מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת קינג ג'ורג' בראשון לציון

קינג ג'ורג' ראשל"צ


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"הקרפצ'יו המיוחד של המסעדה חף כמעט לחלוטין מהמליחות שמאפיינת את רוב הקרפצ'יוז הסטנדרטיים ומתהדר דווקא במתקתקות על רקע חומץ הבלסמי..." גיל ח' עמית מתענג על הטעמים האהובים עליו במסעדת קינג ג'ורג' בראשון לציון

אתחיל הפעם מהסוף - מסעדת קינג ג'ורג' במתחם הסינמה סיטי בראשון לציון ממשיכה את המסורת המשובחת של הרשת!

מסעדות אקלקטיות שמגוון המנות שלהן מסודר בתפריט לפי מחירים הפכו נפוצות במקומותינו, אבל קינג ג'ורג' הייתה מחלוצות הז'אנר, וללא ספק שמרה על מקומה כאחת הטובות, אם לא ה... את הסניף בסינמה סיטי ראשון לציון אני אוהב במיוחד: שילוב של מוזיקה מצוינת שמשתלבת באווירה המשתנה של המסעדה לאורך היום, שירות מוקפד, אדיב וחייכני ושלל דברים קטנים נוספים.

כמה ימים לאחר טקס האוסקר החלטנו לדגום את אחד המועמדים שפספסנו ובחרנו להתפרע עם ארוחת שחיתות שווה. התיישבנו בכורסאות הדיינר וחייכנו למלצרית שהגיעה מיד. יחד עם התפריטים הוגשו אל השולחן שתי צלוחיות קטנות, באחת גרגירי חומוס מתובלים בפלפל שחור וכמון ובשנייה כרוב וגזר חמוצים-מתוקים,. המנות היו טעימות והיוו נשנוש מוצלח בזמן שעיינו בתפריט.

יש לי וידוי. קינג ג'ורג' על סניפיה הרבים היא הרשת החביבה עלי, כך שכשהמלצרית החייכנית הגיעה לקחת את ההזמנה ידעתי בדיוק מה אני מזמין. בקינג ג'ורג' יש לי מנה ראשונה קבועה – שרימפס טמפורה. עוד במסגרת הגילוי הנאות, המנה הזו בדיוק הייתה חוויית הבתולין שפתחה את הרומן שלי עם פירות ים לפני הרבה שנים. שרימפס גדולים ובשרניים מצופים בציפוי פריך שנותן להם אפקט קריספי, כל זה בליווי רוטב טרטר נפלא. הימור בטוח תמיד. בגזרת השתייה הזמנתי גזוז בטעם משמש. אם עוד לא ניסיתם אז אספר לכם שכשאתם מזמינים גזוז בקינג ג'ורג' אתם יכולים לבקש מילוי מחדש ללא הגבלה באחד מטעמי הגזוז, או רק סודה.

חמוטל הזמינה את הקרפצ'יו המיוחד של המסעדה, שחף כמעט לחלוטין מהמליחות שמאפיינת את רוב הקרפצ'יוז הסטנדרטיים ומתהדר דווקא במתקתקות על רקע חומץ הבלסמי. מנת לחם הבית שהזמנו הלכה נפלא עם הפרוסות הדקות והאדומות. טיפ: טבלו פרוסת לחם מרוחה בחמאה ברוטב של הקרפצ'יו ותגידו לי תודה אחר כך. בגזרת הגזוז היא הלכה על גזוז בטעם תפוח.

כשסיימנו עם הראשונות עברנו לעיקריות. גם כאן שלט הבשר. חמוטל הזמינה כבדים עם פטריות על מצע פירה, מנה ענקית שנראית בדיוק כמו שהיא נשמעת, עם רוטב מתקתק וטעים שנמזג בנדיבות על הכבדים העשויים במידת צלייה מדויקת להפליא. הפירה עשיר בחמאה, גושי כמו פירה ביתי וטעים כמו האושר. אני החלטתי ללכת על אנטריקוט מדיום וול, שהגיע, למרבה ההפתעה, כשהוא עשוי מדיום וול! מחזה נדיר במקומותינו. בשר מצוין, עסיסי ומשובח. גם הסלט הקטן והצ'יפס בצד היו טובים, אבל עם כל הכבוד להם – הסטייק לא היה זקוק לזמרי ליווי. עם העיקריות חידשנו את הגזוז, הפעם אננס לחמוטל ופטל בשבילי.

התלבטנו לגבי הקינוחים והחלטנו ללכת על השיטה שתמיד מנצחת – לבחור את הפריט עם השם הכי מיוחד, במקרה הזה אצבע בלגית. תחתית שוקולד פצפוצים קריספית שעליה מוס נהדר וציפוי של שוקולד בלגי משובח. הדבר היחיד שהשארנו היה הצלחת. אפרופו הצלחת, המנה הגיעה כשעליה מפוזר קקאו שנכתב בו בעזרת שבלונה I ♥ KG. וואלה. צודקים.