"רצועות פילה דג נא עם פלחי אבוקדו עגבניות ושעועית שחורה – כל היופי הזה נח לו בתוך רוטב יוגורט עדין וחמצמץ..." חגית גרוס יצאה לבדוק את קפה סנטרל, בית הקפה המשודרג הצמוד לאגם בפארק רעננה
הדסון היא מסעדה בהשארה אמריקאית המתמחה בבשר איכותי. התפריט העשיר והאווירה הנעימה בלב הפועם של תל-אביב, הופכים אותה למקום אידאלי לפגישות ולאירועים. ועכשיו, עסקית צהריים
"לחם קלוי שמעליו מונחות בשלווה עגבניות בשמן זית, שום, בזילקום ומוצרלה מוקרמת. הפריכות של הלחם הקלוי, החמצמצות של העגבניות והמוצרלה המוקרמת שעטפה את הכל השתלבו בהרמוניה ובעיקר גרמו לנו לרצות עוד..." רונן סולומון, לה לזניה, תל אביב
רונן סולומון מארח חברים בשבת ומחליט בשישי בבוקר לקחת אוכל מוכן וכשר ממסעדת פאשה בתל אביב. המסעדה המוכרת בעיר משנה את פניה בשישי בבוקר ומציעה מבחר גדול של בשרים, דגים, סלטים, לחמים תוספות ועוד. מומלץ מאוד!
"מנה של סלק צלוי עם גבינת פטה על עלי אנדיב ושמן זית הייתה הפתעה צבעונית ומרעננת..." גיא סופר זמרני, מגלה פארק חדש באשדוד, מופע מזרקות מים מוזיקלי ואת ג'י קפה הכשר של השף גיא פרץ
"סרטנים כחולים בתפוזים וציר סרטנים, היא אחת מאותן מנות נדירות של סרטנים שטעמתי, שעליהן ניתן לומר בפה מלא שהמנה שווה את ההתעסקות בפיצוח הזרועות ובכרייה של בשר הסרטן מתוך השריון..." אדם בר, בר דגים ופירות הים, מלגו ומלבר תל אביב
דמיינו לעצמכם ששעה לפני הרגע המדהים בחייכם, טקס החופה, תוקף אתכם רעב עז. יותר מזה, הגעתם כבר למסעדה לאכול אך היא עדיין סגורה? שפרה צח משחזרת יחד עם הזוג, עופר והדס אביסירה, את הארוחה שסעדו בסינית האדומה, לבושי בגדי כלולות.... לפני עשרים ושמונה שנים
"פטריות אפויות ממולאות תערובת גבינות ייחודית מנה מעולה ועל כן מוגדרת גם כמנת הבית, הוגשה בליווי אנטיפסטי ירקות קלויים שהכיל חצילים, בטטות ופלפלים..." ענבל גרזון משוטטת בין שכונות העיר ומגלה את פולי הוותיקה, ירושלים
"הקיש היה טעים מאוד – בצק טוב, מלית מתקתקה ונדיבה ובכלל השילוב של כרישה ובטטה הוא שילוב נכון כאשר כל אחד מהמרכיבים מחמיא ומדגיש אחד את טעמו של השני..." יונתן שטרנברג מבקר בסניף הראשון בארץ של רשת בתי קפה לונדונית, סויו.
"גולת הכותרת המיוחדת של המקום, לדעת כותבת שורות אלו, הגיעה בכוס הרביעית, בירת טריפל, בירה בסגנון בלגי, בעלת אחוזי אלכוהול גבוהים יחסית, עם ניחוח פירותי ומתיקות עדינה..." קרין אביב מעבירה ערב גדוש בבירות משובחות במבשלת הגליל, קיבוץ מורן
"הוגשה לנו מנת-פלאים, טטאקי פילה בקר במשרה מתקתק של סויה וג'ינג'ר, מעוטר בנבטים סגולים וגרידת לימון. מנה משגעת, ריחנית ויפה שאת טעמה לא ניתן לתאר במילים..." דן תורן מגלה את מסעדת אויאמה האסייתית בפתח תקווה
המעבר לשנה אזרחית חדשה מלווה בפתיחת בקבוקי שמפניה רבים בכל רחבי העולם וגם כאן בארץ. איזה בקבוק כדאי לפתוח בדקה לחצות? ואלו מבעבעים קיימים בארץ? יובל בלנקובסקי עם המלצות ליינות מבעבעים לסילבסטר 2014
"שתי פרוסות מוצרלה נדיבות ממולאות ברוטב פסטו ומצופות בפירורי פנקו מטוגנים. כל היצירה הזו נחה על פרוסות לחמניית המבורגר חמימה מלווה בתוספות הרגילות של חסה וירקות..." חגית גרוס, היקב, טיילת נתניה
ערב הסילבסטר קרב ובא, אז רגע לפני שאתם יוצאים לבלות ערב רומנטי קסום (כולל העמידה בפקקים), בדקנו עבורכם מהן המסעדות הרומנטיות בארץ וכיצד הן נערכות לקראת המעבר לשנת 2014. חשוב להזמין מקום מראש ולשריין את השולחן הכי פרטי שיש במסעדה
פסטיבל החג של החגים בחיפה מסתיים השבוע. הפסטיבל מציע למבקרים פעילויות של סבלנות וסובלנות בין שלוש הדתות לצד אירועי אמנות, תרבות וקולינריה.
"קלמרי "מסבחה" עם טוויסט- קלמרי צרוב בשמן פפריקה שהוגש על קרם חצילים ולבנה. טעמים ותיבול מעולים, מנה טובה ומאוד כיף לקחת פיתה ופשוט לנגב..." יונתן שטרנברג מתרשם מהתפריט המעניין של בראסרי עין כרם (וכמובן גם מהנוף)
"בצלחת גדולה הונחו שני נתחי פילה עסיסיים על מצע אורז לבן עם רוטב קארי ירוק וחלב קוקוס. הנה, למשל, שילוב של צרפת היפה ויפן הרחוקה בצלחת אחת בהרצליה..." דן תורן יוצא לבדוק את מסעדת Tib's החדשה והכשרה בהרצליה פיתוח
"ההמבורגר של NG הוא הדבר הכי רחוק מהקציצה-בלחמניה הנודעת לשמצה. הבשר הוא אנטרקוט נקי, לא טחון אלא קצוץ גס על הסכין, בתוך לחמניית בריוש, ועליו ניתכת לה פרוסה של גבינת סנט מור..." שפרה צח בודקת את תפריט העסקיות החדש של NG בנווה צדק, תל אביב
"מנת הווק "עשן אדום" התגלה כגולת הכותרת של הערב. מנה משגעת של אטריות ביצים ענקיות צבועות באדום עז מוקפצות עם פרגית מעושנת, נתחי עוף, וירקות..." חגית גרוס במסעדה החדשה של רשת ריבר ברעננה
דארנא משחזרת את מסורת הקולינריה והאירוח המרוקאית על כל היבטיה: תפאורה, ארכיטקטורה, קשתות, רצפות, אהילים, שטיחים, ריפודים, אוהלים – והכול ממרוקו, גם התפריט. בצהריים מוגשת ארוחה במחיר המנה העיקרית. בתיאבון!
"טורטליני גדולים ויפים ממולאים במחית סלק וגבינות על מצע של פרוסות סלק ורוטב שמנת ממעל. כשחותכים את הטורטליני נחשפת הורדרדות, והטעם - מנה שהיא תענוג אמיתי גם לעיניים וגם לחיך..." גיל ח' עמית, קפה-ביסטרו גרין האוס, מושב שילת
"ואז הגיעה מנת הרבלס סלמון, עיצוב מדהים של פרוסות סלק דקות, ועליהם עיטורי הסלמון. החלק היותר יפה היה הבצל הירוק והסגול המסולסלים עם נגיעות של שמן זית. הטעם היה הרבה יותר מנהדר, והשילוב של הסלמון והסלק, עשה את המנה..." רונן סולומון, לחם בשר, תל אביב
"מאפה פולנטה מעולה, שנימוח בכל ביס וביס, ישב על שעועית שחורה ותירס, שילוב נהדר שריפד את הקיבה בנעימות, ולידו מג'דרה של המהרג'ה, בתיבול מעט מזרחי, אך הפעם היה מורכב מחיטה ועדשים..." ענבל גרזון מבקרת בתאנים – אחת המסעדות הצמחוניות הוותיקות בירושלים, ומתרשמת לטובה
אווירה המשתנה לפי שעות היום, מנות משובחות במחירים משתלמים, עיצוב בטוב טעם - מסעדת המושבה 54 מקשטת את רחוב רוטשילד בראשון לציון. סביר שתמצאו פה את מבוקשכם, בעיקר אם תבואו לסעוד את לבכם בארוחה עסקית בשעת צהריים
"מנה ציורית לגמרי של דג פורל ורדרד שלם, חצוי לאורכו, המוגש על צלחת ענקית, ממולא בשרימפסים עם ירקות ומעל רוטב שמנת כתמתם העוטף ברכות את כולו..." שירלי בלונדי יצאה לבדוק מה קורה באלפינה הממוקמת בקצה הטיילת בנתניה