מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

בלאק גבעתיים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

אתם מסתובבים בקניון גבעתיים, כל כך רעבים… הרגע יצאתם מסרט, אולי סיימתם מסע שופינג מהיר ועצבני. תגיעו לקומה 3. שם, ליד הקולנוע, תמצאו את מסעדת BLACK בורגר של השף צחי בוקששתר.

בלאק סאנדיי


אחת עשרה לפנות צהריים ביום ראשון. אחד מהימים בהם אני יכולה להרשות לעצמי לכבות את השעון המעורר המכוון בדרך כלל לשבע בבוקר. בן זוגי מעיר אותי (בנשיקות כמובן) ומזכיר לי שקבענו דייט צהריים בבלאק, בקניון גבעתיים. אנחנו מתגוררים בעיר כבר שנים, אך מבקרים בקניון לעתים רחוקות מאד. החלטנו לחרוג ממנהגינו. איזה כיף שאפשר לצאת לדייט ברגל. יום חורף שמשי מקביל את פנינו בחוץ. ובקניון כמו בקניון, את העונה אפשר לנחש בעיקר לפי שלטי סייל סוף העונה בחלונות הראווה. סניף גבעתיים של בלאק אליו מועדות פנינו חגג לאחרונה שנה והוא חלק מרשת ההמבורגרים הותיקה שהסניף הראשון שלה נפתח ברחובות בשנת 2004, ולי כרחובותית לשעבר הוא זכור היטב כמוסד מקומי. הרשת פועלת במודל זכיינות, והתפריט כשר בחלק מהסניפים, גבעתיים ביניהם.

בלאק גבעתיים נמצא ליד מתחם המזון של הקניון בקומה השניה. חלל הסניף עצמו קטנטן, והשולחנות פזורים לאורך הקומה, כלומר הישיבה היא בקניון עצמו, לחובבי הז׳אנר. באווירה מעט הקטית זו של הקניון, אנחנו מוכרחים להתחיל משתיה. אני מזמינה חצי סטלה (33 שח) ובן זוגי בוחר בקוקטייל ההדרי הוואנה (39 שח) על וודקה KetelOne ציטרון (לימונית) עם לימונדה ומחית פסיפלורה. אני מרוצה מהבירה הצוננת שלי ונראה שהוא מבסוט מהקוקטייל, שצורת ההגשה שלו אמנם מעוררת התפעלות, אך עבורי הוא מתקתק ובועט מדי.

התפריט ארוך ומגוון מאד, ואני מיד מתבלבלת, כמי שנוטה להתלבטויות ארוכות. מזל שיש צוות לבבי שאפשר לקבל ממנו המלצות. הפור נופל על ״טורטה די קרנה״ (49 ש״ח) וסלט ״קלראשו״ (49 ש״ח) לראשונות. הטורטה די קרנה היא במקור מנה איטלקית של פאי בשר. אך כאן מדובר בפוקאצ׳ה עגולה דקה כשמעליה בשר בקר קצוץ מתובל ברוטב עגבניות, פטרוזיליה ובצל סגול. לי זה מזכיר יותר את הלחמעג׳ון הטורקי. אך יהיה המקור אשר יהיה, מדובר ביופי של מנה. הבשר עסיסי, התיבול מאוזן ושנינו נהנים ממנה מאד. סלט הקלראשו (ניסיונות לברר את מקור השם עולים בתוהו) הוא על פי התפריט תערובת עגבניות, כוסברה, בצל ירוק ועשבי תיבול נוספים עם פלפל חריף, גרידת לימון ובוטנים קצוצים. הסלט מוגש עם פיתה דרוזית קלויה. חלק מהרכיבים מעלים אצלי אסוציאציות על מקסיקו ואני מצפה לסלט פיקנטי עם טעמים מובהקים. על רקע הציפיות, הסלט (ובייחוד העגבניות) מעט תפל לטעמי וגם הפלפל החריף לא מורגש בו.

מפגינה איפוק


אנחנו מגיעים להחלטות כבדות הגורל: עיקריות. הכיתוב על המפיות זועק אלינו ״אל תתאפק״, המלצה שבן זוגי לוקח במלוא הרצינות. הוא מזמין לעיקרית מיקס בורגר (89 שח) מהתפריט החדש, שהרשת עדכנה בחודש האחרון. מדובר בבורגר עשוי תערובת נתחי בקר מובחרים (250 גרם), אליו הוא בוחר לשדך בצל מטוגן ופטריות צלויות. הוא מוגש עם דאבל צ׳יפס: בטטה ותפוחי אדמה. כשהמנה מגיעה, היא מוציאה קריאות הפתעה משנינו. הבורגר טובע בהררי צ׳יפס משני צדדיו. בן זוגי מפלס את דרכו אל הבורגר לאט אך בטוח. הצ'יפס תפוחי אדמה הוא מהסוג החביב עלי, חתוך גס עם הקליפה ודל שומן יחסית. הבורגר עשוי כהלכה ועסיסי מאד, בגלל גובהו הרב בן זוגי נדרש למפיות ״אל תתאפק״ רבות כדי להתמודד אתו.
אני מזמינה מנה מאופקת יותר של נתחי עוף בקארי אדום על אורז מלא (59 ש״ח), גם היא מהתפריט החדש, בתוספת שעועית ירוקה (17 ש״ח) מתפריט הבריאות. העוף בקארי מתברר כבחירה מוצלחת ביותר. רוטב הקארי טוב ומאוזן, גם אם מעט שומני, עם טעמי קוקוס ונוכחות של גזר ובצל ירוק. השעועית הירוקה היא מנה פשוטה ונהדרת: טריה, קראנצ׳ית, מתובלת במלח גס ופלפל שחור גרוס גס וניכר שההקפצה העניקה לה מטעמי הבשר שהיה בסביבתה.

בשלב זה בן זוגי פותח כפתור וגולש מעט במורד הספה. הוא מחייך אלי קלות, ולי נראה שהוא אפוף במעין ענן של ספק ערפול ספק כבדות, מצב שבו המוח נותן את הבמה למערכת העיכול. זה גורם לי להרהר בקונספט של בלאק, מחד: קרני שטן בלוגו החברה, סלוגן ״אל תתאפק״ שמדבר אליך מהמקום הכי קרוב, מהמפית, ובורגרים ״מוגזמים״ (כך הם נקראים בתפריט, ואם תתעקשו, יש גם ״מוגזמים ממש״), בהשראה אמריקנית כמובן. מאידך, ניתן לבחור בין אורז לבן למלא, יש לחמניות מחיטה מלאה/ללא גלוטן/שחורות (בתוספת מינרלים) ומוצע גם תפריט בריאות עתיר חלבונים וירקות ודל בפחמימות הפונה לספורטאים ולמי שהתזונה בראש מעייניהם. וזה עוד לפני שדיברנו על בורגרים טבעונים. מנעד רחב ביותר.

עת לקינוח


את ההרהורים שלי קוטע תפריט הקינוחים, ועל קינוח הרי לא מוותרים אצלנו (כמעט) אף פעם. התפריט של הסניף כשר ועל כן הקינוחים הם קינוחי פרווה. לי באופן אישי יש חשבון לא פתור עם קינוחי פרווה. אני מאד חשדנית כלפיהם, ובעיקר בכל הקשור לתחליפי חלב, חמאה ושמנת. כיום, עם גל הטבעונות הבא עלינו לטובה, יש תחליפים שלא נופלים באיכותם ממקביליהם החלביים ובדרך כלל גם עולים עליהם בערכים התזונתיים שלהם, כגון, חלב קוקוס, שקדים, חמאות קוקוס ואגוזים למיניהן וכד׳, אלא שלא תמיד עושים ברכיבים אלה שימוש... לכן אני מתחקרת את הצוות על תפריט הקינוחים. על שני קינוחים כבר אין עם מי לדבר בצד השני של השולחן, לכן אנחנו בוחרים לחלוק קרם ברולה (39 ש״ח, כמו כל הקינוחים בתפריט), המבוסס על קרם קוקוס. לצדו כהרגלי בקודש אני מבקשת חליטת נענע טריה ולימון. קרם הברולה לא מאכזב. המרקם שלו מלטף והמתיקות מתונה, עם ניגוד נעים לציפוי הסוכר הגס שנשרף בברנר. טעמו של הקוקוס, שלעתים יש לו נטיה להשתלט על המנה, עדין. בקיצור, קינוח נהדר לסיום ארוחה בשרית.

בלאק סניף קניון גבעתיים. בישיבה במקום או במשלוחים, בין היתר דרך Wolt. למגזימים ולמתאפקים כאחד. בתאבון.