מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

מלודרמה איטלקית בדיוינה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

קינחנו בטירמיסו מצוין ושתינו קפה. בעוד שבוע הוא ישתה בלעדי קפה איטלקי באיטליה האמיתית, הרהרתי, אבל בינתיים אנחנו פה. וכל עוד אנחנו פה, אנחנו מבלים כמו שצריך וגם אוכלים כמו שצריך, אוכל איטלקי, כמו שצריך.

אז חבר שלי נוסע לאיטליה לחצי שנה, אז מה? אז זה אומר בהכרח שסוף העולם הגיע? זה אומר שמעכשיו ועד שישוב אני אתנזר בזעם מכל מה שיזכיר לי תרבות איטלקית, כמו מסעדות איטלקיות או אופנה איטלקית? את מי בדיוק אני מענישה, את האיטלקים, שלא עשו לי דבר חוץ מלגנוב לי אותו, או את עצמי?

ישבנו בשעת צהריים בדיווינה והשתדלנו במשך כל הארוחה לא להזכיר את טעמה המר של הנסיעה המתקרבת והפרידה. מעדני איטליה שהוגשו אל השולחן היו מפתים, כאילו כדי להכעיס אותי, שהוא בוחר בהם על פני. חלקנו מוצרלה מטוגנת, אנטיפסטי ירקות ומרק קרם עגבניות לראשונות, והכל היה טעים.

''זה כמו שכשהייתי קטנה הייתי מכינה לעצמי טוסט עם גבינה צהובה רק כדי לאכול את הגבינה המותכת'', אני חושבת בקול רם ופורסת לי נתח מהגבינה המותכת שנמתחת מהגוש אל הסכין שלי. אני מלפפת את החוט סביב הסכין ומכניסה הכל לפה. מרק העגבניות מוצא חן בעיני גם ומזכיר לי קצת את זה שמכינה סבתי. היא לא איטלקייה בכלל, אבל סבתות עושות אוכל טעים בכל מקום בעולם, אני מניחה.

אנחנו מקבלים שתי כוסות של יין הבית, יין 'נגרו אמרו' אדום. היין מטיס את הזמן קדימה והנה כבר העיקריות הגיעו אל שולחננו. שתי מנות רביולי עשירות, האחת במילוי תרד וריקוטה, ברוטב עגבניות ובזיליקום טרי, והשנייה במילוי בטטה ברוטב שמנת ומרטיני. הוא לוקח לעצמו מיד את זו עם הבטטה ואני מתרעמת, אבל אחרי טעימה דווקא מבסוטה מהסידור. הרביולי שלי בעל טעם מקורי, שילוב נינוח של טעמים ורוטב מדויק. גם הרביולי בטטה אותו אני מפלחת מהצלחת שלו לא רע בכלל. הוא לא כבד, הרוטב שלו מיוחד ובשמנת מורגש טעמו של המרטיני, המעניק לרוטב טוויסט מעניין. מתוק, אבל אחרת הפעם.

אחרי העיקריות נחנו. הצצנו בתפריט שוב רק על מנת לגלות שבדיווינה מגישים, בנוסף למבחר של הפסטות המגיעות בכמה סוגים של רטבים (את כל אחד משלושת סוגי הרביולי ניתן לקבל בשלושה רטבים שונים, לבחירה) גם כמה מנות בשריות. סקלופינה ברוטב לימון, עגבניות או מרסלה, פילה סלמון, קציצות ועוד. ובכל זאת, במסעדה יושבות כמעט ורק נשים (אולי כמצופה ממתחם בזל) ונשים אוהבות אוכל קל, משביע ולא משמין. וזה בדיוק מה שנותנים בדיווינה.

אחרי המנוחה קינחנו בטירמיסו מצוין ושתינו קפה. בעוד שבוע הוא ישתה בלעדי קפה איטלקי באיטליה האמיתית, הרהרתי, אבל בינתיים אנחנו פה. וכל עוד אנחנו פה, אנחנו מבלים כמו שצריך וגם אוכלים כמו שצריך, אוכל איטלקי. כמו שצריך.

דיווינה
אשתורי פרחי 14, מתחם בזל, תל אביב
טלפון: 03-6020724