"'פיצ'וגה' הוא שם חיבה לציפור רוסית קטנה, זוהי מנה שהייתה בעבר חביבה על הצארים שהיו מקבלים את הציפור השלמה. אנחנו קיבלנו שני נתחי חזה עוף רכים מאד וקוביות צ'יפס קראנצ'יות..." גיא סופר, אתניקה בהרצליה
השף לורנזו שהגיע מנאפולי מכין במטבח של פסטה פקטורי בחיפה פסטות, בשרים, פירות ים וגם אופה פיצה ולחם בתנור. יש לנו עוד יומיים לפני יום כיפור, מספיק זמן בשביל לאכול ארוחה עסקית שהיא גם משתלמת וגם כמעט כמו באיטליה
"זהו מקום קטן ומתוחכם שמתרחב בהתאם לביקוש, מחבק אליו את העוברים והשבים שמחפשים ליהנות מהאווירה הירושלמית הקסומה ששוררת במרחבי הרחוב, מתמלא כמו צג רדיו דיגיטלי בהתאם לעוצמת הדציבלים..." ענבל גרזון, בולינט ירושלים
זוכרים את מנהג סוכות? את הלולב ואת הכוכבים שנשקפים מבעד לחרכי הסכך? בקרוב יעברו שומרי המסורת את צום יום כיפור ולאחריו יניחו יתד ראשונה בסוכה. אנחנו, לעומת זאת, רוצים להציע לכם כמה מסעדות עם סוכה
"העברנו הילוך עם שקדי עגל אה-לה-לארא, שנצרבו על מחבת ואחר כך נצלו במידה מדויקת, ועוד לפני שהגיעו לשולחן הוקפצו קלות עם עגבניות שרי, קונפי שום וגרגרי חומוס חמים בסגנון מסבחה..." יונתן שטרנברג, לארא בירושלים
"אני לקחתי מנה מעניינת לא פחות של 'קיאנטי קוטלטה', קציצת בקר עסיסית ומרשימה בגודלה שהונחה על מצע פירה ברוטב יין קיאנטי אדום סמיך..." שירלי רחמים חוזרת למסעדת סזאר שברחובות – פרץ של נוסטלגיה ורומנטיקה
חזרנו, חלקית וזמנית, לשגרה, והבאנו הצעה לארוחה עסקית. מסעדת סופיה שוכנת במלון ענבל שבירושלים, ומשם היא מביטה בגן הפעמון ובחומות העיר העתיקה. היום ומחר (רביעי וחמישי) תוגש כאן הארוחה העסקית המסורתית
"אבל המנזוני, נתחי פילה בקר מעוטרים בשקדים שהוגשו עם בצל, בטטה קלייה בגריל ותוספת של רוטב ויניגרט. וואו..." עופר פרוסנר איטלקי באמורה מיו תל אביב
עוזי בשן מגיע לביפ ביער שמושב יערה שבגליל המערבי, ונהנה מאירוח ביתי של הבעלים – גילה. מתחילים בעשרה סלטים שנפרשים על השולחן, עוברים לחציל קלוי מכוסה בבשר טלה טחון, ממשיכים עם פלטת בשרים, ונזכרים בבית סבתא
"שלוש שעות עברו מהר, ובסופן שורות-שורות של פרלינים מבריקים ריצפו בצורה מופתית את דלפקי השיש של משטחי העבודה. שיוטי הסוכר בעורקיי, שסומנו על ידי שפתיים שחורות משוקולד, הביאו לסיפוק..." ענבל גרזון, גליה ירושלים
לקראת ראש השנה, יובל בלנקובסקי מוסיף עוד ארבעה יינות שהם "הראש" – מובילים בקטגוריית המחיר והסגנון שלהם. שתו בשמחה ושנהיה לראש בכל השנה כולה
עזבו אתכם מהעוף בפירות יבשים של הדודה, תשכחו מהמתכון לסלט המיונז שקיבלתם מהשכנה, אל תחשבו אפילו על הצטופפות בשוק בערב החג. אספנו בשבילכם כמה מסעדות שמציעות לכם אוכל מוכן לחגים – פשוט תניחו על השולחן
תמיד חלמתם להשאיר מאחור את שולחן החג בבית של הדודים ולאכול ארוחת ערב רגועה במסעדה? מצוין, כי יש מי שמגשים את אותו החלום להרבה אנשים כמוכם. אספנו בשבילכם מסעדות לערב ראש השנה
סלמון בקראסט, פילה לברק בחמאת רוזמרין, בורי ממולא עשבי תיבול - נבחרת שפים משובחת מכינה לכם ארוחת דגים מפוארת. תנו כבוד לאורי ירמיאס (אורי בורי), באבאי (באבאי), ויקטור גלוגר (קלואליס), מוטי אוחנה (החצר)
"בסך הכול, ברמת הבילויים שהעיר הזו מציעה, אפשר עדיין להתייחס אליה כאל דף חלק שאפשר לצבוע בפעילויות צעירות, מסיבות, השקות, חגיגות והרבה קפה טוב – ובדיוק לכאן נכנס נח קפה..." אורית איציק מגיעה עד תיאטרון גבעתיים
סניפי רשת לחם ארטיזן באזור השרון מציעים למכירה מוצרים רבים לראש השנה כמו חלת דבש מזוגגת ופאי תפוחים. בנוסף - חדש מאתמול - החלו למכור מוצרים נטולי גלוטן בכל חנויות הרשת. שתהיה שנה טובה ומתוקה
ענבל גרזון על הולי בייגל בקניון רמות, ירושלים: בית קפה מעוצב ברוח מודרנית, סניף אחד מתוך כמה של הרשת, ששומר על אינדיבידואליות תוך הגשת מנות ייחודיות והצעת אווירה שמבטלת את נוף הקניון הטיפוסי
העסקים כרגיל, ואנחנו אוכלים ארוחה עסקית. הפעם בחרנו בפאשה, מסעדה ברוח תורכית, שממוקמת ברחוב הארבעה בתל אביב. התפריט שלה כולל מעדנים תורכיים אותנטיים עם השפעות סוריות-חלאביות, ובקיצור - יהיה טעים
לא פעם שואלים אותנו לאיזו מסעדה כדאי לקחת את החברים. התשובה שלנו תלויה, כמובן, בסוג החברים שלכם. האם אתם חבורה של קרניבורים? אוהבי טבע? ים? נוף? או שאולי אתם כמונו, פשוט רוצים להיפגש? אספנו בשבילכם מסעדות לחברים
שני עדכונים חשובים על אירועים מעניינים במסעדות: מסעדת ים 7 שבהרצליה סוגרת את הקיץ עם פסטיבל יין ואוכל, ומסעדת NG שבתל אביב חוגגת בסגנון משחקי הכס עם ארוחת ברברים לאכילה בידיים בלבד. בתיאבון!
גיא סופר מבקר בכוורת מבית שי ספקטור שבכפר רות. מה בשבילכם בראש השנה? דבש אשל? דבש זעתר? דבש אקליפטוס? את כל אלו ועוד מציעים כאן, בנוסף ליינות ולמוצרים נלווים, כמו מכשיר מיוחד שמחזיר את הדבש לקופסה אחרי המריחה
לפי חכמינו, מה שאדם עושה בראש השנה הוא סימן לשנה כולה. מכאן שמי ששותה יין טוב בראש השנה, ישתה יין טוב כל השנה. טור זה מוקדש ליינות מיוחדים – בעלי איכות יוצאת דופן ביחס למקובל בשוק הישראלי – שנשתה כמותם כל השנה
אז מה זה פיצ'ונקה? יונתן שטרנברג מגלה, כשהוא אוכל מנת כבדי עוף ורדרדים, עסיסיים עם זיגוג ערמונים אסייתי מתוק. כל זה קורה במסעדה ששוכנת בנס הרים, מול הנוף מסיח הדעת של הרי יהודה ונחל קטלב
יוון היא הטורקיה החדשה? ומה לגבי בשורת הבריאות? מישהו כבר הביא אותה? הדיאטנית הקלינית ליאורה חוברה ממליצה על ארבע מסעדות בכרתים – קטנות, יווניות אמתיות, עם אוכל מקומי וטעים. חופשה נעימה
בשבוע שעבר נפתח ברחוב אחד העם בתל אביב סניף של מוסד הבשר המשובח - מרינדו מרמת הגולן. גיא מור הולך לבדוק במה מדובר, ומבשר שמבחינתו המעדנייה של מרינדו, שמוכרת נתחים איכותיים, היא רק הבסיס לסנדוויץ' בר