שפעת או לא, העוף עדיין כאן וכמו שהוכיח בחג הפסח, במלוא תפארתו. למי שלא יכול בלעדיו ולאחרים שמחפשים גיוון בחרנו שלושה מתכוני עוף מקוריים מתוך ''ספר העוף הגדול'' של רות אוליבר ואורלי פלאי-ברונשטיין
נמאס לכם מהעוף הממולא של הדודה בתיה ומסלט הוולדורף של הבני דודים הג'ינג'ים מעפולה? גם לנו. לכן חילצנו מניר צוק, השף הכי יצירתי ושובב בשכונה, המלצה לארוחת ליל סדר אלטרנטיבית, חגיגית, מסעירה ובעיקר מרעננת. לפניכם תפריט הארוחה ושלושה מתכונים
קובי גוטהלף נולד בתל אביב וגדל עם הורים 'בשלנים. לפני 15 שנה, כשהצטרף לקיבוץ פלמחים, עבד כמפעיל בתחנת בטון. אחר כך ''התגלגל'' לפרדס ומשם למטבח, מבחינתו התחנה הסופית. כל זה די שגרתי, אבל יש גם פרט מפתיע ברזומה שלו - הוא שומר כשרות. ממש כך, שף וקיבוצניק שומר כשרות
השפית אדר קפלן-מור מסבירה אחת ולתמיד מה זה פיוז'ן, למי הוא טוב, מאיפה הוא מגיע ולאן הוא הולך. ויש גם מתכונים
השאלון הפעם עם ליאור לביא, השף של המסעדה היהודית מבית קינג דיויד שמתמחה בתבשילים עם טעם של היידישע מאמע. למי שמתגעגע ולמי שרוצה להכיר את המטבח היהודי הביתי במיטבו
לפני שהפך לשף היה רונן דברת בלש ביחידה המרכזית. למטבח היה מגיע רק בשבתות כשעזר לחמותו בבית הקפה שניהלה ברמת רזיאל. יום אחד הפתיעה אותו אשתו הילה בטיול לצרפת שם ביקר בקורדון בלו ונדלק. הוא כמובן סיים כמצטיין של המחזור שלו, חזר לארץ ופתח את המסעדה הראשונה שלו, בוקה גרני. מאז הוא צובר לו עוד ועוד מעריצים
יוסי סויסה, השף של מסעדת טרין, אוהב דגים מילדות ואפילו עשר השנים שבילה במטבח של מסעדת פורל בת''א לא שחקו את האהבה. במסעדה שלו ביבנה הוא מבשל אותם וגם פירות ים, בשרים וכמובן, טרינים. כרטיס ביקור עם השף שהציב את יבנה על המפה הקולינרית של ישראל
מסעדת אלדד וזהו היא מוסד ירושלמי ותיק ונחשב שמנוהל בידי בני משפחה אחת. אלי לוי הוא הבעלים, אשתו מנהלת במסעדה, בתה, גלי, אחראית על שירות הלקוחות ונשואה לרפי, אחד משני הטבחים, שעובד לצד שני גיסיו, יוסי ואיציק. משפחה שכזאת
זאהו קסיאנסנג', השף של מסעדת צ'ויה, נולד בסין ואת המשיכה למטבח פיתח כבר כילד כשהיה מתבונן בסבו מבשל. היום הוא מבשל לישראלים את אותן מנות אסיאתיות אותנטיות. ומה לעולם לא יבשל? חומוס, כמובן
אחד המנהגים המרתקים בט''ו בשבט, הוא המנהג לאכול שלושה סוגי פירות, כאלה הנאכלים שלמים כמו תאנים, אלה שפריים נאכל וגרעינם נזרק כמו זיתים ואלה שפריים נאכל וקליפתם נזרקת כמו אגוזים. השף יניב גור אריה מ"לגעת באוכל'' הכין מכולם ארוחה
הזיכרון הראשון שלו מאוכל, מספר איציק תג'ר, השף של מסעדת תל אביב ברוהאוס, הוא ריח המאפים מהמאפייה השכונתית. מובן שהדבר הראשון שעשה כשגדל היה לקנות אותה. כרטיס ביקור עם שף שעובד מהבטן (ושני מתכוני בשר בסוף)
בביתה שבשמורת האלונים במרום גולן, מול נוף מרהיב ובחיק צמחייה בסגנון שוויצרי, מארחת שפרה מיכאלוביץ' לארוחות פרטיות. התפריט שמשתנה על בסיס יומי והאווירה האינטימית, הופכים את הביקור אצלה לחוויה קולינרית מקורית ומיוחדת
כמו הרבה שפים גם איגור קולטניוק חולם על המסעדה שיפתח פעם. עד שזה יקרה, הוא מתמקצע בפסטה טרייה ובמנות איטלקיות באחת המסעדות המקסימות בתל אביב
החלום של אביב רגב, השף הצעיר והחדש של לה סנטרל, הוא לפתוח מסעדה משלו. עד שיגשים אותו הוא מקפיד לעבוד במסעדות טובות, לצבור ידע ומוניטין ולהתנסות בכל סגנונות הבישול. בינתיים מגלה הרזומה שלו, שמדובר בשף שמדלג בקלילות ממנות גורמה לחמין ביתי
אחרי שבישל בתפוח זהב ובמסעדת 1873 מאכלי גורמה אנינים ויוקרתיים, ניצן ויקטורוביץ' דווקא לא מתעקש על סגנון בישול כלשהו. איפה שתזרקו אותי אני אתחבר, מסביר השף שאוהב את האוכל ולא את הפוזה
בגלל האמונה שארוחת הסילבסטר מנבאת איך תיראה השנה כולה, הרכיב השף יניב גור אריה מ''לגעת באוכל'' ארוחה קלה ושמחה ממרכיבם אציליים שאינם מכבידים כמו כמהין, כבד אווז ושוקולד. תפריט ארוחת סילבסטר למשקיענים שחוגגים בבית
עד לפני שמונה שנים היה עופר אבגיל, 37, חוקר פרטי, עד שהבין שהוא לא ממש מוצא את עצמו בתחום והחליט ללכת אחר נטיות לבו, למטבח. בחמש השנים האחרונות בהן הוא השף של מסעדת בויה, הוא מאושר מכל רגע, ואפילו הכיר בין הסירים את אשתו הסינית, כשהגיעה לשמש כמתורגמנית לסושי-שף.
ניר צוק, השף של מסעדות קורדליה, ביסטרו נועה והג'אפה בר ביפו מביא את משנתו הקולינרית לחג החנוכה, שיותר מכל דבר אחר משכנעת בטעמה הטוב
חיליק רוזמן הספיק להיות מורה, מרצה, יבואן ומשורר, אבל אין עיסוק שהוא אוהב יותר מאוכל , פרט אולי לשירה, המתחרה עם האוכל על הכתר. כרטיס ביקור עם שף שבין מנה למנה כותב שיר.
בשבוע שעבר קטף גיא פרץ, השף של מסעדת ORO , שש מדליות (חלקן זהב) בתחרות שפים בינלאומית שהתקיימה ביוון. כרטיס ביקור הפעם עם ''השף המתלבש'', לרגל זכייתו בתחרות ועם החלפת התפריט במסעדה בתפריט חורפי ועשיר.
כמי שגדל בקנדה ליד חוות בקר, אין פלא שהדבר שדויד דוביסקי הכי אוהב זה בשר, ורצוי סטייק במשקל חצי קילוגרם או צלעות עסיסיות. כרטיס ביקור הפעם עם שף שחולם בלילות על ברביקיו.
כששואלים שף ישראלי לצד מי הוא חולם לעבוד, התשובה היא בדרך כלל יונתן רושפלד. בחמישי הקרוב יזכה ירון קסטנבוים מפודארט, פיגורה מכובדת בעצמו, להגשים את החלום הזה (שוב) ולבשל עם רושפלד ארוחה שכולה כוכבי חורף: ארטישוק ירושלמי, צדפות במי ים, שקדי טלה ועוד. מפגש של ענקים
כמו שפים רבים גם רונן מזרחי גדל בבית שבו לאוכל היה תפקיד חשוב. משפחה ממוצא עירקי שהתנהלה סביב האוכל. כילד הוא זוכר את עצמו קם בבוקר ומוצא את הוריו טורחים על תבשילים, אינספור מפגשים משפחתיים וזרם אורחים שהגיע הביתה דרך קבע. כרטיס ביקור עם השף של בטי פורד.
כרטיס ביקור הפעם עם שף שמנסה כל הזמן חומרי גלם חדשים, ממציא מנות תוך כדי נהיגה ומוכן לבשל הכול, אפילו חרקים. רק לא להשתעמם.
אחרי שנתיים וחצי של עבודה כסו-שף של ויקטור גלוגר מקלואליס, נכנס שי כספי לתפקיד המאתגר של האחראי על המטבח בקפה נואר. הרקע המקצועי שלו מבטיח טובות אבל רק ימים יגידו איך תשפיע חיבתו לפיוז'ן הצרפתי-יפני על השניצל הכי מוחמא בתל-אביב.