מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מסעדות שף בירושלים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

ארבע מסעדות שף ירושלמיות שמספקות חוויה קולינרית מרגשת, לאלו שלא אוכלים בשביל לחיות - אלא חיים בשביל לאכול.

יש אנשים שצריכים סיבה ממש טובה בשביל לצאת לאכול במסעדת שף, אבל בשבילנו ארוחה במסעדת שף היא לא דבר ששמור לאירועים מיוחדים, אלא השקעה בתחביב הכי גדול שלנו – אוכל.

לפני 5 שנים, כשהיינו מבקשים המלצה על מסעדת שף איכותית, היינו שומעים בעיקר על מסעדות בתל אביב, ואולי על כמה מסעדות בהרצליה. אבל בשנים האחרונות המצב השתנה והשפים נוהרים לעיר הכי קדושה בישראל - והיום ירושלים נחשבת למעצמה קולינרית עם מסעדות שלא נופלות ברמתן ממסעדות השף הכי שוות במרכז.

אז אם אתם כמונו, ירושלמים שאוהבים לאכול טוב, או שאתם מחפשים את המסעדה המושלמת לערב משובח בעיר הבירה הקסומה שלנו – הנה 4 מסעדות שידאגו לכם לארוחה שלא תשכחו הרבה זמן.

ואלרו

מה היה השם המקורי של שוק מחנה יהודה? ואלרו כמובן, וזה גם השם של אחת המסעדות הכי שוות באזור.
בואלרו עושים שימוש בפרודוקטים המקומיים והטריים שהשוק הירושלמי מציע ומכינים אוכל מיוחד ויצירתי שרחוק שנות אור ממה שהיינו רגילים לראות בעבר בירושלים.

לכאן באים בשביל האוכל המעולה, ונשארים בשביל האווירה; העיצוב כאן לא פחות ממרהיב, האווירה מלאת חיים ותוססת והבר דואג להשקות את הסועדים בקוקטיילים מיוחדים ומגוון אלכוהול איכותי ומטורף.

מה בתפריט?

כמו שכבר אמרנו, הדגש כאן הוא על חומרי גלם טריים ומקומיים ורוב המנות מורכבות ממה שתוכלו למצוא בשוק מחניודה הסמוך.

•ראשונות: שווארמה דגים שמגיעה עם הבייגלה הירושלמי הכי אמיתי שיש וכמובן, בליווי טחינה אותנטית, סלט קמפרי המורכבים מחסת סלנובה, לבבות של חסת קיסר ועלי אנדיב עם פילה הדרים, ושברי קשיו מקורמל ופקאן סיני וטורטליני בטטה ג’ינגר עם שקדי עגל המוגשים ברוטב קרמל סויה וקרם שורשים.

•עיקריות: מנת ריזוטו וראגו פטריות עם נגיעות כמהין, סטייק אנטריקוט מעולה שמוגש בליווי "אסאדו דלעת" ותפוחי אדמה בטעמי מדורה ודג מוסר ים עם פסטה שחורה המוגש יחד עם קרם עגבניות מעולה שמשתלב נהדר עם טעמי לימון, עלי בזיליקום וקונפי שום.

•קינוחים: קרם ברולה יפהפה עם מלפיי, בננה שמקורמלת עד שלמות ומרנג נוגט וקרמינו קרמל עם רוטב טופי מלוח מושחת, שברים של בייגלה מלוח וגלידה איכותית שעשויה מחמאת בוטנים.

כרמא


מסעדת כרמא של השף ארז שבו נמצאת בשכונת עין כרם, השכונה נחשבת להיות אחת מהיפות ביותר בירושלים בפרט ובישראל בכלל.
אבל אל תתבלבלו מעיצוב המודרני והמושקע של כרמא - זו לא אחת מהמסעדות האלו שעושה רוח ולא מספקת את הסחורה – כאן תאכלו אוכל טעים ואיכותי באמת, בלי מניירות מיותרות.

אוהבים טבע? שמרו לעצמכם שולחן בקומה השנייה של המסעדה שתאפשר לכם לנשום את האוויר הירושלמי הנקי ולצפות בנוף המרהיב של ההרים הירוקים.

מה בתפריט?

הטאבון של כרמא מאפשר לצוות המטבח ליצור מנות שלא תטעמו בשום מקום אחר. התפריט של כרמא מתבסס על מנות מהמטבח הים – תיכוני והאיטלקי, בשילוב עם טוויסטים יצירתיים.

•ראשונות: סביצ’ה סלמון המוגש על מצע אבוקדו ועלי רוקט רעננים ומורכב מנתחי סלמון נא, שמן זית מעולה, מיץ לימון, בצל סגול, עגבניות קונקסה, מלח ים וחמוציות וסלט קפרזה אותנטי מגבינת מוצרלה באפלו משובחת, פרוסות של עגבנייה טריה, עלי בזיליקום וצנוברים המוגש ברוטב של שמן זית וחומץ בלסמי שמצומצם כמיטב המסורת.

•עיקריות: רביולי תוצרת בית במילוי של גבינות עיזים ועלי בזיליקום המוגש ברוטב סלסה רוזה עם שבבי גבינת פרמז’ן מעולה, פיצה גבינות בטאבון עם רוטב עגבניות איטלקי אמיתי וארבע גבינות - ריקוטה, גבינת עיזים, גבינת מוצרלה וגבינת פטה, קדירת פירות ים המוגשת עם פסטה פטוצ’יני ברוטב של עגבניות ושמנת וקישואים, גבינת מוצרלה ובזיליקום הסגורים בבצק פיצה איכותי ופילה מוסר ים שנצלה על הפלנצ’ה ומוגש בליווי של רוטב יין לבן וחמאה עם שום.

•קינוחים: קרם ברולה קלאסי שיזכיר לכם את הטיול בפריז, מאפה תפוחים מיוחד מהטאבון שמוגש לוהט עם גלידה איכותית ואפוגטו, כדור גלידת וניל שעליו מנת אספרסו, ליקר בטעם קפה והמון קצפת מפנקת.

אנג’ליקה


המסעדה של השף מרכוס גרשקוביץ’ ממוקמת ממש מול מלון קינג דיוויד המפורסם ומגישה אוכל ברמת איכות גבוהה שקשה למצוא במסעדות בארץ, ואם אתם אוהבים לטעום חומרי גלם מיוחדים ונדירים – אתם חייבים להגיע לאנג'ליקה.

המנות כאן רחוקות מלהיות שגרתיות, עם שימוש בטכניקות בישול מקצועיות ומורכבות ושילובי טעמים יחודיים שיפתיעו את החך שלכם, אבל בקטע הכי טוב ומענג שיש.

מה בתפריט?

ראשונות: פטה כבד עם קנולי קפה, מרמלדה של דובדני אמרנה, גלידת פיסטוק ושבבי טמפורה וקקאו, ביף בורגיניון מפילה בקר שמוגש עם טורטליני פטריות וקרם בצל בליווי של רוטב מציר בקר ויין אדום ונגיעות אורגנו וסלט שוק אווז עם דלעת ערמונים, מלפפון רענן, צנונית פיקנטית, עשבי תיבול, אגוזי קשיו ורוטב ויניגרט אסייתי.

עיקריות: פילה סלמון מיוחד המוגש עם קראסט חמוציות אפוי, קרם שומר וטוויל שומר, רוטב תפוזים ועלי מיזונה, חזה ברווז עם קוסקוס, זוקיני, דלעת, כרובית וגרגרי חומוס בציר ברווז ושמן סלרי וכתף טלה שממולא בעלי מנגולד ובטטה ומוגש יחד עם שצפלה פורצ’יני, קרם של כרובית עם טעמי פטריות כמהין ורוטב דמי גלאס מעולה.

קינוחים: תפריט הקינוחים של אנג’ליקה משתנה, אבל תהיו בטוחים שיהיה לכם תענוג מתוק לסיים איתו את הארוחה שלכם.

מסעדת מלון וולדורף אסטוריה ירושלים


אם חשבתם שמסעדות של מלונות יצאו מהאופנה, המסעדה של מלון וולדורף אסטוריה באה להוכיח לכם אחרת. המסעדה של המלון המעולה מציעה תפריט שנע בין טעמים של המטבח הים – תיכוני המקומי לבין טעמים ממטבחים אירופאיים מסורתיים, והתפריט מלא במנות יפהפיות, מעוררות השראה ובעיקר טעימות. מאוד.

אם אתם מחפשים מסעדה יוקרתית עם אווירה אירופאית שמשלבת בין חווית שירות ברמה של חו"ל ואוכל מוקפד ומדוייק, המסעדה של מלון וולדורף אסטוריה היא ה-מקום בשבילכם.

מה בתפריט?

ראשונות: ברזאולה אנטריקוט של וורד הצלע שמתבשלת בשיטת הסו-וויד הייחודית ומוגשת עם ברווז מעושן, איולי חרדל וזיתי קלמטה, קונפי סלמון במסך עשן המוגש עם טרטר מטונה אדומה שנעטף בפרוסות מלפפון, קרם סלק ומלח ים אטלנטי ומנת שבעת המינים שזכתה בתחרות העולמית של רשת וולדורף אסטוריה - פילה דניס המוגש בקראסט של חצילים ובליווי של סלט בורגול עם תמרים, עשבי תיבול וטחינה איכותית.

עיקריות: ספייריבס עגל בבישול איטי שמוגשים רכים ונימוחים עם קרם אפונה, גזרים מקורמלים וציר עגל מצומצם, מדליוני אנטריקוט שצלויים על גריל פחמים בליווי רוטב של ציר בקר מצומצם ויין אדום וחזה ברווז מקורמל על מחבת לוהט המוגש עם באק צ’וי רענן, סלקים צלויים וקרם סלק בליווי ציר ברווז מצומצם.