"הפרגיות של בן זוגי הגיעו מעוצבות בדום מתוח על צלחת מלבנית ולוו גם הם באורז ותפוחי אדמה צלויים. הפרגיות היו רכות, מתקתקות ועשויות במידה המדויקת..." אורלי פרש אזולאי מספרת על אהבה ואוכל כשר במיטבלים
"הזמנתי ספייר ריבס. אני בדרך כלל פחות מתחברת לבשר לבן, אבל הבשר הזה היה אחר. עסיסי מבפנים וקריספי מבחוץ וכולו מליחות עדינה המגרה את החיך..." שיר כידן מבקרת בפרסקו ומרגישה שהגיעה לסניף של רומניה הקטנה
"אכלתי פילה בקר רך וטוב, שהחליק אל הבטן המלאה כאילו מעולם לא היו בה עשרים סוגי סלטים. הוא היה עדין, לא כבד ולא מפוצץ, עשוי כהלכה וטעים מאד. אסי העניק לפרגיות שלו את הציון "דה בסט".." עיינה גל מדווחת מהזקן והים
"לאחר שטעמנו מכל הסלטים התחיל מצעד המנות: סינייה- בשר עגל ברוטב טחינה אפוי בתנור, פלפל ממולא- באורז ועם רוטב עגבניות, עלי הגפן, מג'דרה, מקלובה ועוף..." אורלי פרש אזולאי נכנסת אל הבית בעין חוד ולא רוצה לצאת
"הצ'ולנט הורכב מתפוחי אדמה קטנים ושחומים, בשר בקר רך שנמס מעט בתוך התבשיל ושעועית חומה ורכה. כל הרכיבים ספגו מן הרוטב הסמיך והטעם – חגיגה..." דניאל לוין ואמו אוכלים (וגם לוקחים הביתה) אוכל ביתי מהמסעדה היהודית
"קציצת הדג הייתה ענקית ושמנמנה ומעליה הונחה חזרת סגלגלה וססגונית עם קישוטי גזר מאודה. טעם הגפילטע היה משובח וניחן במתיקות קלה וחריפות (מהחזרת) שהשתלבו באופן מושלם..." קרן ויזנר חוזרת לשורשים בשטיבלע
''בלורן המנות ענקיות, וכשאני אומר ענקיות אני מתכוון: ענקיות! חמישה שיפודי חלומי לוהטים עם פלטת ירקות אינסופית וגבינות למריחה. בנוסף, השף שלח חצי חציל צלוי עם טחינה...'' זיו תפוז מבקר בלורן ומספר עד כמה היא סקסית
''התחלנו בקרפצ'יו בקר טוב מתובל בחומץ בלסמי ושמן זית, עליו פוזרו שבבי פרמזן וקרעי עלי בזיליקום ולחם חם וטרי בעל קרום מתפצח שהשתלב מצויין עם הקרפצ'יו...'' אדווה גן סתיו מרגישה ''שנולדה מחדש'' לאחר ביקור באלפינה
''פתחנו בפרוסה קטנה ונימוחה של פטה כבד עגל, שהוגשה עם טוסטונים וריבת משמש-וניל וחוסלה כמעט מיד, מותירה רק עקבות של טעם על הלשון. אחריה הגיעו ההמבורגרים הזכורים לטוב...'' שפרה צח ''מבשלת'' אירוע יוצא צופן בפויקה
''מנת הבייבי ריבס היא מנה שהבשר בה כל-כך רך ועסיסי, הנתח נחתך בקלות מפתיעה (דמיינו שאתם מעבירים סכין בפטה כבד) והרוטב מתקתק, סמיך וקרמלי...'' אורלי פרש אזולאי מגלה מה עומד מאחורי האגדה של ביסטרו תמרה בת''א
''השולחן פונה ואז הגיעו העיקריות. קדרת ים, מנה נפלאה, פירות ים בשפע ונתחי דג שהוקפצו עם ירקות שורש בציר דגים וחמאה. צבעוניות פסטלית עשירה ועם זאת צנועה...'' זיו תפוז מתענג על הבשרים ופירות הים באוקטגון
''למנה העיקרית החלטתי לקחת פילה יען ברוטב יין אדום וניוקי על חמאת עגבניות. כי אם כבר יש מנה כ''כ מיוחדת ומקורית, חובה לנסות אותה, לא?...'' שיר כידן מספרת שאנשים נוסעים מחדרה או אילת כדי להגיע למטאצ' בוקס
''בסוף הארוחה הדשנה, ראיתי את חברתי כמעט קופצת מהכיסא בבהלה. המלצר עשה כמה תרגילים מעל הראש שלי עם שתי כוסות תה לוהטות. לא רק שהן לא עפו עלי אלא נדמה היה שהתה אפילו לא זז...'' שיר כידן מבקרת באבו סאלח
''לעיקרית לקחנו מיקס בשרים על הגריל. לשולחננו הגיעה צלחת גדולה ועליה נחו ממיטב הבשרים: צלעות כבש טעימות, פרגיות עסיסיות ביותר ויחידת קבב רומני ארוכה במיוחד...'' קרן ויזנר מספרת על נצחון המכבים בר''ג
''על השולחן הונחו ריפ אנטריקוט עגל ופילה עגל גלילי. האנטריקוט הוגש בתוספת גראטן תפוחי אדמה ברוטב פלפל וברנדי. מעבר להיותו בשר משובח, התוספות שנלוו אליו היו מעולות...'' נדב אבידן מאבד את הצפון במוסקט מצפה הימים
''בעוד חברתי ואני מפטפטות, עגנה לפנינו ספינת עץ שמטענה רול סלסה טונה פיקנטית ואבוקדו עטוף בטונה צרובה, ניגירי ספייסי טורו עם בצל ירוק ומיונז פיקנטי...'' שיר כידן וחברתה מרימות עוגן בקיוטו סלסה בהרצליה פיתוח
''לראשונות הזמנו פטריות ממולאות בגבינות על מצע שמנת ובצל סגול, ותאנים ממולאות בגבינת עיזים ברוטב קסיס ופירות יער...'' אדי רון מספר חוויות מהביקור בטופולינו בירושלים ולבסוף, כמעט שוכח להוציא את הילד מהגן...
''למנה עיקרית, רותם קיבל פתאי צמחוני ואני קיבלתי ברווז בנוסח המסעדה הסינית. הפתאי של רותם היה עשוי אטריות אורז עבות, בצל, נבטים, כרוב, טופו בוטנים ועוד...'' שירי טוב חוגגת יום נישואין ראשון בסינית האדומה
''מלצר מיומן צעד לקראתנו כשהוא נושא מגש אבן שחור עמוס לעייפה בצלעות טלה, נתח אנטריקוט עב בשר, פרגיות צלויות, נקניקיות מרגז וקבבים ביתיים...'' אדווה גן סתיו מבקרת בגשן ומגיעה למסקנה ''מזל שבני ישראל יצאו ממצרים''
''על טס גדול הונחו אחר כבוד צלעות כבש, קבב על מקלות קינמון וטבעות פילה של טלה. את המנה ליוו בצל ועגבניות שניצלו על האש וכן מנת טוגנים ואורז. הבשר היה לא פחות ממושלם...'' זיו תפוז יוצא מוקסם מדיאנא בנצרת
''הגיע הזמן למנות העיקריות, ואל השולחן הגיע המלצר עם קבב לבנוני, המוגש עם מקלות קינמון כשלצידו צוואר כבש במילוי אורז עם בשר. יחד עם שתי המנות האלו הוגשו לנו גם שלושה סוגי אורז...'' נדב אבידן יצא לשיחת גברים בערבסקה
''לראשונות הזמנו רביולי תרד ואגוזי מלך ברוטב פרמזן – מנה מופלאה ממש: מספר כיסונים פריכים שטעמם פיקנטי, עטופים בשמנת ורוקפור. עוד הזמנו קלמרי פריך מצופה סולת...'' מיה בר מתיישבת בשורה ראשונה, מול הים, בקום איל פו
''טוטון, פועלת 43 שנה באיזור סמטאות האמנים בדרומה של יפו העתיקה. התפריט צרפתי, והמנות בו מחולקות לדגים, פירות ים, פסטות, סלטים ועוד. לא תמצאו טעמים כאלה בשום בית קפה רשתי...'' עיינה גל מגלה אוצר חדש ושמו טוטון
''אני לקחתי קומבינציה של שש עשרה יחידות שונות. סלמון טריאקי עטוף בבטטה, ספייסי סלמון, סלמון סקין רול וסלמון גריל רול...'' שיר כידן מעידה על עצמה שהיא מכורה לסושי. המקרה נעשה קשה יותר, כשהיא מגיעה לסופר סושי
"הכבדים נצלו באש גבוהה, מה שאיפשר להם להיצלות היטב מבחוץ ולהישאר אדומים ורכים במרכז. יחד עם מתיקות הרוטב וחמיצות התפוחים, היתה זו מנה מקסימה..." זיו תפוז נהנה במסעדת הצרפתיה הקטנה ולא רוצה לעזוב