מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבה על מסעדת מאטצ' בוקס באדוד

מאטצ' פוינט


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''למנה העיקרית החלטתי לקחת פילה יען ברוטב יין אדום וניוקי על חמאת עגבניות. כי אם כבר יש מנה כ''כ מיוחדת ומקורית, חובה לנסות אותה, לא?...'' שיר כידן מספרת שאנשים נוסעים מחדרה או אילת כדי להגיע למטאצ' בוקס

ספרד מפורסמת בטאפאס ברים שלה. אלה שאפשר ללכת לאכול בהם בכל שעה או לחילופין לשבת על הבר ולשתות בחמש בערב או בחמש בבוקר. למי שספרד קצת רחוקה עבורו, הרשו לי להמליץ על המאטצ' בוקס. כשמה כן היא, טאפאס בר ספרדי עם נגיעות ים תיכוני בגודל של קופסת גפרורים. דבר שהופך אותה למקום ביתי חמים ונעים. לאחר שעבד במסעדות באנגליה והקים את הטפאו בהרצליה, התפנה בעל המקום לפתוח את המאטצ' בוקס, לשם הביא מאכלים מיוחדים כמו פילה יען וסוגי בירות שונים מהחבית כגון סן מיגל, טוכן ועוד.

מייד עם הגיענו הונחו על השולחן גביעי ליקר אגסים וניל עם פרוסות אנונה . ליקר מתוק וטעים עם מעט אלכוהול שנוצר תוך מחשבה רבה. את הליקר הזה, כמו כל דבר אחר במסעדה החל בלחמים, דרך סלטים וכלה בקינוחים מייצרים במסעדה. דבר זה בולט עוד יותר כשמתחשבים במקוריות האוכל ומרכיביו. לדוגמא מרק הניוקי עם פטריות ובצל בו פתחתי את הארוחה. הניוקי מטוגן קלות עם ציפוי פירורי לחם הופך את המנה המקורית לקריספית ובעיקר להרבה יותר טעימה. חברתי לקחה סלט עלי תרד וגבינת פטה.

בניגוד לסלטים שתוכלו למצוא בכל מסעדה, בסלט הזה היו גם קוביות תפוחי אדמה מטוגנות. רכות מבפנים וקריספיות מבחוץ שהוסיפו טעם ועניין למנה כך שגם אחת כמוני שאינה חובבת סלטים וגבינות יכולה למצוא את הטעמים האהובים עליה כאן. תפוחי האדמה הללו מוצאים את מקומם גם במנות נוספות במקום למשל עם הצ'וריסוס. מסעדה ספרדית או לא?

למנה העיקרית, אני החלטתי לקחת פילה יען ברוטב יין אדום וניוקי עם תפוחי אדמה על חמאת עגבניות. כי אם כבר יש מנה כל כך מיוחדת ומקורית, חובה לנסות אותה, לא? בעיקר אם היא כזו שאנשים מגיעים מחדרה ומאילת עד לאשדוד בשבילה. בשר היען מזכיר בטעמו את טעם הבקר אלא שהוא מתקתק ורך יותר מטבעו. עסיסי כזה שניתן לנעוץ בו את השיניים, אך בניגוד לבשר הבקר, לא צריך ללעוס אותו במשך שעה. החמאה הסמיכה היוותה רוטב מושלם במליחות עדינה. כשרות, כפי שאתם מבינים, אינה חלק מדרישות המקום. חברתי נהנתה מאוד מפאייה הבשר-קדירת אורז ספרדי שהפתעות בשרים טמונות בחובו כמו למשל פיסות צ'וריסוס רכות ועסיסיות. הקדירה גדולה ויכולה להספיק לזוג או לאדם אחד ממש רעב ויש לה ארומה ששולחת אותך היישר לספרד. אין ספק שהעיצוב הספרדי של המקום מאוד תורם לעניין.

כאילו לא הייתה כל אחת מהמנות מקורית בפני עצמה, הגיע הקינוח ובו יכולנו לבחור בין מספר מנות שנוצרו במסעדה ולא תוכלו למצוא בשום מקום אחר. אני לקחתי את מנת הפטיפורים שכללה מבחר של טעימות. אם תרצו, קצת מכל דבר. מתאים בדיוק לאנשים כמוני שרוצים לאכול את כל רשימת הקינוחים שבתפריט. צלחת ארוכה מלאה כל טוב. שני מקרונים בטעם לימון ובטעם פיסטוק, פרלין שוקולד ממולא במחית פירות, פרלינים של שוקולד חלב, שוקולד מריר ושוקולד לבן, קוביית פנקוטה, טאוויל קקאו שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול. קרם ברולה שמעליו סלט פירות קצוץ דק וגלילית אפוייה עם אבקת סוכר מעליה. חברתי לקחה את מנת הפבלובה עם פירות יער שהיא קערת מרנג מתוקה ומלאה בגלידה אשר מעליה ומסביבה פירות יער מתוקים וחמוצים כאחד. כטוב ליבו החליט דודו, בעל המקום לפנק אותנו והביא סורבה למונצ'לו עם סורבה תות וסלט פירות. מתיקות סלט הפירות וסורבה התות עמדו בניגוד מוחלט לחמיצות הלמוצ'לו.

בעת שחברתי היללה את בעל המקום על נדיבותו וביררה כיצד הצליח להקפיא אלכוהול, אני חיסלתי את הלמונצ'לו (חבל שיימס, לא?) ולה נשאר לצערה רק לטעום את הביס האחרון שהשארתי במיוחד בשבילה עם קצת סורבה תות וסלט פירות. כי כמו שלימדו אותי בילדות, או שמדברים, או שאוכלים. אי אפשר ביחד.
מאטצ' בוקס
תש''ח 11 (על בני ברית, פינת מנחם בגין), אשדוד
077-4241092