"מנה שהכי משדרת מסעדת בשר: סטייק אנטריקוט על העצם. 600 גרם של עונג אמיתי, שחום ועסיסי מבחוץ ווורדרד מבפנים, אפילו אדום קרוב לעצם. הסטייק מגיע בלי רטבים: ככה אוכלים בשר איכותי, בלי שום דבר שיסתיר את הטעם..." גיא סופר-זמרני, קרניבור מושבע, מגלה פנינה מיוחדת במושבת הבילויים, ששווה להגיע אליה במיוחד. לאלה שמחפשים סטייק רציני ועסיסי, פרה פרה גדרה, היא המקום בשבילכם
"החלטנו ללכת על הספיישל של הסניף המקומי - קריספי סלמון רולס – רול סושי מיוחד וטעים עם טונה, סלמון ותוספות קריספיות מלמעלה. אני, כחובב גדול של ספייסי מיונז, טבלתי את הרול בלי הכרה..." כבר לא צריך לטוס אלפי קילומטרים בשביל ליהנות מהטעמים, מהצבעים ומהניחוחות של המזרח הרחוק. גיא סופר זמרני מגיע לג'פניקה אשדוד ומגלה שמדובר בפנינה אסייתית קסומה ומרתקת
"עוגת גבינה עדינה-עדינה, מבושלת עם שוקולד לבן, על בסיס של בצק פריך ובציפוי קרם שמנת חמוצה. העוגה הזו נהדרת גם בפני עצמה וגם כבסיס לכל מיני תוספות שאורן נהנה לפזר עליה, בהתאם לחשק: תותים, אוכמניות, מרנג, קרם לימון ועוד..." גיא סופר-זמרני מגלה את סוד הקסם של דפנ'ס רחובות: חיבור בין שני מטבחים משני עולמות שונים, תוך שמירה על מסורת אפייה מרשימה
אני ניגשתי לפרק בידיים דג לברק שלם. ביאמאס מטגנים אותו קלות ואז אופים אותו. זה הופך את העור לנשנוש מהנה בפני עצמו. בשר הדג עדין, טרי ונהדר, והדג נאפה במידה הנכונה..." ענבל לורן מצאה טברנה יוונית תוססת בבית ינאי - יאמאס. אל תפספסו את עלי הגפן הממכרים, מאפה הפילו שהוא לא פחות ממושלם ואת הקינוחים שיעוררו את כל בלוטות הטעם. כן-כן, ויש גם אלכוהול בשפע, קהל שמח ומוזיקה סוחפת. יאמאס - הכי שמח שאפשר!
"מנת ווק של נתחי בקר פריכים וטעימים המוקפצים עם אטריות אורז דקיקות והמון טעמים כמו אניס, קינמון, רוטב צדפות וסויה שחורה. מנה מאוד טעימה, שהצליחה לשמור על איזון טעמים משגע, למרות הדומיננטיות של האניס והקינמון..." ליאור פנחסי מגלה את הטעמים, הריחות והצבעים של אוכל הרחוב התאילנדי בטייגר לילי סניף רמת החייל תל אביב. מתאילנד באהבה
"מגיעים אלינו מתאבנים ממחלקת ה"טרטר-צ'יפס", והם יפים במראם וממכרים בטעמם: ארבעה עיגולי צ'יפס פריכים מקופלים למעין כיס ובתוך כל אחד מהם כדורון של טרטר דג מסוג אחר, על מצע של גוואקמולי וחלפיניו...." תשכחו מכל מה שידעתם עד היום על המטבח היפני. שפרה צח הגיעה לדיינינגס שבמלון דה-נורמן תל אביב, עלתה על רכבת הרים יפנית מטורפת, שגם אחרי שעתיים היא לא רצתה לרדת ממנה. מי מצטרף לסאקה פרימיום?
"אז מגיע הכוכב האמיתי של הערב. קבלו אותו גבירתי ואדוני – מגש המיקס שלכם! קדרת גחלים לוחשות ועליה טס ברזל עם כ-700 גרם בשר משובח, עשוי מדיום-רייר לבקשתנו שממשיך להיעשות בעודנו אוכלים, ומלווה בפלחי בצל ופלפלים קלויים..." לה ואקה לוקה מציעה קרנבל בשרים בסגנון ארגנטינאי, מה שהביא את שפרה צח לבדוק מקרוב את הדברים, ואף למצוא את הכוכב הבלתי מעורער של הערב. מי אמר סינטה עסיסית ולא קיבל?
"סלט אנדיב ששידך בין עלי אנדיב, רוקט, אגסים ביין לבן, סלק צלוי, אגוזי מלך וגבינת רוקפור בווינגרט הדרים ודבש, עזר לנו להתרענן, ובכלל יש הרמוניה בין כלל מרכיבי הסלט והטעמים משתלבים היטב האחד עם השני..." ברחוב ציורי בשכונת רחביה, בתוך מבנה אבן נמצאת אחת המסעדות הוותיקות בירושלים, אל דנטה, המציעה קולינריה מוקפדת באווירה אינטימית ונעימה. כרמית אופק התמכרה לטעמים ולניחוחות העולים מן המטבח החשוף לעיני כל
"השרימפס מוגשים בסגנונות שונים. הכי פשוט, וגם זה שהכי נותן לאיכותו של חומר הגלם לדבר – על הפלנצ'ה, מתובלים במלח גס, פלפל שחור וקצת לימון, ומוגשים עם איולי חרפרף בצד..." אשדוד, שהפכה ליעד קולינרי בולט כזה ששווה נסיעה מיוחדת אליו, מאכלסת גם את קנקון - חנות לממכר מוצרי מזון מהארץ ומהעולם עם בר אוכל המציע מנות טריות כאילו זה הרגע נשלפו מבטן האוקיינוס. גיא סופר-זמרני מגיע לתחנת חובה לפודיז ואוהבי פירות ים
"החצ'פורי היא מנה גיאורגית קלאסית, מדובר בסירת בצק שמרים שניאפת עם גבינת סולוגוני גרוזינית ומשתכשכת בה ביצה חצי רכה. כאן היא מוגשת עם חתיכות חמאה צהובה ועם רוטב שזיפים ירוקים חמצמץ נהדר, שביקשנו תוספת ממנו..." ענבל לורן מגלה את המשתה הגרוזיני השמח של סופרה ראשון לציון הכולל מאכלים מסורתיים עם טוויסט עכשווי, עיצוב שמח, מוזיקה נעימה וכמובן גם יינות ובירות קווקזיות. מי מצטרף?
"פילה דניס על מצע עדשים שחורות, קרם שום וג'ינג'ר. בין העדשים לדג היו שלל ירקות ירוקים. הפילה היה צלוי קלות ופריך והשתלב באופן נהדר עם הירקות והקרם..." קרין אביב גילתה מה הופך את קימל בגלבוע לאהובה ומחוזרת: מיקום מנצח בלב אזור כפרי עם נוף מרהיב הניבט ממנה, מנות נדיבות כמותית, אוכל טעים ומדויק של השף וניחוחות של פרובנס
"גולת הכותרת של הארוחה הייתה קרעי פסטה עם בשר ראש (לחי) מפורק בבישול ארוך עם יין אדום וציר בקר, מוקפץ עם אספרגוס ופרמזן. אין כמו מנות בבישול אִטי המרככות את הבשר ומעצימות את הטעמים...". אם חשבתם שרק בתל אביב תמצאו מסעדות שוות אז כדאי שתכירו את סילו שבחולון - תפריט ים תיכוני-איטלקי בועט ומרשים, בר קוקטיילים גדול וטאבון עצים שיובא במיוחד מאיטליה. ליאור פנחסי חזר עם רשמים מהשטח
"בצלחת שלי מונחת מנת לברק בתנור, ענקית בגודל ובאיכות, של דג פתוח לפרפר, שהצלייה המדויקת בתנור העניקה לו מעטפת פריכה ושמרה על הרכות והעסיסיות של בשרו הלבן..." לפעמים כל מה שאנחנו רוצים זה להגיע לארוחה במסעדה וליהנות מאוכל טוב, אווירה זורמת ושירות חייכני - שפרה צח גילתה אחת כזו - דרבי הוילה הוד השרון
"לא יכולתי שלא להתכבד במנת "בוקר מעודד", כי אין כמו קלצונה במילוי שמנת ותרד, גבינות וביצה כדי להתעודד. נהניתי מן החלמון הזולג גם בתוך המאפה, יופי של מיומנות!..." אורית צמח יודעת שארוחת הבוקר היא החשובה ביותר ביום, אבל היא מעדיפה להתענג מטעמי הבוקר דווקא בשעות הצהריים או הערב, הפתרון: בוקריה פתח תקווה, המקום שבו ארוחות בוקר מוגשות בכל שעה של היום
"לא יכולנו לדלג על "פנטולה די מארה" מדובר בצלחת ענקית שעליה סודרו מכל טוב המעמקים: קוקי סאן ג'אק, שיפודי שרימפס צלויים, צדפות וראשי קלמארי ביין..." דן תורן אוהב לחזור כל פעם מחדש לפסטורי, האיטלקייה הוותיקה של אילת, ולגלות אלו טעמים וניחוחות חדשים הצטרפו לתפריט הסוחף
"עוף מתובל בתבלינים עזים המונח על פיתה דרוזית ענקית שסופגת בצמא את כל המיצים הניגרים מן העוף. מלמעלה פוזרו בנדיבות אגוזים וצנוברים שהוסיפו את הקראנץ' למנה הנפלאה הזו..." המטבח הערבי האותנטי מתגלה במלוא הדרו ותפארתו במסעדת נוף הוואדי שבעין חוד. אורלי פרש-אזולאי שאפה אוויר הרים צלול, התמוגגה מהנוף המוריק והתמכרה לטעמים העזים. נרשמה התאהבות מבט ראשון
"על מגש אבן שחור הוגשו חמש גלילות קרפצ'יו מבשר משובח כשבתוכן מקבץ רענן של עלי ארוגולה ירוקים מבהיקים החובקים פרמזן ארומטי. המגש עוטר בנגיעות בלסמי ושמן זית..." דן תורן נשלח להתענג מהבשרים המוצעים במסעדת NG בנווה צדק תל אביב, והוא מצידו, לא יכל היה לזוז אחרי. מי מצטרף לארוחה כזו?
"הנחנו בצד את כל עניין הקלוריות והדיאטה, והתפרענו עם פיצה ארבע גבינות שחיברה בין מוצרלה, פרמז'ן, בולגרית ועיגולי גבינת עיזים. כל זה הגיע על בצק דק, ורוטב עגבניות עדין..." היא נפתחה לפני מספר חודשים וכבר תפסה לה מקום של כבוד בקרב תושבי הצפון. קרין אביב מבלה ערב איטלקי משפחתי בגוסטה די נונה בקיבוץ מורן
"פיצה טרטופו - פיצה לבנה ללא רוטב עגבניות, עם קרם כמהין ומסקרפונה, פטריות שמפיניון ופורטבלו, פרמז׳ן ומוצרלה. הטעמים של הפיצה עשירים והפטריות משתלבות נהדר עם הבצק והרוטב..." ענבל לורן מגלה את ג'מה, פנינה קולינרית המעניקה חוויה איטלקית-יפואית בלתי נשכחת. אל תשכחו להזמין מקום מראש!
"טורטליני חצילים – מוכתרת ללא ספק כפסגת הארוחה: כיסונים מבצק רך מאוד על בסיס גבינת ריקוטה, ומילוי עז-טעם של חצילים שרופים עם ריקוטה ופרמזן, משכשכים ברוטב חמאה וזעתר עם פיסות אספרגוס..." מהרגע שנפתחה ההייפ סביבה מסעדת אלנה תל אביב לא נרגע. היא מלאה בסטייל יוקרתי, מנות בהשראה אירופאית עם נגיעות ים-תיכוניות ושפע של יצירתיות מתפרצת. שפרה צח והאיש שלצידה חוגגים את יום הנישואים שלהם בארוחה באלנה - המקום שלא תרצו לעזוב מהרגע שנכנסתם אליו
"חצ'פורי אצ'רולי. איזה יופי! בצק עשוי בעבודת יד בצורת סירה, בתוכו מלית עשירה של גבינות ומעליה מתנוססת בגאווה ביצת עין. הבצק היה נפלא, והשילוב עם הגבינות והביצה הניגרת הוסיף המון. תוך שניות כל הטוב הזה חוסל...". ליאור פנחסי הגיע לאכול בסופרה ראשון לציון ונשאב אל תוך משתה גאורגי מלא שמחה הכולל שולחנות עמוסים בשלל מנות אותנטיות, מוזיקה מסחררת ורקדנים בלבוש מסורתי שלא ישאירו אף אחד יושב על הכיסא. בקיצור, היה שמח!
"ספרינג רול מטוגן, קראנצ'י מבחוץ ורך מבפנים, טובל באותו רוטב טריאקי מתקתק, שנגמר מהר מידי. לצידו, צ'יז רול מטוגן, עם סלמון וגבינת מוצרלה שהעניקה לו רכות גבינתית מפתיעה..." הפינה האסייתית הקסומה ברחובות, ג'פניקה, חוגגת שנתיים, מה שהביא את גיא סופר-זמרני לבדוק מקרוב את תפריט הטעימות. לעוד הרבה שנים קולינריות מרתקות!
"קרואסון גדול ובתוכו נתחים של סלמון מעושן וביצה עלומה, כשלצדם ממרח ארטישוק צלפים, בייבי תרד, גבינת עיזים מתובלת ובצל ירוק, וגם צלוחית של סלט ירקות טרי ומרענן. שילוב מטורף של חם-קר-מלוח-חמוץ..." חגית גרוס לקחה את ילד היום הולדת לחגוג כמו גדולים, בארוחה מפנקת בקפה לואיז ברמת השרון. לעוד המון שנים בריאות!
"שלוש טורטיות תירס רכות, אנחנו בחרנו להוסיף להן ברבקואה, שזה בקר בבישול איטי, יחד עם פריחולס, כלומר שעועית שחורה, בצל סגול וכוסברה. הבקר היה רך מאוד ומבושל יחד עם תבלינים מעודנים..." הביקור של קרין אביב במקסיקנה תל אביב היה הפעם יחד עם הסועדים הקטנים והפרטיים שלה. אז היה לנו שם טאקוס, פהיטות, אנצ'לדס וגם שלושה קינוחים מקסיקניים אותנטיים להתראות עד הפעם הבאה אמיגוס
"לברק שלם בתנור, שישב לפני כן במרינדה ים-תיכונית של שמן זית, טימין, מרווה ושרי. מרקם הדג היה רך ועסיסי, והטריות שלו הורגשה בכל ביס וביס, כמו גם המרינדה הייחודית בה הושרה...". ליאור פנחסי מפתיע את ילדת יום ההולדת בארוחה בפיש ראשון לציון, מסעדת דגים ותיקה ואהובה, הנותנת פייט קולינרי מרשים לאחיותיה התל-אביביות, עם מנות הנעשות בהמון תשוקה ואהבה לצד פשטות ישראלית