עומר גנור, זמן אמיתי, ניסה לכתוב על המשקה הנמכר בארץ ובעולם – הוודקה, אבל שוב, כרגיל, יצא לו טור על ויסקי. ככה זה כשמאוהבים. בוויסקי. הפעם – קרדו – ויסקי סקוטי שאת המזקקה שבה הוא מוכן הקים מבריח בשנת 1824
"החידוש המרענן שמציג שושקה שווילי הוא שבמקום להתלבט בין שלושה סוגי בירה הקיימים ברוב הברים בעיר, הוא מציע כשמונים וחמישה סוגים, שבעה מתוכם מגיעים בחבית..." שיר כידן, שושקה שווילי, מתחם התחנה נווה צדק, תל אביב
יובל בלנקובסקי מהרהר בימי החורף ומציג יינות אדומים, כהים, מרוכזים וכבדים שיסתדרו טוב עם תבשילי קדירה ארוכים וגם יתאימו למטבח הישראלי. עוד ביומן החורפי: האלכוהול החזק באמת - ויסקי לייבל 5 וודקה פוליאקוב
יום חמישי בחצות, סוף השבוע כבר כאן באופן רשמי, ואנחנו רוצות להשיל מעצמנו את תלאות השבוע שחלף. כבר אמרו חכמים שבנות רק רוצות לכייף... הלילה, המיקום היה המשבעה בהרצליה פיתוח. שיר כידן, חגיגה ישראלית במשבעה
"הקהל, המונה סטודנטים, בוהמיינים ואנשי ספר, לוקח חלק במועדונים של רודיאו פאב, כמו לדוגמה 'מועדון הפייפ' שנפגש בכל יום רביעי האחרון בחודש ובמסגרתו מעשנים החברים, בני 18-80, ממקטרות..." עיינה גל, רודיאו פאב, חיפה
עומר גנור ממרכז לסדנאות האלכוהול ובית הספר לברמנים זמן אמיתי מגלה אהבה חדשה – קאול אילה. מדובר בוויסקי שמיוצר במזקקה באי אילה שנמצא ממערב לסקוטלנד ושמדיף ריח ניחוח "כמו של הביוב שזורם במזרח ירושלים"
הנה הוא בא – ליל חגיגות הסילבסטר. מסורת ידועה היא במחוזותינו, להסתובב בלילה זה ולחגוג את הולדתו של הקדוש הנוצרי בשתייה מרובה. אוהבי החגיגות והאלכוהול, הכנו לכם סיבוב שתייה. מומלץ לשכור את שירותיו של נהג צמוד
חגיגות הסילבסטר מתקרבות ויובל בלנקובסקי עושה סדר ביינות המבעבעים השונים. מה ההבדל בין שמפניה צרפתית לבין קאווה ספרדית ולספומנטה איטלקית, איזה בקבוק יהיה הראשון שיפתח את שנת 2011 ועם מי תהיו כשתשתו אותו?
"מנת הפילה כללה שני מדליונים עסיסיים שנצרבו לדרגת מדיום רייר וזוגגו ברוטב המתקתק ופטריות פורטבלו שלמות צרובות אף הן..." יונתן שטרנברג אוכל בשר משובח ליד היין המשובח לא פחות – לינק ירושלים – מקום של כבוד
"ההובוגובלין, בירת אם מסורתית, קלה מאוד וללא טעמים דומיננטיים חזקים, הותאמה לחברתי. אני, אמיצה קצת יותר ובעיקר לא צריכה לנהוג הביתה, קיבלתי בלהבין סטאוט שטעמה מר ובהחלט חזק יותר..." שיר כידן, וויצ'ווד, תל אביב
יובל בלנקובסקי מספר הכול על יינות כרם יחיד איכותיים דוגמת ירדן כרם אלרום 2007 וירדן כרם יונתן 2007. עוד על טיולים בין החלקות של יקבי רמת הגולן, יקב וילה וילהלמה ברמת הגולן וכמה יינות פשוטים אך איכותיים
אמיר נהרי מגיע לאירוע הפתיחה של הסניף השלישי של הבר-מסעדה פראג הקטנה באשדוד: נמצאו למעלה מחמישה עשר סוגי בירה בחבית ועוד מספר לא מבוטל של סוגים המוגשים בבקבוקים. וגם האוכל הצ'כי נהדר. מומלץ להגיע במונית
עומר גנור מבית הספר לברמנים זמן אמיתי נזכר שעד היום הוא דיבר על כל מני סוגי אלכוהול אבל עדיין לא על יין. לא מומחה גדול אבל בכל זאת מהתחום, הנה רשמים מסדנת הטעימות של קונצ'ה אי טורו הצ'יליאני
דניאל לוין מחפש חו"ל בארץ – אם אפשר כמה שיותר קרוב למקסיקו. מייקס פלייס שברמת החי"ל תל אביב מציע אווירה כמו מעבר לים עם גיטרות חשמליות מעל לבר, אוהדי ספורט שתייני קנקני בירה ומלצרית בשם אשלי. עוד לא שתינו
עומר גנור, זמן אמיתי, אייריש מיסט: "מאוחר יותר לדרמבוי בכמאה שנים, אך עדיין מדובר במאות ה-18 וה-19, אז עוד לא ישבו באירלנד ובדקו באינטרנט נתוני מכירות של ליקרים במערב אירופה במטרה לחקות להיט ולעשות כסף בקלות..."
"שני זני הענבים הפופולריים והמצליחים ביותר בשוק היין המקומי: שיראז או בשמו האחר סירה והקברנה סוביניון..." יובל בלנקובסקי ממליץ על יינות חדשים מיקב דלתון, יקב טוליפ, יקב הרי הגליל ויקבי סגל. נעשה לחיים
ביום א' יוצאת אורלי פרש-אזולאי לפאב מיידלר'ס שבכרמל חיפה, בניסיון לטפל בשביזות יום א'. ניסיון של 11 שנים, חלל משודרג, ערבי קונספט ואלכוהול מעולה שעושה את העבודה כמו האוכל שלצדו. יום ראשון לא חייב להיות קשה
"אל השולחן הגיעו מצעד מנות ראשונות טעימות להפליא: סלט עשבים עם פיצוחים, פטה כבד, סלמון כבוש על קרוסטיני, קרפצ'יו בקר ושרימפס ממולא בבשר סרטנים ובציפוי פריך..." אורלי פרש-אזולאי, שעת ערב, רסטו-בר מוריה 29 בחיפה
"מזמין את הקהל להתנסות: למדוד, למזוג, לערבב, לתפוח, להבעיר, להזניק – עבודת הברמן אינה קלה. ובכל זאת, האינטראקציה הזו חייבת לזמן כמה סיטואציות מצחיקות..." אורית איציק, סדנת קוקטיילים, זמן אמיתי, תל אביב
לפעמים סיגר הוא רק סיגר. ולפעמים ערק הוא לא רק בקבוק בשלושים שקלים. עומר גנור, זמן אמיתי, מציג בפנינו את החבר החדש: ערק קעוואר. הוא ירדני, הוא בן למשפחה טובה והוא מכיל לפחות ארבעים וחמישה אחוזי אלכוהול
"מקום שיוכלו לחגוג בו. עם קצת קריוקי (כולל רפרטואר מכובד של שירים בעברית, באנגלית ובצרפתית) ומוסיקה, אוכל טוב, שולחנות מעוצבים, תקרות גבוהות ורחבת ריקודים. עם מנהל אירועים..." אורית איציק, איב, תל אביב
"כמו בכל שנה בשתיים עשרה השנים האחרונות, הופך חודש סיום הבציר לפסטיבל משכר של פעילויות לכל המשפחה, ובהן טעימות יין, סיורים, דריכת ענבים בגתות עתיקות, מרוץ יקבים ועוד, בליווי מופעים מוזיקליים ותערוכות אמנות..."
"כדאי לגוון את השולחן גם ביינות מזנים מוכרים פחות. הם מתאימים פעמים רבות יותר למטבח הישראלי והשתייה שלהם מוסיפה הבנה וידע גם כשטועמים יינות מזנים מוכרים. אז אזרו אומץ ונסו..." יובל בלנקובסקי לא קברנה סוביניון
"מולים ביין לבן, לימון וקוביות עגבנייה מתפצחים בהנאה, תוכנם הרך ומלא עשבי התיבול נשלק וקליפותיהם מושלכות בקצב מסחרר...." אורית איציק מתפעלת מתפריט משובח בבר-מסעדה-קפה גורדו, תל אביב – לא מוותרים על הים בחורף
"הקונספט של על המים הוא דגים טריים, שהדייג העלה היום בחכתו..." אפרת רוזן סוגרת את הקיץ עם בן זוגה בבר-מסעדה על המים שעל חוף ימה של הרצליה. אל מול אחרוני הרוחצים הם אוכלים פילה מוסר ודג פרידה בליווי יין