מסעדת אלדד וזהו היא מוסד ירושלמי ותיק ונחשב שמנוהל בידי בני משפחה אחת. אלי לוי הוא הבעלים, אשתו מנהלת במסעדה, בתה, גלי, אחראית על שירות הלקוחות ונשואה לרפי, אחד משני הטבחים, שעובד לצד שני גיסיו, יוסי ואיציק. משפחה שכזאת
מסעדת אלדד וזהו הירושלמית מוכרת בארץ ואפילו בעולם כמקום עם אוכל טוב ואווירה מיוחדת, לא מעט בזכות אוסף הענתיקות של בעל המקום, שתלוי על הקירות.
כרטיס ביקור כפול הפעם עם שני הטבחים הראשיים של המסעדה שמתעקשים לא לקרוא לעצמם שפים.
שם: רפי קינן וישראל בכר.
עבודות קודמות: ישראל: בראכה (עם השף אביב משה ממסה), דליה רנו, גינדי ואוקיאנוס. השתתף בשתי תחרויות בישול כעוזר-שף באיטליה.
רפי: עבד בבית מטבחיים והצטרף לישראל שעבד אז כעוזר-שף לאביב משה במסעדת ''הנביאים'' בירושלים.
לימודים: רפי: ''מהחיים''.
ישראל: ''מכללת הדסה בירושלים''.
סגנון בישול: ''ישראלי ים-תיכוני''.
הגיעו למקצוע: ''מאהבה''.
מנות דגל: רפי : ''דג פרידה עטוף בעלי מנגולד עם צ'יפס בטטה''.
ישראל: ''כבד אווז על הגריל מוגש על קרוקנט של פצפוצי אורז, קורנפלקס ושוקולד לבן טחונים, ברוטב שוקולד לבן וסירופ תפוזים''.
לעולם לא יבשלו: ''חזיר''.
חומרים אהובים: ישראל: ''עשבי תיבול''.
רפי: ''בשר''.
אוהבים לאכול: ''פלאפל''.
מסעדה אהובה: ''אצל פיני בחצר''.
הקהל הישראלי: ''מבקר המסעדות הכי טוב שיש''.
אלדד וזהו
יפו 31, בחצר פיינגולד, ירושלים
טלפון: 02-6254007
-
הקהל הישראלי, אומרים הטבחים, הוא המבקר הכי טוב שיש
-
מסעדה של אספנים: על הקירות מאות פריטי אספנות
-
אלדד וזהו מבפנים. מרגישה כמו מסעדה אירופאית בת 150 שנה
-
פרטי המסעדות המופיעות בכתבה:
קישורים רלוונטיים לכתבה: