכל הטעים והייחודי והשירות המחוייך.
יום העצמאות עוד רגע מגיע ואנחנו כבר יכולים להריח את ריח הגחלים באוויר. אספנו עבורכם את המסעדות הכי שוות לחגוג בהן 71 שנות עצמאות למדינה היפה שלנו וגם כמה מקומות בהם תוכלו להצטייד בבשר הכי איכותי בארץ.
לא קשה למצוא דגים בישראל, אבל למצוא מסעדה שתכין לכם דגים בצורה מושלמת, זה כבר יותר קשה. בשביל שבפעם הבאה שתרצו לאכול דג כמו שצריך לא תצטרכו להסתבך עם בישולים, סקרנו עבורכם 5 ממסעדות הדגים הכי טובות בארץ שיבטיחו לכם חוויה מושלמת.
הקיץ התל אביבי כבר ממש בפתח ואין דרך טובה יותר לציין את תחילתו עם אוכל אסייתי איכותי. רגע לפני שאנחנו יוצאים מהפוך וחוזרים לבלות בעיר שלא מפסיקה לרגע, יצאנו לבדוק ארבע מהמסעדות האסייתיות הכי מוצלחות בעיר.
ג'יוקוסו הוא בדיוק המקום שתרצו לצאת אליו עם חברים. מסעדת השף החדשה של השפים רועי גרבר ושחר גדסי. תפריט חדשני בהשראת המטבח האיטלקי ובו מנות מגוונות אליהן מותאם משקה אלכוהולי ובחלקן האלכוהול משולב בתוך המנה.
ליאור פנחסי לקח את חברו הטוב לניין בר במרינה בהרצליה במטרה לראות משחק בליגת האלופות, אבל גילה גם אווירה נהדרת ואוכל מעולה שהפכו את חוויית הצפייה למושלמת.
היה עוד טיפה מוקדם לארוחה, והחלטנו לטייל קצת לאורך האגם, לשם שינוי שמאלה ולא ימינה לאורך קו המסעדות. מה שלא ידעתי, זה שמאחוריו מסתתר בר נחמד בשם פטריקס.
האביב נותן את אותותיו, מה שאומר שהגיע הזמן לשיחה הקבועה ‘איפה עושים את הסדר השנה?’. אז רגע לפני שתתחילו עם החישובים והוויכוחים איפה עשינו שנה שעברה, ואז בכלל תגלו שהשנה בעצם הגיע התור שלנו לארח את כל המשפחה, מה שאומר שתצטרכו להתעסק עם קניות, בישולים וגם עם הניקיונות שלפני ואחרי, כדאי שתדעו שלא מעט מסעדות בארץ החליטו לפתוח את שעריהן לערוך ארוחת ליל סדר מהודרת ומושקעת, הכוללת תפריטים מיוחדים, אלכוהול משובח וקינוחים מפונפנים. במיוחד בשבילכם, ריכזנו רשימה של מסעדות הפתוחות בליל הסדר. אל תשכחו לשריין מקום כבר מעכשיו.
פסח, יום העצמאות, ל"ג בעומר, שבועות (ובל נשכח את האירוויזיון ומסיבות סוף השנה למיניהן) מעבר לפינה, ואתם הולכים לבלות בארוחות חג, במנגלים ובמסעדות. תקופת החגיגות בפתח וכולם במתח, נכון? האם אלו הם האויבים המרים של כל מי שרוצה לשמור על הבריאות או על הגזרה? שפע של פיתויים עומדים בפניכם בכל הכינוסים החברתיים והמשפחתיים, וכמובן שגם אווירת החופש והאביב גורמת לנו לאכול יותר. בואו נקדים תרופה למכה: רותי אבירי, דיאטנית קלינית ויועצת תזונה מטעם חברת הטונה סטארקיסט, מביאה לנו טיפים איך להישאר בדיוק באותה מידה גם עם שוך האביביות המלבלבת
"הרעיון העיקרי היה ליהנות מכל מה שיש לך להציע, אבל התפריט, שפרש בפנינו מגוון רחב של מנות ים ויבשה מכל אגן הים התיכון, הקשה עלינו לעמוד במשימה. מה גם שהתברר שבדיוק החלטת לחגוג את חודש איטליה, מה שאומר עוד תפריט ספיישל, עם עוד מנות שקורצות לנו.
"אחת מהמנות הכיפיות של הערב הייתה פורי במילוי אסאדו מפורק... המסמר של הערב היה מנת פסה – קראנצ'י, נימוח, חמוץ, חריף וקצת מתיקות. התפתיתי לבקש עוד אבל ידעתי שיש עוד מנות בדרך", זה רק קמצוץ מתוך החגיגה הקולינרית שהתחוללה בבטן של יונתן שטרנברג במסעדת סאטיה הירושלמית. אחרי 7 שנים שהוא גר בעיר שמאתגר למצוא בה מסעדה שפתוחה בסופי שבוע, הוא שמח לבקר במקום שגם הירושלמים וגם העולים אל העיר ישמחו לבלות בו
"הבחירה לא פשוטה, המבחר אדיר, רציתי גם פסטה, וגם סטייק וגם לטעום מההמבורגר הצמחוני שהוסיפו לתפריט. חבל שבחיים אי אפשר לקבל הכול – אבל אני בטוח אבוא לפה שוב כדי לנסות הכול...". שירלי בלונדי גילתה את קסמו של ברולו, בר המסעדה הראשון שנפתח בפתח תקווה, כשזו עוד הייתה שממה נטולת מקומות בילוי שווים. האם המקום שנפתח כבר בשנת 2006 ממשיך לתת פייט ראוי לכל המקומות שנפתחו בעקבותיו? שלחנו את בלונדי לברר את העניין ולחזור עם רשמים טעימים במיוחד
יבשות? משעממות? מבאסות יותר מדובשניות שנותרו בשקית פתוחה מזה יומיים? לא ולא! חג פורים נותן השנה בראש לחג חנוכה שתמיד מתפאר בסופגניות מיוחדות. יש שפע של אוזני המן משובחות, טעימות, פריכות, במילויים נפלאים ובטוויסטים מפתיעים. גם משלוחי המנות השתדרגו לגן עדן מתוק וקסום. הסקירה המלאה
השם בהחלט מחייב – מסעדת לחם בשר היא מסעדת בשרים כשרה שעושה חיבור קולינרי בין שני עולמות אהובים על רוב האנשים – לחם ובשר. אם תשאלו את יובל בלנקובסקי ששלחנו לטעום מכל וכל בשטח, הבשר מדהים והיין משלים את התמונה לכדי מונטאז' של ריחות וטעמים ערבים מאוד לחך. מה שבטוח, מהסניף הירושלמי יהיה לכם קשה מאוד לצאת רעבים... "המנות נדיבות ומשביעות מאוד ולכן נאלצנו, בצער רב, לדלג על הקינוחים"
לפני הפגישה הראשונה יש פרפרים, חששות, מלא הכנות, ועל כן, כדי להוריד מכם את העול הכבד של בחירת המקום המושלם לדייט – קבלו מאתנו את מצעד המסעדות המושלמות שיש לעיר להציע. לקינוח תוכלו לטייל ברחוב יפה נוף, בנמל ואם אתם ממש קיטשיים כמובן שגם בגנים הבהאים
"מנה שהכי משדרת מסעדת בשר: סטייק אנטריקוט על העצם. 600 גרם של עונג אמיתי, שחום ועסיסי מבחוץ ווורדרד מבפנים, אפילו אדום קרוב לעצם. הסטייק מגיע בלי רטבים: ככה אוכלים בשר איכותי, בלי שום דבר שיסתיר את הטעם..." גיא סופר-זמרני, קרניבור מושבע, מגלה פנינה מיוחדת במושבת הבילויים, ששווה להגיע אליה במיוחד. לאלה שמחפשים סטייק רציני ועסיסי, פרה פרה גדרה, היא המקום בשבילכם
"החלטנו ללכת על הספיישל של הסניף המקומי - קריספי סלמון רולס – רול סושי מיוחד וטעים עם טונה, סלמון ותוספות קריספיות מלמעלה. אני, כחובב גדול של ספייסי מיונז, טבלתי את הרול בלי הכרה..." כבר לא צריך לטוס אלפי קילומטרים בשביל ליהנות מהטעמים, מהצבעים ומהניחוחות של המזרח הרחוק. גיא סופר זמרני מגיע לג'פניקה אשדוד ומגלה שמדובר בפנינה אסייתית קסומה ומרתקת