Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> המלצה על מוסקט מצפה הימים בראש פינה
לחם בשר הרצליה

חלום צפוני


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''על השולחן הונחו ריפ אנטריקוט עגל ופילה עגל גלילי. האנטריקוט הוגש בתוספת גראטן תפוחי אדמה ברוטב פלפל וברנדי. מעבר להיותו בשר משובח, התוספות שנלוו אליו היו מעולות...'' נדב אבידן מאבד את הצפון במוסקט מצפה הימים

כמי שמחשיב עצמו לזן המכונה ''תל אביבי מצוי'', אזור הצפון הוא עבורי טריטוריה לא נודעת, הקשורה בנופים, שקט ואוויר נקי באופן מחשיד. כשחן, בת זוגתי היקרה, רצתה קצת חופש מהמרכז, היה ברור שעליי הוטלה המשימה לארגן סופ''ש מפנק, שיכלול בתוכו הכל- וכמובן, לפחות ארוחה אחת במסעדה שראוי לזכור כל החיים. לאחר כמה בירורים והמלצות, נבחר המקום המנצח- ''מוסקט'', מסעדה הממוקמת במלון מצפה הימים, סמוך לראש פינה.
לאחר שהתמקמנו בצימר, יצאנו לכיוון המסעדה.

כבר בכניסה הורגש שלא מדובר בעוד מסעדה. העצים שמסביב, מדרגות העץ, ועיצוב הפנים של המסעדה עצמה, כל אלו השרו אווירה מיוחדת במינה. כשקיבלנו את התפריט, הרושם רק התחזק. מבחר לא קטן של מנות, שעל כולן אחראי השף חיים טיבי. הארוחה במוסקט מתחלקת לארבעה- מנות פתיחה, ראשונות, עיקריות, וכמובן, קינוחים.
בהמלצת המלצר, בחרנו את היין שיתלווה לארוחה- קברנה גמלא. איתו הגיעו לשולחן מנות הפתיחה, פלפל רומרו במילוי גבינות צאן מתובלות עבור חן, וקרפצ'יו עגל עבורי. הקרפצ'יו לא איכזב, והפלפל הפתיע בשילוב טעמים מסקרן ומחמיא. עם מנות הפתיחה הגיעה לשולחן גם פוקצ'ת הבית, בלווית מטבל שמן זית, בלסמי ועגבניה אורגנית. ראוי לציין כי כל המנות במוסקט מוגשות בלווית ירקות אורגניים, והדבר מורגש בטעם באופן חיובי ומפתה מאוד. הפוקצ'ה עצמה היתה טעימה מאוד, וניכר כי נאפתה במקום, מה שהוסיף למרקם ולניחוח המשכר שלה.

למנות הראשונות הזמנו ניוקי במילוי גבינות צאן אורגניות, עם רוטב מנגולד וחמציץ, ופטריות במרינדה עם חזה עגל. הניוקי היה מעניין ולא שגרתי, והפטריות, העשויות על גריל פחמים, היו פשוט מצוינות. לפני שעברנו למנה העיקרית, הפתיע אותנו המלצר עם סורבה אגסים תוצרת המקום, מעין מנת ביניים קלילה שמטרתה הכנת החיך לשיאו של הערב- המנות העיקריות.
על השולחן הונחו אחר כבוד שתי צלחות מהבילות- ריפ אנטריקוט עגל, ופילה עגל גלילי. האנטריקוט הוגש בתוספת גראטן תפוחי אדמה ברוטב פלפל וברנדי. מעבר להיותו של הבשר משובח, התוספות שנלוו אליו היו מעולות, ונעלמו מהר מאוד מהצלחת. פילה העגל גם הוא היה מעולה, כשמעליו מפוזרים ביד אומן בצלי שאלוט מושחמים ברוטב יין פורט.

לקינוחים הגענו כשאנחנו מלאים, אך לא דחוסים,כמו שאפשר לצפות ממסעדה כזו. רק בשלב הזה הבנו את הגאונות של גודל המנות- בהחלט לא קטנות, אך גם לא גדולות מדי כדי למנוע תחושה של עומס וכבדות. חן לא הסכימה לוותר על מנת השוקולד שלה, ובחרה במרקיז שוקולד ברנדי, שהוגש עם רוטב אגוזים וניל ועוגית שומשום. אני לעומתה בחרתי בקדאיף אגסים וגבינות צאן, שהוגש ברוטב שמן וניל, יוגורט בלקן וקולי נענע. שני הקינוחים היו נפלאים, וכשהתרווחנו אחורה בכסא, אל מול הנוף הנפלא שנשקף לעינינו, הבנו שלפעמים חייבים לצאת קצת מהשגרה הלוחצת כדי לחוות ערב מיוחד במינו- האווירה, המיקום המשגע, ההקפדה על כל פרט, וכמובן, האוכל, כל אלו הפכו את מוסקט למסעדה שמספקת חוויה של ממש, ולא רק ארוחה. ועל כך, יותר מהכל, מגיע לשף חיים טיבי את כל הפרגון שישנו.
מוסקט מצפה הימים
מלון מצפה הימים, ראש פינה
04-6994555

לחם בשר הרצליה אירועים חדש