אורלי פרש-אזולאי מגלה את הסליק בחיפה: במקום כלי נשק מחביאים כאן את היפים והיפות של חיפה, וגם אוכל מעולה, אלכוהול משובח ומוסיקה מצוינת. רשמתם לכם חובת ביקור בפסח? רוב הסיכויים הם שהיא תהיה שם גם, שוב
כשהפסטיבל הבינלאומי להצגות ילדים יפגוש את תערוכת הפרח בחיפה, חול המועד פסח בעיר יהיה מלא ילדים ומכוסה פרחים. המסעדות המקומיות כמובן משתפות פעולה עם מבצעים שווים, ולנו יש כמה כרטיסים וארוחות חינם להציע לכם
"התפריט החדש זה עתה יצא מהתנור, עם מנות קלילות ועממיות, כיאה לאביב-קיץ ישראלי. כדי לחגוג אותו כמו שצריך, מבצע ההשקה יתחיל, כמה סמלי, עם המעבר לשעון קיץ ויימשך שבוע (29.3 – 5.4)..." שפרה צח, בר גיורא תל אביב
ביום ראשון דניאל לוין פותח את השבוע עם ארוחת בוקר במסעדת יטבתה בסניף עזריאלי תל אביב, ומגלה שהיא כוללת הרבה יותר מחביתה וסלט. בחול המועד פסח המסעדה תהיה פתוחה כרגיל, ותציע תפריט כשר לפסח לאוכלי קטניות
"אכלנו מנה מעט פיקנטית שנקראת 'אש ולהבה' וכוללת אטריות ביצים מוקפצות עם בקר צלוי, נתחי עוף, כרוב, גזר ובצל סגול..." עיינה גל בודקת מה התחדש בסניף אבן גבירול של רשת ריבר. המנות ואיכות האוכל עדיין טובות
גיא סופר אוכל ארוחת טרום-פסח בקפה-פאב-מסעדה המושבה 54 שבראשון לציון. וכן, גם הוא תהה לגבי השם, במיוחד לאור המיקום ברחוב רוטשילד 62. מה שחשוב הוא שנמצא מקום שמשקיע באורחים שלו, ושגם מכין להם תפריט פסח מיוחד
מסעדת מלה ביסטרו שוכנת במבנה עתיק בעין כרם, שבקירותיו נתגלה פעם אוצר זהב. היום שוכן באותו המבנה אוצר אחר, בדמות ארכיטקטורה מקושתת, רצפה מצוירת ותפריט שעליו אחראי השף אלי מזרחי. ובשעת צהריים: ארוחה עסקית
חג הפסח שמתקרב עלינו מעורר באופן אינסטנקטיבי את הטעמים המזרח אירופיים בבלוטות, מה שמתבטא בתחושת כבד קצוץ על הלשון. אספנו בשבילכם המלצות למסעדות יהודיות, שבהן אתם כמובן מוזמנים לאכול כל השנה, לא צריך לחכות לפסח
עדיין לא פסח, אבל למסעדות יש המון מה להציע לקראת האביב: מנות אביביות חדשות בתפריטים, פסטיבל שלם של המבורגרים, מבצעים מיוחדים וחגיגות שמגיעות היישר מספרד. אז אתם כבר רואים את הניצנים? כי הולך להיות שמח!
"תראו, בסך הכול בולינט הוא בר-קפה-מסעדה מגניב ולא מתיימר, ואם ההתפתחויות האחרונות של המקום הן באמת סימן לבאות, הרי שאנחנו נמצאים בפתחו של קיץ כיפי במיוחד..." יונתן שטרנברג מתכונן לקיץ בבולינט ירושלים
נכון, לא קשה למצוא בתל אביב פיצריות-ברירת-מחדל, שמוכרות משולש בשמונה שקלים בעמידה, שבהן מומלץ תמיד לבחור מהמגש שיצא אחרון מהתנור. אבל אם כבר מדברים על פיצריות בתל אביב, יש להעמיד דברים על דיוקם (ואיכותם):
"'סלמון סטייל' - צלחת שטוחה של קוביות סלמון המוגשות עם ניוקי תפוחי אדמה עשויים פרפקט, בצל ופטריות, והכול מבושל ברוטב ציר ירקות, גבינת צאן ופרמזן, בכמות רוטב מדויקת..." גיא סופר, קפה לואיז, רמת החי"ל, תל אביב
עכשיו כשהאביב כבר כאן (ימים יגידו), מציעה הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה טיפים לפיקניק בריא. אז קחו הרבה פירות וירקות, פנקו את העוף במרינדה ותשכחו מנייר האלומיניום, מקופסאות השימורים ומבקבוקי הפטל
היישר מאיטליה הגיעה סטיק האוס (Stick House) גם לתל אביב. מדובר בגלידרייה שמציעה גלידה איטלקית על מקל, שלגונים שמוכנים מחומרי גלם טריים ומשובחים נטולי תוספות מלאכותיות. וגם אפשר לבחור ציפוי שוקולד ואגוזים
ברביס היא הדיינר של אילת, שמאז שנת 2003 מכינה המבורגרים ביתיים מיוחדים, נקניקיות תוצרת הבית, ועוד בשרים ופירות ים. בימים ראשון עד שישי מוצעת כאן ארוחה עסקית משתלמת, הנה לכם הפרטים, רשמו לקראת הנסיעה לאילת
"כי בית קפה, כפי שמסבירה לנו המדריכה, הוא הרבה יותר מהמקום הפיזי. הוא מקום שמערב תרבות, רוח, פוליטיקה וחברה..." שפרה צח משתתפת בבוקר שישי בסיור "איך אתה אוהב את האספרסו שלך" של העמותה לתיירות תל אביב
בניגוד לערי חוף אחרות, מרכזיות יותר, שלא נזכיר את שמן המפורש, נתניה מצטיינת ביופי של ים ובטיילת נקייה, במדרחוב צבעוני ובהרבה מסעדות ביתיות. אספנו בשבילכם המלצות למסעדות בנתניה, בשביל הפעם הבאה שתחפשו אוכל בעיר
איך יודעים שבא אביב? המסעדות מתחילות לציין אותו. אספנו בשבילכם כמה הצעות לחגיגות אביב במסעדות: הופעות, מסיבות, מבצעים וחגיגות – ויחד נעבור את האביב בשלום
תל אביב שופעת ברים ופאבים. רק שבעוד שאזורים אחרים, צפוניים יותר בעיר, נותרים לעתים שוממים, רחובותיה של פלורנטין שומרים על נוכחות ואופי בתוספת הרבה אלכוהול. אספנו בשבילכם המלצות לברים בפלורנטין, כי זה הדבר האמתי
גורמה בעיר הגדולה, כי מה כבר יש לה להציע? אז זהו, שהכול. מטארט פרובנסל אה-לה-צרפת ועל סטייק טרטר, משרימפס ברוטב גבינה כחולה ותפוח עץ ועד יען ביין ואגסים. אספנו בשבילכם מסעדות גורמה בתל אביב, אז כדאי שתלכו
"המנות שאכלנו ריצו את הגיס טל ואותי: הצירוף המרשים של הטעמים הייחודיים, המקוריות והתעוזה העניקו לחוויה שלנו פנים אחרות, שונה בתכליתה מההצעות השגרתיות של פירות ים וסושי..." אורלי פרש-אזולאי במסעדת נמו שבחיפה
גשם-שמש-שמש-גשם: מארס הוא אמנם חודש מטורף, אבל מי שמצליח למצוא זמן לטייל בתקופה הזו של השנה (בהנחה שאינו סובל מאלרגיות אביב) מרוויח מראות, צבעים וריחות מיוחדים מאד. ובשביל הטיול שלכם אספנו כמה מסעדות מחוץ לעיר
ושוב חוזר אלינו החורף, וגם אם לא מספיק קר, כדי שיהיה לנו למה להתגעגע: מתכון פשוט למרק קרם, עם כל ירק שתבחרו. ענבל שקד מגלה את הסוד שמאחורי "המרקם הקטיפתי, האחיד, השמנתי והמיוחד מכדי להתבשל במטבח שלי"
"מהיכרותי הטובה אתה חשבתי שאת מנת הקרפצ'יו אוכל לבד, כך שהופתעתי כשהיא התעניינה בפרוסות הדקיקות שתובלו בשמן בזיליקום ובלסמי מצומצם ועוטרו בחופן ירוקים, בשבבי פרמזן ובלחם קלוי..." אורלי פרש-אזולאי, לימה, זכרון יעקב
מודרן במוזיאון ישראל בירושלים מציגה מטבח ירושלמי עכשווי ויצירתי, המבוסס על המטבח הירושלמי הוותיק. בשעת צהריים מוצעת כאן ארוחה עסקית מקומית משתלמת. אגב, אם תביטו קדימה תראו גם את נוף עמק המצלבה והכנסת