Skip Navigation Linksראשי > מסעדות כשרות > פשוט מוכשרת> כתבת ביקורת על מסעדת מרבד הקסמים בירושלים

מרבד הקסמים


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"מיד זרמו לשולחן, כמו פלג מים בשנת גשמים טובה, מגוון רחב של סלטים, מנות בשר ותוספות, וכיסו אותו בשמיכת פאר של צבעים וטעמים מרתקים..." ענבל גרזון מוצאת נחמה באוכל הביתי של מרבד הקסמים בעמק רפאים, ירושלים

לרחוב עמק רפאים במושבה הגרמנית בירושלים חזות מסחרית, שכוללת מסעדות רבות, בתי קפה ודוכני מזון מהיר. אפשר לתארו כעורק מזון ראשי במרכזה של ירושלים, מותיר בכל קיבה המקרקרת רעב דילמה קולינרית עסיסית, שהופכת את בחירת המזון המבוקש אשר יגבר על חלל הרעב להרת גורל.

לעתים, כאשר אנו נתקלים בבעיה המתבטאת במאבק פנימי מסועף, אנו נוטים להרגיש שהמקום היחיד שבו נוכל לגבור עליה הוא סביבת הבית החם והעוטף. הפעם, גם אני והחברה הרעבה שלצדי החלטנו לבחור במסעדת אוכל ביתי, שתפרוש בפנינו אוכל מנחם, חם ומוכר, שיוכל לחבר אותנו אל תחושת הבית שלה ייחלנו וינתק אותנו מהילולת המסעדות המתקיימת ברחוב.

אחת מאותן מסעדות ביתיות בעמק רפאים היא מרבד הקסמים, מסעדה המספקת את כל מה שקיווינו לו כדי לפתור את תחושת הרעב. מרבד הקסמים, מסעדת אוכל כשר למהדרין, מסומנת כמותג ירושלמי ותיק שקיים ברחבי ירושלים כ-60 שנים, כשהמטרה שלשמה קמה הייתה הפצת בשורתם של יוצאי תימן דרך מאכליהם. עם השנים המסעדה התרחקה במעט מן ההגייה התימנית, וכיום היא מגישה את מרק הרגל והסלוף התימניים המסורתיים לצד מגוון מאכלי עדות מזרחיים ובשרים על האש ומטפחת תפריט מרקים עשיר.

התיישבנו בתוך המסעדה ומיד ניגשה אלינו מלצרית אדיבה עם תפריט מנות נרחב. את שלב ההזמנה קשה לזכור, משום שהכול קרה כל כך מהר - וזה טוב לרעבים. מיד זרמו לשולחן, כמו פלג מים בשנת גשמים טובה, מגוון רחב של סלטים, מנות בשר ותוספות, וכיסו אותו בשמיכת פאר של צבעים וטעמים מרתקים. ביניהם היה הסלוף המסורתי שזה עתה יצא מהטבון ותובל באבקת זעתר ושמן זית זהוב, ולצדו מבחר סלטים שהועשר בתיבול ייחודי, מגוון סוגי אורז שהשתלבו בהתאמה מלאה עם הגולש העסיסי, קציצות הרוטב האדום והפלפל הממולא, ויחד כולם העניקו תחושת בית חמים שבו נחים על פתילייה סירי בישול מסורתיים.

הרעב התמוגג, אנחת רווחה של שובע גברה עלינו, אבל טעם של עוד נשאר, ובשביל אנשים כמוני, מרבד הקסמים מזמין את כלל לקוחותיו ליהנות מתפריט מורחב של אוכל מוכן, שיוצא ממטבח המסעדה, ואותו אפשר לקחת הביתה מדי שישי ובערבי חג. קהל הלקוחות מוזמן ליהנות מהחוויה המסורתית גם באירועים פרטיים, שיכולים לכלול עד 70 מוזמנים, בכל ימות השבוע ובתיאום מראש.

תפריט עסקי נדיב מוצע בכל יום חול, מפתיחת המסעדה בשעה 12:00 ועד השעה 17:00. המסעדה פתוחה עד 23:00 בכל יום חול, ובשישי בשעות 09:00 – שעתיים לפני כניסת השבת. כל שעה ביום טובה לאותנטיות.