''פתחנו בפרוסה קטנה ונימוחה של פטה כבד עגל, שהוגשה עם טוסטונים וריבת משמש-וניל וחוסלה כמעט מיד, מותירה רק עקבות של טעם על הלשון. אחריה הגיעו ההמבורגרים הזכורים לטוב...'' שפרה צח ''מבשלת'' אירוע יוצא צופן בפויקה
''מנת הבייבי ריבס היא מנה שהבשר בה כל-כך רך ועסיסי, הנתח נחתך בקלות מפתיעה (דמיינו שאתם מעבירים סכין בפטה כבד) והרוטב מתקתק, סמיך וקרמלי...'' אורלי פרש אזולאי מגלה מה עומד מאחורי האגדה של ביסטרו תמרה בת''א
''השולחן פונה ואז הגיעו העיקריות. קדרת ים, מנה נפלאה, פירות ים בשפע ונתחי דג שהוקפצו עם ירקות שורש בציר דגים וחמאה. צבעוניות פסטלית עשירה ועם זאת צנועה...'' זיו תפוז מתענג על הבשרים ופירות הים באוקטגון
''למנה העיקרית החלטתי לקחת פילה יען ברוטב יין אדום וניוקי על חמאת עגבניות. כי אם כבר יש מנה כ''כ מיוחדת ומקורית, חובה לנסות אותה, לא?...'' שיר כידן מספרת שאנשים נוסעים מחדרה או אילת כדי להגיע למטאצ' בוקס
''בסוף הארוחה הדשנה, ראיתי את חברתי כמעט קופצת מהכיסא בבהלה. המלצר עשה כמה תרגילים מעל הראש שלי עם שתי כוסות תה לוהטות. לא רק שהן לא עפו עלי אלא נדמה היה שהתה אפילו לא זז...'' שיר כידן מבקרת באבו סאלח
''לעיקרית לקחנו מיקס בשרים על הגריל. לשולחננו הגיעה צלחת גדולה ועליה נחו ממיטב הבשרים: צלעות כבש טעימות, פרגיות עסיסיות ביותר ויחידת קבב רומני ארוכה במיוחד...'' קרן ויזנר מספרת על נצחון המכבים בר''ג
''על השולחן הונחו ריפ אנטריקוט עגל ופילה עגל גלילי. האנטריקוט הוגש בתוספת גראטן תפוחי אדמה ברוטב פלפל וברנדי. מעבר להיותו בשר משובח, התוספות שנלוו אליו היו מעולות...'' נדב אבידן מאבד את הצפון במוסקט מצפה הימים
''בעוד חברתי ואני מפטפטות, עגנה לפנינו ספינת עץ שמטענה רול סלסה טונה פיקנטית ואבוקדו עטוף בטונה צרובה, ניגירי ספייסי טורו עם בצל ירוק ומיונז פיקנטי...'' שיר כידן וחברתה מרימות עוגן בקיוטו סלסה בהרצליה פיתוח
''לראשונות הזמנו פטריות ממולאות בגבינות על מצע שמנת ובצל סגול, ותאנים ממולאות בגבינת עיזים ברוטב קסיס ופירות יער...'' אדי רון מספר חוויות מהביקור בטופולינו בירושלים ולבסוף, כמעט שוכח להוציא את הילד מהגן...
''למנה עיקרית, רותם קיבל פתאי צמחוני ואני קיבלתי ברווז בנוסח המסעדה הסינית. הפתאי של רותם היה עשוי אטריות אורז עבות, בצל, נבטים, כרוב, טופו בוטנים ועוד...'' שירי טוב חוגגת יום נישואין ראשון בסינית האדומה
''מלצר מיומן צעד לקראתנו כשהוא נושא מגש אבן שחור עמוס לעייפה בצלעות טלה, נתח אנטריקוט עב בשר, פרגיות צלויות, נקניקיות מרגז וקבבים ביתיים...'' אדווה גן סתיו מבקרת בגשן ומגיעה למסקנה ''מזל שבני ישראל יצאו ממצרים''
''על טס גדול הונחו אחר כבוד צלעות כבש, קבב על מקלות קינמון וטבעות פילה של טלה. את המנה ליוו בצל ועגבניות שניצלו על האש וכן מנת טוגנים ואורז. הבשר היה לא פחות ממושלם...'' זיו תפוז יוצא מוקסם מדיאנא בנצרת
''הגיע הזמן למנות העיקריות, ואל השולחן הגיע המלצר עם קבב לבנוני, המוגש עם מקלות קינמון כשלצידו צוואר כבש במילוי אורז עם בשר. יחד עם שתי המנות האלו הוגשו לנו גם שלושה סוגי אורז...'' נדב אבידן יצא לשיחת גברים בערבסקה
''לראשונות הזמנו רביולי תרד ואגוזי מלך ברוטב פרמזן – מנה מופלאה ממש: מספר כיסונים פריכים שטעמם פיקנטי, עטופים בשמנת ורוקפור. עוד הזמנו קלמרי פריך מצופה סולת...'' מיה בר מתיישבת בשורה ראשונה, מול הים, בקום איל פו
''טוטון, פועלת 43 שנה באיזור סמטאות האמנים בדרומה של יפו העתיקה. התפריט צרפתי, והמנות בו מחולקות לדגים, פירות ים, פסטות, סלטים ועוד. לא תמצאו טעמים כאלה בשום בית קפה רשתי...'' עיינה גל מגלה אוצר חדש ושמו טוטון
''אני לקחתי קומבינציה של שש עשרה יחידות שונות. סלמון טריאקי עטוף בבטטה, ספייסי סלמון, סלמון סקין רול וסלמון גריל רול...'' שיר כידן מעידה על עצמה שהיא מכורה לסושי. המקרה נעשה קשה יותר, כשהיא מגיעה לסופר סושי
"הכבדים נצלו באש גבוהה, מה שאיפשר להם להיצלות היטב מבחוץ ולהישאר אדומים ורכים במרכז. יחד עם מתיקות הרוטב וחמיצות התפוחים, היתה זו מנה מקסימה..." זיו תפוז נהנה במסעדת הצרפתיה הקטנה ולא רוצה לעזוב
"ההחלטה לדלג על המרק מתבררת כחכמה אחרי שאנחנו רואים מה מוצע לעיקריות: דג נסיכת הנילוס בסגנון מזרחי, נתחי חזה עוף מתובלים ברוטב בטטות וחצילים, קבבים מהפלנצ'ה..." אפרת רוזן מתמוגגת מהטעמים הנפלאים של ארוגולה
''שמוליק ביקש את ראפ האנטריקוט, מנה שהסתברה כהפתעת הערב- טעימה, משביעה ובעיקר כזו שגילתה לנו את הקסם שבהזמנה בבורגרס בר- אתה מבקש והאוכל מוכן מול עיניך...'' נדב אבידן מנסה את סניף פ''ת של בורגרס בר ולא מצטער
''הדולמה, או בעברית עלי גפן, הגיעו כשהם חמים ומזמינים, צבעם ירוק עז ותוכנם עשיר ומשביע. ללא ספק, צריך לדעת לאיזו אמא להיוולד בכדי לחוות טעם שכזה...'' רונית טל וחברה נפגשים בדדה וזוכים להכיר טעמים חדשים
''למנה עיקרית החלטתי להמשיך בקו של דגים והזמנתי פילה סלמון – הפילה שלי הגיע על מצע של רוטב קונפי שום וציר ים מלווה בשעועית שחורה, טרטר סלמון וקדאיף. מנה מלאה ביצירתיות...'' אורלי פרש אזולאי ובן זוגה מרגישים שלווים ביער
''המנה, שהיוותה עבור אוכל בשר כמוני נקודת ציון בארוחה, הייתה רביולי פרומעז שבושל כהלכה ברוטב עגבניות ביתי וסמיך...'' דניאל לוין ביקר ב - Mc2 , בביתן אהרן, והופתע לגלות כמה מנות צמחוניות יכולות להיות טעימות, מפתות ומגרות
''הפתעה לא קטנה נחתה על חברתי כשהחלטתי לגוון ולהזמין אנטריקוט עם פירה בצל. הסטייק היה גדול ועסיסי ותובל ברוטב טריאקי מתקתק...'' שיר כידן וחברתה סיימו יום עמוס חוויות ברפאלו והצליחו להפתיע אפילו את עצמן
''לטעמנו, גולת הכותרת היא פלטת הממולאים. בזו שלנו היו עלי גפן ממולאים באורז, פרוסות חציל מגולגלות סביב מילוי בשר טחון בתיבול פיקנטי ובצל ממולא מבושל במיץ רימונים...'' שפרה צח מגלה במטעמי התאומות אוכל לבנוני מהו
''בחרנו בגאו ספיישל, שמפתיע את החיך בעושר טעמיו: המנה מורכבת מאטריות ביצים ירוקות, שהוקפצו עם עוף, ברווז, בקר, בצל ירוק ושעועית ירוקה...'' שפרה צח מספרת, ביותר משישים שניות, על האוכל התאילנדי המרשים בגאו נודלס