Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת אדלינה קיבוץ כברי

אדלינה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"בסינטה עם בייקון על ציר יין אדום הצליח השף לאזן בין מליחות הבייקון ומתיקות היין כך שבפה היתה חגיגה של טעמים מדויקים..." קרין אביב והאיש שאיתה נהנים מארוחת טאפאסים זוגית באדלינה - שילוב בין מטבח גלילי לים-תיכוני עם השפעות בולטות מספרד

התלבטות....קיבלתי בקשה ללכת למסעדה שאני מכירה ואוהבת וחוזרת אליה מיום פתיחתה לפני כעשור. ללכת או לא ללכת? התלבטות....איך אוכל להיות אובייקטיבית? הרי אני אוהבת את המסעדה הזאת ושמה הולך לפניה! ובכל זאת, על הזמנה כזאת לא מוותרים ויחד עם הרגשות המוכרים, צירפתי את האיש וחבשנו כובע ביקורתי.

באופן מפתיע ובלתי מתוכנן קיבלנו את השולחן הקבוע שלנו שנמצא בחלקו המערבי של המסעדה ליד חלון ענק עם נוף לים התיכון. המסעדה המתה אדם בערב יום שישי, זוגות צימריסטים מחזיקים ידיים, משפחות שחוגגות אירוע מרגש, גברים צעירים מבלים טוב בליווי אלכוהול וגם חברות טובות הנהנות יחד אל תוך הלילה.

כשבאים למסעדת אדלינה, למסעדה הגלילית, באים לחוויה המשלבת מטבח גלילי יחד עם מטבח ספרדי קטאלוני. ניתן לבחור בין תפריט א-לה-קארט לבין טיול טאפאסים קבוע מראש, עם מעט מקום לשינויים, לפי דרישת הלקוח. על מנת להתרשם מכמה שיותר מנות, בחרנו בטיול הטאפאסים.

הטיול החל בסביצ'ה מוסר ים קליל בתיבול שמן זית עדין, שילוב הטעמים היה נכון ועדין. לאחר מכן הגיעה המנה שבגללה אני חוזרת שוב ושוב למסעדה הלוא היא קרם חציל מעוטר בקצח. מנה שמצליחה להתעלות על עצמה כל פעם מחדש בעדינות, בנימוחות ובאופן בה היא מחליקה בגרון. המשכנו בטיול יחד עם מנה קלאסית של קרפצ'יו סינטה בליווי פרמז'ן. דגמנו גם לבבות ארטישוק מונחים על איולי שום בליווי שקדים. הטעם, וואו הטעם - השקדים הקרנצ'ים הוסיפו מאוד ובתור אחת שטעמה לראשונה בחייה לבבות ארטישוק, כל המנה חוסלה!

טעמים נוספים הגיעו והפעם מכיוון אחר של אגן הים התיכון. תזכורת לצבעים וטעמים איטלקיים קיבלנו בדמוי טור לבן של עיגולי גבינת עיזים מעוטרים בגבעות זיתי קלמטה שהונחו על טור ארוך של פלפלים קלויים - מנה צבעונית וקרירה, הגשה למופת וטעמים מאוד ים תיכוניים. את הקרירות הקודמת איזנו עם פרוסות סלק חמימות שהמיסו פרוסות דקות של גבינת סנט מור מעוטרים בצ'אטני תפוחים וג'ינג'ר - מנה כלבבי המשלבת טעמים מנוגדים בצורה מושלמת. המקורות של רושדי, השף של אדלינה, באו לידי ביטוי במאפה בשר בקר וטלה טחונים יחד עם חציל ופרמז'ן על מצע טחינה יוגורט ערבי ובמנת קישואים ממולאים בזנב שור עם צנוברים על רוטב יוגורט ונענע, מנה המוכרת לרוב בשם "קוסא מחשי". לא יכולנו לבקש תזכורת טובה יותר לשורשים הגליליים, לסגנון הבישול ולאווירה של המקום.

עם התקדמות הטיול, מהקל אל הכבד, הגיעו מנות עיקריות מוקטנות. האחת, דג דניס עם ריזוטו שמנת פיטריות ברוטב לימונית, הלבן שבלט במנה נתן לה נופך אצילי וטהור - הדג והריזוטו היו עשויים בצורה מושלמת. במנה של סינטה עם בייקון על ציר יין אדום הצליח השף לאזן בין מליחות הבייקון ומתיקות היין כך שהשילוב היה מנצח.

למרות שבטיול הטאפאסים המנות הן קטנות וממזריות, על מנת לטעום מהקינוחים נדרשנו למאמצים כבירים. טעמנו את המנה המופלאה והמפורסמת של המסעדה, כנאפה אדלינה עם גלידת פיסטוק, זאת אחת המנות שבגללה חוזרים למסעדה ומקפידים להיצמד למוכר והידוע. לעומתה זכינו לטעום מנה חדשה ועונתית של קדאיף גבינת מסקרפונה עם תותים, מנה עדכנית ומומלצת לסיום ארוחת המלכים.

לשאלתי למה התפריט לא השתנה בעשר השנים האחרונות, ענה אלי שליווה אותנו מטעם המסעדה שהקהל אוהב וחוזר אל המוכר והידוע. התפריט אכן מתעדכן מדי פעם אך עם שינויים קטנים ומשמעותיים תוך מחשבה בעיקר על הלקוחות התיירותיים של המסעדה, שבאים בעיקרם מהמרכז וראו וחוו כמעט הכל. התפריט המשתנה בעיקר רוצה לאתגר את החיך התל אביבי ולהפתיע אותו בטעמים גליליים פסטורליים.

יין מד רד של יקב אמפורה ליווה את הארוחה, יין עשיר ומלא טעמים שהשתלב באופן מדויק עם שלל הטעמים שהוגשו למרכז השולחן. ובסוף, יצא האיש והאגדה, השף רושדי דכוואר, מהמטבח וזכה לשמוע בשבח האירוח. אנחנו זכינו לראות בחור צעיר וצנוע, איש יקר ששירת חייו עוברת מהידיים אל הצלחת, איש של עשייה שבאה מהלב.