"מנה עשירת טעמים של פילה לברק עשוי על הפלנצ'ה, עורו פריך-מתפצפץ ותוכו לבן ובשרני, ואליו נלווים ניוקי זערערים ונימוחים טובלים בחמאת מרווה והמון פטריות חורש..." שפרה צח לומדת כמה עובדות חדשות בדגים 206, תל אביב
"יש משהו ממכר בתערובת של אורז, אגוזים ותבלינים שמתבשלים לאיטם בתוך העוף – חלק יבש ופריך, חלק רטוב יותר והכל ספוג ומלא בטעמים..." יונתן שטרנברג מצא מקום לארוחה בשבת בצהריים באזור ירושלים - טחונה, אבו גוש
"הסטייק פורטובלו הגיע צלוי ועטוף בשבבי סלק ושום. המנה היתה מעולה, עסיסית ומלאה בטעמים שהתגלו בשלבים..." קרין אביב יצאה לבדוק את החדשה של ארנולד'ס ברמת ישי: מנות שף מושקעות וטעימות (וכשרות), עיצוב מודרני מזמין וכמובן - קינוחים שאי אפשר לסרב.
"במטבח של המיטבול, כך זה נראה מעל לצלחת, עובדים לא אחרים מאשר רמברנט, פיקאסו ודה ווינצ'י. חברים וחברות- שלמות ולא פחות מזה. האוכל שמוגש במיטבול הוא פשוט מושלם ..." דן תורן זוכה לדלל את אוכלוסיית הבקר העולמית במיטבול, ראשון לציון
מול גינה ועצי פרי ענפים, נמצאת מסעדת דון ויטו –בר-מסעדה איטלקי שמציע אוכל טרי, פשוט וטעים בצומת תל השומר. ומה עוד? בשעת צהריים מוצע כאן תפריט עסקי במחיר המתאים לכל כיס 55 / 63 / 73 ₪ - שווה להגיע
"נתח פילה עבה וגבוה, צלוי למידת מדיום מושלמת, עסיסי להפליא ומלווה בשני נתחים נדיבים של כבד אווז מריר ונימוח. המנה לוותה ברוטב תאנים ויין סמיך ומתקתק, ובירקות קלויים..." גיא סופר זמרני, גספאצ'ו, אשקלון
באוונגרד שברמת החייל תל אביב יש דברים טובים להציע בשעת הצהריים: עיצוב מיוחד, תמונות שקשה להסיר את העין מהן וכמובן שלל ארוחות עסקיות במחירים משתלמים. לא תבואו?
שפרה צח על פסטיבל "טעם כנרת" שיחגוג בחנוכה את שנתו התשיעית: עמק הירדן הופך לאתר אטרקציות גדול, בדגש על טעמים, מסעדות, סדנאות ובסיורים. כל זה יקרה לאורך השבוע של חג החנוכה (27.11-7.12) הבא עלינו לטובה. תיהנו
"הליים הקפיץ את האורז למחוזות מקסיקו הרחוקים ולרגע קט ליטף את רגלי חול לבן של חוף מקסיקני שקט ומבודד..." קרין אביב עדיין לא ביקרה במקסיקו אבל אוכל מקסיקני אותנטי (כן, כן וגם חריף!!!) טעמה במקסיקנה, תל אביב
"על בצק קריספי נח שילוב של חצילים קלויים, סלסה עגבניות, בשר טלה טחון ועשבי תיבול, עם זילופי טחינה מעל. ביס ועוד ביס, ופתאום המנה התחסלה..." שפרה צח ובן הזוג מבקרים במקדש הבשרים של בירת השרון - אדיסון, רעננה
ארוחת צהריים עסקית בטייגר לילי, שברמת החייל תל אביב, תקפיץ אתכם לביקור מהיר בתאילנד - מנות ראשונות אותנטיות, מרקים עם ניחוחות חזקים, מנות עיקריות בווק או תבשילי קארי, וכמובן מנות דגים ופירות ים.
"פתאי סלמון שכלל אטריות פתאי מוקפצות עם קוביות סלמון, בוטנים ואגוזים. טעמתי ביס, ולרגע דמיינתי שאני אוכל בתאילנד עצמה..." רונן סולומון נהנה מהתפריט החדש של מסעדת יטבתה בסניף עזריאלי תל אביב
"התגובה הראשונה הייתה חשד. מה לפיצה ולביצה עין? התגובה השנייה הייתה מריבה על הפרוסות שזכו שהרוטב הצהוב-צהוב הזה ינזל לכיוונן..." גיל ח' עמית בוחר במנות מפתיעות וטעימות במסעדת תרזה, סינמה סיטי, ראשון לציון
מסעדת גריל בר בירושלים היא טריטורייה שמחה: שולחנות עץ חומים, תאורה חמימה, בקבוקי יין בגומחות הקיר, ניחוחות של בשרים, דגים ותבשילים ביתיים. הצעה לארוחה עסקית בשעות הצהריים
"שרימפס ברוטב טום יאם ועוף בקארי ירוק תאילנדי. שתי המנות כאילו נתפרו למידותי (ובתרגום לעברית מדוברת: כמה חבל שנאלצתי לחלוק אותן עם זוגתי)..." אדם בר מרגיש בניו-יורק, אוכל כמו בבנקוק אבל נמצא כאן ביאמצ'ה בתל אביב
"שיפוד סלמון, היא מעין קופרודוקציה ישראלית-יפנית: נתחוני סלמון ברוטב מיסו מתקתק-פיקנטי מושחלים על שיפוד יחד עם פטריות ועגבניות שרי..." שפרה צח מבקרת בסניף החדש של קינג ג'ורג' ברמת גן. בהצלחה!
מסעדת השף ערמונים שוכנת במרחק קצר מהים, ממרכזי קניות ומבתי המלון באשקלון. המטבח מגיש מאכלים ים תיכוניים בדמות מנות טריות ומדויקות, המוכנות מחומרי גלם מקומיים משובחים. לשעת צהריים – ארוחה עסקית משתלמת, אז בתיאבון!
"הפרגית הייתה מגולגלת וקריספית, והשילוב של קשיו ופיסטוק, הפך אותה ליותר מעודנת..." רונן סולומון נהנה מחוויה טורקית אותנטית בשילוב חגיגת טעמים בלתי נשכחת (וכשרה) בפאשה תל אביב.
"פילה בקר מהפנט עטוף בציפוי פריך של פטריות פורצ'יני ומוגש על מצע פירה עם נגיעות נעימות של כמהין, סוי ומירין..." דן תורן לוקח את קארין שלו לטוקו, שבמתחם יס פלאנט בראשון לציון
אם מתחשק לכם לקפוץ לאיטליה באמצע היום, אז אתם מוזמנים להיכנס לטאבולה, המסעדה האיטלקית המשובחת בהרצליה, המציעה בשעות 12:00-17:00 בימים א'-ו' ארוחה עסקית מגוונת מאוד.
"חזה מולארד צלוי וצוואר כבש ממולא בשזיפים - שתי המנות היו נדיבות וטובות מאוד, אך המנה של צוואר הכבש הייתה פשוט נהדרת..." יונתן שטרנברג מדווח על המנות הגרוזיניות האותנטיות המוגשות בראצ'ה ירושלים (לשעבר).
"מהבשר, נדגם פילה 200 ג', שהגיע עם מח עצם, פירה, גזר מזוגג וציר בקר: הסטייק היה פשוט נפלא...", עופר פרוסנר לוקח את היפה שלו, שנותרה הפעם חסרת מילים, לחדר האוכל של השף עומר מילר בתל אביב
"ואז הגיעו אהוביי, הספייר ריבס, בתיבול מתוק של צ'אטני אפרסק ומשמש. השף העדיף במנה זו לקרוץ יותר למזרח מאשר להגיש את המנה בתיבול האמריקאי הקלאסי וצדק בהחלטתו..." קרין אביב בשפר ביר גרדן ברמת ישי
"פילה לברק על מצע דוקסל פטריות ובצל, כשכל הטוב הזה עטוף בעלה סיגר ומוגש עם ירקות אפויים. העטיפה בעלה הסיגר היא הברקה של ממש: גם שומרת על בשרו העסיסי של הדג וגם יוצרת ניגוד מענג בינו לבין פריכות הבצק..." שפרה צח טועמת מתפריט החורף החדש של לה רלה ג'פה ביפו.
המסעדה המקסיקנית ברחוב בוגרשוב מציעה אוכל מקסיקני ומקסיקני-אמריקאי ייחודי באווירה מקסיקנית אמיתית. מי מצטרף לאכול בצהריים את הטורטייה, הטאקוס, הבוריטוס והצ'ימיצ'נגס. שיהיה בתיאבון!