לרגל יום ירושלים בחרנו להעלות על נס ארבעה מוסדות ירושלמיים ותיקים, יפני, כורדי, ספניולי וצרפתי, ממש כמו בבדיחה שחוקה. בעצם, בדיוק כפי שעושה גם ירושלים
אנג'י מציעה עסקיות צהריים לימי ג', מנה ראשונה עיקרית ושתיה במחיר העיקרית.
על השולחן נחתה מחבת ברזל שחורה ולוהטת ובה קוסקוס עם שרימפס, קלמרי ומולים. בראשם, כמו מפקד גאה, סרטן כחול חצוי לשניים. המנה היתה נדיבה ומצוינת. הקוסקוס תובל בפלחי אשכולית אדומה, שהוסיפה למיזם חמצמצות מרעננת ומפתיעה. כשהרמנו את הראש, הגיעה לשולחן מנת צלעות טלה ביין. רוטב היין היה עשיר ומתקתק והשתלב ברכות עם הטלה ופירה הבטטה
הפסטיבל הרביעי של נחלת בנימין יתקיים בסימן אופנה עם כבוד לשדרת הטקסטיל התל-אביבית, למעצבי האופנה היושבים ברחוב ולחנויות הבדים הוותיקות. הצצה לארבע מסעדות במתחם ש''הולבשו'' על ידי מעצבי אופנה
אג'נדה, מסעדת הבשרים החדשה בנמל ת''א, מציעה מגוון עסקיות, הכוללות מנה ראשונה, עקרית ושתיה.
הספריבס הוגשו עם פירה תפוחי אדמה ורוטב שזיפים, סויה וגינג'יר. המנה המושפעת מן המטבח האסיאתי, היתה יפה כציור יפני. את התיבול התאילנדי של קציצות הטלה נאמץ גם במטבחנו הביתי. נגיעה של עשב לימון שדרגה אותן באופן מקסים. הקציצות שכשכו ברוטב חומוס ועגבניות שהיה טעים אך למרבה הצער חרג מקצה גבול הקיבולת של אדם קטן כמוני
איפה אפשר לאכול וגם ליהנות ממופע מחול או להקת ג'אז? ארבע המלצות על מסעדות שמארחות אמנים על בסיס קבוע
נכנסנו למסעדה בערב חורפי שהתאים בדיוק לסוג כזה של ארוחה, מהבילה ועם ניחוח מזרח אירופי רחוק. שותפי לארוחה שמבין דבר או שניים באוכל מזרח אירופי ולאו דווקא מבית אימא, התנדב לבאר את המנות שהוגשו בקעריות קטנות לצד לחם הבית. באחת היה סלט ירקות מתובל ומעניין ובאחרת שמאלץ, פשוט ככה, שמאלץ. השמאלץ, הסביר השותף, הוא שומן שמורחים על הלחם. אודה ולא אבוש, גיליתי כאן מעדן אמיתי
בשדרות רוטשילד בת''א ממוקמת רוסטיקו. פינה איטלקית ממש בלב תל אביב.
נווה צדק חוגגת השבוע שוב עם פסטיבל של הצגות, סיורים מודרכים בשכונה הציורית והמיוחדת, מופעי חוצות וארוחות במחירים מיוחדים של 60-80 ₪ לאדם, במסעדות השונות. הנה ארבע דוגמאות שיפתחו לכם את התיאבון
יותר משאני מתפעל ממעשי הכשפים של שפים מלומדים ויצירתיים המגישים יצירות מופת חד-פעמיות במחיר הולם, כמובן, אני מעריץ את אנשי המקצוע השקטים שללא לאות ובמשך שנים רבות, מגיעים כל בוקר לעבודה כדי להגיש ארוחות טעימות, מבושלות מחומרי הגלם הטריים ביותר, באותה איכות ורעננות שאפיינה את המטבח גם עשר ועשרים שנה לפני כן – זו מקצוענות
על חופה של נתניה ליד מפל מים מרהיב תמצאו את ''מרקש''- מסעדה מרוקאית אותנטית כשרה.
אחרי לא-חשוב-כמה מצות מרוחות בשוקולד, הררים של קניידלעך וגלונים של תירוש ורגע לפני מתקפת המנגלים של יום העצמאות, נזדמן לנו חלון הזדמנויות דיאטתי. כדי לא להחמיץ אותו, קבלו ארבע המלצות למנות טעימות ודלות בקלוריות ובשומנים
לאחר שחיסלנו את פירות הים והיינו עסוקים בלנגב את הרוטב בעזרת לחם הבית, טרח השף לצאת החוצה ולנזוף בנו על כך שאנו לא עובדים נכון, והציע שנבצע את הלחם וניתן לו לשחות ברוטב דקה או שתיים. מה יש לומר, האיש צדק. גם צלחות המנה העיקרית חזרו מנוגבות ומבריקות למטבח ואין לנו ספק ששוטף הכלים הריע לנו ממקומו ליד הכיור
שלל נתחי אנטרקוט, קבבונים, כנפיים, ספייריבס, נקניקיות ובייקון התפננו להם על הצלחת לפנינו, כשלצידם בצלים ותפוחי אדמה מהאש. הרגשנו כאילו שליח על על טוסטוס העמיס את מיטב הבשרים ממסיבת ברביקיו של מגדל בקר, עצר על הדרך במדורת ל''ג בעומר ופרק את כל הערימה בסידור דקורטיבי על צלחתנו
ביום חמישי, ה-20.4 יחגגו המוני ישראל את המימונה בבתים פרטיים, באולמות ובפארקים. כבר כמה שנים שהמסעדות, בעיקר המרוקאיות, מצטרפות לחגיגה אבל את מה שקורה בענף לקראת המימונה הקרובה אין דרך להגדיר חוץ מאשר במילה השחוקה עד זרא ''טרנד''. השנה כולם קופצים על עגלת המופלטות אפילו מסעדות אסיאתיות וברים ליליים. מקבץ ההמלצות שלנו מימונה לפניכם
יצאנו למתחם יד חרוצים לבדוק מה חדש במסעדות, וגילינו את התפריט והעיסקית החדשה של מסעדת אינגריד! מעבר לתפריט הרחב, שרק מלקרוא את המנות שלו כבר אי אפשר להמתין להתחיל בארוחה, מציעים במסעדת אינגריד בצהריים, מנה עיקרית + תוספת במחיר המנה העיקרית!
אם גם אתם מתכננים לרדת לאילת בפסח כמו חצי מעם ישראל, אולי כדאי שתקראו את הכתבה של מיה שחר אופיר על מסעדת סנטה פה, מהטובות שבמסעדות אילת. כן, אפשר לאכול מצוין באילת, אפשר להתרגש מאוכל מקסיקני ואפשר אפילו לפגוש מלצריות מחייכות. שלא תגידו שלא אמרנו לכם
בין אם הזמנתם שלושים ושמונה איש לערב החג ובין אם סתם מתחשק לכם לרדת על גפילטע אמיתי עם טעם של בית, בשנת 2006 אין שום סיבה שתעמדו לנקות ולטחון דגים. די, נגמר, יצאנו מעבדות לחירות וההוכחות פזורות בשטח. בסנדר התל אביבית, בנורמה ההרצליאנית, במפגש רקפת שברמת גן ובמסעדה היהודית מבית קינג דיויד שבבני ברק, מכינים אוכל יהודי שיעלה לכם דמעות בעיניים וכל מה שצריך לעשות בשביל להביא אותו לשולחנכם הוא להרים טלפון
המנות היו מעולות והצדיקו את שמה של מיתוס כמומחית לבשר. סטייק הפרגית הושרה ארוכות במרינדה והיה עסיסי ונימוח, ואילו מנת ה''שאטו'' כללה מדליוני פילה בקר ונתח כבד אווז, שנצרבו קלות לדרגת מדיום כנדרש וטבלו ברוטב בורדלז ייני-מתקתק
ספגטים מקסים במתחם האוזן השלישית בתל אביב מציעה תפריט רחב הכולל מגוון ארוחות בוקר, פסטות, כריכים סלטים ועוד.
רונית בר אילן, פעילה ומתנדבת של מפלגת ''עלה ירוק'', יכולה בינתיים רק לפנטז על קופישופס ברחבי ישראל כמו אלו שפזורות באמסטרדם. בלית ברירה ועד שכולנו נתעשת ונצטרף אליה (או לא), היא בדקה את השאנטי שמציעה מסעדת פצ'ולי, ''שילוב של מערת מטמון מרווחת ואשראם'', כהגדרתה, והתנחמה בגדול
מתחם התיירות ''פלמחים על הים'' יוצא לקראת סוף החורף תחילת האביב בפסטיבל מרקים עם מגוון מרקים סביב לעולם
את יום הכיף התל אביבי ממליצה מיה שחר-אופיר לפתוח במסעדת צפוני בטיילת שעל חוף הים, רצוי בארוחת בוקר זוגית מפנקת. מטיילים קצת על החוף, מתמקמים בפינה נוחה עם נוף לים ושמש אביבית מלטפת, מתבוננים על הים בהנאה, נושמים עמוק, מחכים לא הרבה ומקבלים המון
מיטב המסעדות בישראל חוגגות בין ה-19 ל-31 במרץ את פסטיבל הארטישוק ועושות כבוד לפרי הירוק והקוצני. שלום קדוש, שאול בן אדרת, גיא פרץ, עידן הלפרין ושפים מובילים אחרים המציאו במיוחד לרגל הפסטיבל מתכוני ארטישוק מתוחכמים ומושקעים ויגישו במסעדותיהם ארוחות מסעירות בכיכוב הארטישוק. כמה מהדוגמאות המובחרות בכתבה הבאה (כולל מתכונים)