קפה ''טל טלה'' שבמשק בלומנטל בבאר יעקב, מרחיב כעת את פעילותו גם לאמצע השבוע לטובת מי שרוצים ליהנות גם בימי חול משעה של שלווה כפרית מגובה בתפריט המבוסס על גבינות בוטיק. השאלון הפעם עם רחל ג'רבי בלומנטל, הגבנית
שמעתם פעם את המושגים ''מבשלים אורח חיים בריא'', ''מבשלים ומתופפים'', ''מבשלים יופי" או ''מבשלים ושרים''?. שף יובל שיפמן, מייצר טרנדים סדרתי, מארגן אירועי תוכן קולינאריים שממלאים את המשתתפים בתוכן מרתק לא פחות מאשר באוכל משובח, והכל, תוך כדי סיפורים, בדיחות ,טיפים ואנרגיה חיובית
הנה כמה דברים מפתיעים על קלאודיו ספוזניק, השף והבעלים של קייטרינג ''אסאדו גורמה'': הוא עלה לארץ לבד בגיל 18 ומיד ידע שיחיה פה את חייו; הוא עוסק במקצוע מאז מלאו לו 12; ולפני שנה נסע במיוחד לקובה להביא אביזרים לאירועי הקייטרינג הדרום-אמריקאיים שלו. שאלון עם בשר
ג'וני חיל, השף של Ocean בר פירות ים, אוהב את האביב אבל הכי אוהב פירות ים. לכבוד האביב הוא מגיש פסטיבל שלם של דגים ופירות ים, עם ארוחות מלאות ב-79 שקל לסועד. מומלץ בחום
מה עושה שף כשאוסרים עליו להשתמש בחומר גלם בסיסי כמו קמח חיטה? מגלה יצירתיות. השף ניר דגן בוידוי חושפני על כל הדרכים להתמודדות עם איסורי מזון בתרבויות השונות, ויש כמובן גם מתכונים כשרים למהדרין
לכל שף יש את חומר הגלם האהוב עליו. מירית הראל, מקולינרי שבירושלים, אוהבת כבד. כבד עוף, כבד ברווז ובמיוחד, כבד אווז. השאלון הפעם עם שפית שחולמת להכין ארוחה בת אחת-עשרה מנות לשגריר בריטניה, לפחות אחת מהן מכבד
סבינה ולדמן, אישה צעירה ומוכשרת, הצליחה להתברג לצמרת השפים הפועלים היום בארץ, בזכות עבודה קשה ומידה לא מבוטלת של כישרון. הרזומה שלה שכולל עבודה במסעדות כמו כפות תמרים, קורדליה ולילית, מבטיח שזוהי רק ההתחלה
את פורים יחגגו במסעדות סנטה פה בהילולה מקסיקנית צבעונית, מלצרים מחופשים ומנת ''נשנושי אחשוורוש'' - משלוח מנות משודרג הכולל טעימות מכל סוגי הראפים של המסעדה. בתוך ההכנות תפסנו את אדי לוגסי, השף והבעלים, לשיחה
השף ניר דגן מפימנטו בכתבה שנייה בסדרה על ההיסטוריה של האוכל. והפעם, על דרכם הפתלתלה של מאכלי הרחוב מהדוכן למסעדות הגורמה האופנתיות. ויש גם מתכון לסביצ'ה בנוסח פרואני
חוויית הבישול הראשונה של סילבה וינר התרחשה כשהיה בן שבע והכין לאמו חביתה. בעקבות ההצלחה והמחמאות, גילה את ייעודו. השאלון הפעם עם השף של מסעדת אויאמה היפנית לרגל חגיגות שנה למסעדה
אם יש בארץ שף שאפשר לסמוך עליו שיוציא מהוולנטיין דיי את מקסימום הרומנטיקה שאפשר לסחוט, הרי זה ניר צוק. המלצה לחג האהבה ושני מתכונים חושניים במיוחד למי שבכל זאת בוחר לחגוג בבית
במסעדת סופיה שבמלון ענבל בירושלים, ייפתח בתחילת השבוע הבא פסטיבל שורשים, פסטיבל ירקות שורש חורפי, שיימשך עד ה-8 במרץ. במסגרתו יכין השף, איציק מזרחי, תפריט טעימות מיוחד ושורשי. השאלון הפעם אתו
ב''קום איל פו קפה'' משיקים תפריט חורף חדש עם קדירות עשירות ותבשילים חמים. מנות ששומרות על השילוש הקדוש: עונג, בריאות ויופי. לרגל המאורע, השאלון הפעם עם השפית הדסה וולף
נסו לדמיין את המטבח האיטלקי ללא עגבניות או את האוכל הרומני ללא ממליגה, ומה עם ארגנטינאים בלי בשר בקר?! וקולומביה בלי קפה?!! ניר דגן פותח צוהר לתהליכים שהשפיעו על המטבח הלאומיים כפי שאנחנו מכירים אותם כיום. כתבה ראשונה בסדרה
יריב מלילי מתנער מההגדרה שף ומעדיף לתאר את עצמו כבשלן. את הקרדיט להצלחה של הבית התאילנדי הוא נותן לאשתו ולניסיון המצטבר של 17 שנים במטבח. שאלון עם ''טבח'' שבגלגול אחר היה בוחר להיות דייג תאילנדי
''בית מספר 3'' שביפו הוא לא מסעדה רגילה בשום מובן. האירוח במקום הוא פרטי ובלעדי, בהזמנה מראש ובאווירה שלקוחה מאגדות ''אלף לילה ולילה''. מקום למי שאוהבים להתרגש
השף ארז שטרן בטור על הסילבסטר עם תפריט חגיגי לארוחה בלתי נשכחת לשנה החדשה. ויש גם מתכון לקינוח אישי של קרם ערמונים ומסקרפונה
בחנוכה צפויה גלי ברמן מספייסס, להגשים את חלומה ולבשל עם ילדים. מעניין יהיה לשמוע אחרי שמונה ימי החג, אם החלום נותר על כנו. מה שבטוח הוא שלילדים שחולמים להיות שפים, זו תהיה הזדמנות ללמוד מאחת המורות המקסימות בענף
המקסיקנים הם עם שלוקח את האוכל שלו ברצינות ואת הטורטיות שלו עוד יותר ברצינות, אומר השף ניר דגן, בעצמו חובב גדול של אוכל לטיני, ומתנדב להסביר מה ההבדל בין טורטיה לבוריטוס ומהם אם כך, הטאקוס?
ולחדשות הטובות: שושי שטיינוביץ, המתמחה בגורמה ''מוקפד קלוריות'', חוזרת לבשל את מנותיה הטעימות גם ללקוחות פרטיים. למי שהתגעגע, למי שרוצה לאכול טוב ולשמור על המשקל, לאמהות עובדות, ולכל מי שרוצה איכות חיים
חוץ מלבשל, סיון בלכר הכי אוהבת לטייל בעולם, וזה גם מה שהיא עושה רוב הזמן, נודדת ומבשלת, מבשלת ונודדת. בין לבין היא היתה בייביסיטר לכלבים, הקימה עסקים באירופה ובהודו וצברה קורות חיים של בת 90
זה התחיל מסיפור על טיול של שמונה חודשים בדרום אמריקה ונגמר בתיאור ארוחת שחיתות של 24 שעות על מעבורת בפינלנד, והכל תוך כדי טעימה של פרלינים משובחים. פלא שהיה מענג? השאלון עם רואי גרשון מ''רואי' שוקולד'
השף של מסעדת פוג'יאמה הוא סיני שמתמחה במטבח היפני (ובמיוחד בסושי) ומבשל בישראל. השאלון הפעם עם מאסטר לי
מירי ארזי ממתוקה לא למדה קונדיטוריה אלא אמנות. מי שיציץ על העוגות והעוגיות שלה לא יחמיץ את הזיקה החזקה לאסתטיקה. השאלון הפעם עם שפית שמקבלת השראה למתכונים ממגזיני עיצוב
מסעדת אל באריו החדשה של אלון גונן ואורי כהן, היא הרבה יותר ממסעדה. זהו מועדון, בר ומקדש לאוכל של דרום ספרד ולריקוד הפלמנקו שבו מתמחה כהן. לא פלא שהוכתרה כאחת התגליות של השנה