מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > חדשות ואירועים> כתבה על פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה 2013

אוכל כפרי במטה יהודה


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

שפרה צח: מה יהיה השנה בפסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה, שייערך בתאריכים 7-29.3.14? נוף אביבי עם פריחה מלבלבת, בשלנים ביתיים המציעים מאכלי עדות מסרותיים, פעילויות לילדים וסדנאות בישול. רעיון לבילוי לסופ"ש הקרוב עם המשפחה

פסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה הוא סוג של מסע. מסע בתוך הפסיפס המרתק של טעמים ותרבויות שהתקבצו להם יחדיו ביישובים של איזור שפלת יהודה. בתור בונוס נלווה אליהם הטבע האביבי המשכר עם הפריחה המכסה את הגבעות ומזג האוויר הנוח. הפסטיבל יתקיים בארבעת סופי השבוע של חודש מרץ (7-29.3.14), ובמהלכו עשרות בשלניות ובשלנים יפתחו את בתיהם ואת ליבם ויחלקו עם האורחים מאכלי עדות מסורתיים לצד יוזמות עדכניות.

הפסטיבל, המציין את שנתו ה-14, כבר הפך לסוג של מסורת מקומית. מה שהחל עם כמה מסעדות ביתיות, התרחב עם השנים לעשרות מוקדי פעילות, המציעים מגוון של טעמים וחוויות לכל המשפחה. דגש מיוחד ניתן למטבחים האתניים, המשמרים את הטעמים ושיטות הבישול המסורתיות שעברו מדור לדור. לצידם מציעים מתוצרתם מגדלים ויצרנים מהאיזור, שהפכו את אהבת האוכל והבישול לדרך חיים. בנוסף לארוחות כולל הפסטיבל פעילויות לילדים, אמנים בסטודיו פתוח, הכרות עם יקבים ומבשלות בירה, סיורים, אירועי מוזיקה וסדנאות בישול.

כל אחד מהמטבחים האתניים זוכה לייצוג מכובד משלו: אוכל כורדי מסורתי עם מנות הדגל של המטבח הכורדי ובראשן הקובה כמובן, אוכל טוניסאי מתובל בסיפורי המשפחה ובכלים המיוחדים, קוסקוס וממולאים מרוקאיים שמחממים את הבטן והלב, אוכל קוצ'יני עשיר בתבלינים ובטעם, אירוח ערבי אותנטי בעין נקובה ובעין ראפא על מגשי מנסף, מקלובה וסינייה, מעדני המטבח האיטלקי הכפרי ועוד.

הפסטיבל פונה לכו-לם. הקרניבורים ישמחו לחגוג בגריל ארגנטינאי בליאון שריגים או להשתלם בסדנת עישון בשרים בחצר של עופר במטע. הצמחונים ימצאו את מבוקשם בבראנץ' השופע של יד השמונה, במרקיה של שפיצר או בחוות העיזים האורגנית עדולם במושב צפרירים, ואילו שוחרי המתוקים מוזמנים להתפנק בקונדיטורית מימי'ס בגבעת ישעיה או להשתתף באולימפיאדת קינוחי השוקולד וסדנת אומן בגליתא.

הפסטיבל הוא גם הזדמנות להכיר עשרות משוגעים לדבר, המתמחים בייצור קפדני ואיכותי של מוצרי מזון ומעדנים, שאינם מגיעים בדרך כלל אל מרכזי הקניות הגדולים, כמו למשל גבינות גורמה מחלב עיזים וכבשים, שוקולד ופרלינים עבודת יד, ירקות אורגניים היישר מהשדה, לחמי בוטיק, ממרחים ורטבים ועוד.