"מה שפחות הפתיע היה הבחירה של איתי, שבכל זאת חזר לבורגר הקלאסי בגודל 200 גרם שהוכן מ-100% בשר בקר עם תוספות של חזה אווז מעושן וגבינה כחולה..." קרן ויזנר במסעדת מוזס, סינמה סיטי ראשון לציון – משאירה מקום לקלאסי
דניאל לוין יוצא לקפה-מסעדה קישריה שבגבעתיים – קישים לרוב, מחולקים למשפחות ולמינים, חלקם סולידיים ובטוחים וחלקם נועזים ומפתיעים. גאונות בקיש, שמשמש, כמובן, גם בסיס לקינוחים מתוקים ומצוינים שמחייבים בדיקה נוספת
"למנות עיקריות בחרנו בסטייק אנטרקוט ובשוק מולארד ברוטב סילאן. כמעט וכתבתי ששתי המנות השאירו אותנו בפה פעור, אבל כמובן שהפה שנפער, ידע גם להיסגר ולנעוץ שיניים שוב ושוב..." אדם בר במסעדת לה רלה ג'פה שביפו
"הנה למשל הסביצ'ה: במקום עם דג ים כמקובל, בחרו להכין אותו בלחם יין עם סלמון כבוש במשרה של שמן זית, גרידת לימון ומיץ לימון, בתוספת קצת נענע קצוצה וגזיזי פלפל אדום חריף, שהעניקו לו טעם חדש..." שפרה צח, לחם יין, יהוד
"הרוטב עוטף את העוף במעטה מבריק, והריח מקיים את הבטחתו..." אורלי פרש-אזולאי לוקחת פסק זמן עם חברה במסעדת טוקאי החיפאית, ומעניקה לה את תואר הכבוד "נסיכת הסיניות באזור חיפה". וזה עוד לפני שהיא מפנה מקום לקינוח
על המים הרצליה: יובל בלנקובסקי מוצא מסעדת חוף שממוקמת ממש על המים ומגישה דגים ופירות ים נהדרים. בר קטן ואיכותי, מרפסת מקורה, שקיעה יפהפייה, סביצ'ה, קדירת פירות ים ועוגת שוקולד בלגי סמיכה לסיום – לא על המים לבדם
"פתחנו בהסתערות על שיפוד השרימפס, שכל אחד מהם חיבק עגבניית שרי. הם הגיעו נקיים (למעט הזנב שהיה נקודת אחיזה שימושית), וצופו בתערובת תבלינים מעט פיקנטית..." דניאל לוין אוהב דגים ופירות ים במסעדת הדייגים, יפו
"שילוב טעמים מנצח של חמאת מרווה ויין לבן יחד עם פסטה ומלית בטטה מתקתקה שמעליהם מנצחת העוקצנות החריפה של הגבינה הכחולה..." יובל בלנקובסקי מתרגש מהמנות שהוגשו לו במסעדת לוצ'נה שברחוב הבילויים היוקרתי של ירושלים
אמיר נהרי מבקר במסעדת גנדי הירושלמית, מסעדה הודית אמתית שמזכירה לו במאכלים ובעיצוב את מחוז חפצו, היבשת הרחוקה שבה טייל במשך שנה שלמה. בין סמוסה לצ'אטני, בין דאל לבנופי, בין צ'אי ללאסי, הוא חולם חלומות רחוקים
"שרימפס בחמאת שום מענגת עם יין לבן ופטרוזיליה, נתחי לוקוס בעגבנייה שטעמם פיקנטי והם נמסים בפה, צלעות טלה בשרניות שבשרן נוח לחיתוך הנחות על כרובית, בטטה, ופלפל שנעשו בתנור..." מקצת המנות שטעמה שיר כידן בטורקיז
"פתאום נשמע ברחבי המסעדה צליל עז דמוי גונג וכמעט שהפלתי את המזלג מידי. למשמע הגונג הגיח בסון מהמטבח בטקסיות כשבידיו סיר גדול ומגש..." יונתן שטרנברג על יכולותיו הקולינריות של שף משה בסון למסעדת האקליפטוס בירושלים
"בכל נגיסה של קלאמרי שנצרב בדיוק מופלא ומקבל בזרועות פתוחות את טעמו החמצמץ של היוגורט ואת עקיצתם העדינה של סחוג הרשד והלימון, אנחת תענוג אמתי משתחררת..." גם אדוה גן סתיו כמהה להלנה מטרויה במסעדת הלנה שבקיסריה
"המטבח של רמה אינה עוד מסעדה אלא מקום שבו נפגשים אוכל יוצא דופן ומקורי עם מיקום פסטורלי בפאתי היישוב נטף..." יובל בלנקובסקי מתרשם עמוקות ממטבח הגורמה המשובח של מסעדת המטבח של רמה ביישוב נטף, בואך ירושלים
אורן בקר, שף קונדיטור לבית בליקר בייקרי, מספר לנו על החלב: הידעתם מתי הוא הוזכר לראשונה בתנ"ך? ומהם הגושים הנוצרים בגבינה כשהיא מתקלקלת? כמה חלב אתם צורכים בשנה? ואיך תכינו מוס לקראת חג השבועות? זאת ועוד
"המנות העיקריות של אינדירה הן יצירת אמנות קטנה של אורז בסמטי עתיר טעמים ותבלינים שנערם בדיוק מרשים לצורת פרח, ובו הוטמנו נתחי בשר טלה רך ומצוין..." אדוה גן סתיו מתגעגעת להודו (לא הייתי) באינדירה, תל אביב
"התפריט של ג'וי מכיל מגוון של מנות המתבססות על טכניקות בישול צרפתיות ואיטלקיות עם טוויסט מזרחי-ישראלי של השף אבירם דותן..." יונתן שטרנברג וזוגתו נהנה ממנות מעולות במסעדת ג'וי הירושלמית, באמצעו של רחוב עמק רפאים
"הצלחת המוארכת והיפה, כמו כל הכלים של סושי מאניה, עושה לך חשק לבקר בחנות כלי הבית הקרובה לביתך ולחדש את הארסנל הביתי שחלק ממנו כבר היה אתך כשהגיל שלך עוד התחיל בשתיים..." אדוה גן סתיו בסושי מאניה, רעננה
יובל בלנקובסקי מבקר במסעדת תאילנדי בירושלים – נודלס בר שאפשר להגיע אליו עם חבורה גדולה ושמחה של סועדים ולצאת ממנה תוך פחות משעה שבעים ומרוצים. את מבחר המוקפצים אפשר לקבל גם בבגאט, כך תוודאו שתהיו שבעים במיוחד
"עקב התלהבות לא מרוסנת, קיבלתי יחד עם הרול אינארי ספיישל, מעדן אמתי שנראה קצת כמו שקיק סושי המעוטר בטונה אדומה וירקות..." כשיש סושי בתפריט של מסעדת טנג'רין שבמלון מנדרין, צפון תל אביב, ברור מה תזמין שיר כידן
"המגע האישי של המטבח של קרוסל מתבטא בכל אחת מן המנות, והיא מתגאה בכך שכל מה שמוגש במסעדה מוכן פה במקום, 'מהלחם ועד לגלידה'...." יובל בלנקובסקי מתרשם מהאווירה הרומנטית של מסעדת השף האינטימית והכשרה, קרוסל ברעננה
"על צלחת מוארכת הונחו בתפארה אסקלופ כבד אווז, רביולי ממולא בירקות וכבד אווז ומוס כבד אווז עם קונפי עגבניות שרי מתקתק. תחושת החדווה העילאית הכתירה את כל המנות מנצחות..." אורלי פרש אזולאי באוליב ליף בתל אביב
"ארוחת השחיתות נקראת כך משום כל הטוב הטמון בין הנודלס של המנה הענקית הזו, החל מכבד אווז רך ועסיסי המשתלב עם פרגית בשרנית וכלה בירקות כמו כרוב, בצל, גזר, בטטה מטוגנת ובוטנים טחונים..." שיר כידן בריבר נודלס בר
"שוב מתבררת האמת, כשהמוצר הוא טוב וכשיודעים לטפל בו היטב, יש מקום להצלחה אפילו בגוב האריות הצפוף של סושיות אבן גבירול..." עיינה גל מגיעה חסרת ציפיות לסושייה סקאיי באבן גבירול תל אביב, ומוצאת המון הפתעות
"או אז הוגשה לשולחננו הוורסיה של פורטונה לטורנדו רוסיני - המנה הקלאסית המשלבת את שני נתחי הבשר היוקרתיים- פילה מניון וכבד אווז. פשוט וישר מן האש, ללא התחכמויות..." יובל בלנקובסקי אוכל בשר במסעדת פורטונה בירושלים
"אולי בפעם הבאה שנבוא נהיה מבוגרות מגניבות, נהנה לנו ממבצע קוקטיילים 1+1 בין 5 ל-9, נשחק סנוקר ונאזין למוסיקה חיה... או שאולי נאכל עוד עוגייה ענקית..." רייצ'ל וגנר והתר: דברים שרואים משם בבר גיורא בתל אביב