Skip Navigation Linksראשי > מאמרים ראשיים > ארוחת השבוע> כתבת ביקורת על מסעדת טאפאס 43 בגבעתיים

טאפאס 43


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

"שלישיית פלפלונים צבעוניים במילוי גבינת עזים, פטריות פורטבלו שמולאו בגבינת עיזים עם פפריקה מעושנת ופטריות ונאפו בתנור..." שפרה צח לוקחת את החברה הטובה למסעדה החדשה שנפתחה לאחרונה בגבעתיים - טאפאס 43. אז איך עבר הערב?

בשקט בשקט וכמעט בלי שהרגשנו, הפכה גבעתיים השכנה לסוג של חיי לילה, לפחות בכל מה שנוגע לצד הקולינרי. האזור המצומצם של כצלנסון-וייצמן מייצר באזז שמושך אליו עוד ועוד מקומות של אוכל ואלכוהול. התוספת האחרונה היא "טאפאס 43", שמציע שילוב משובב של בירות בוטיק ישראליות ומגוון טאפאס.

אמנם כמקובל במחוזותינו התפריט פונה גם לקהל הרחב יותר, עם ההיצע המתבקש של פסטה-כריכים-סלטים, תפריט ארוחות בוקר נרחב, תפריט "בוקר כל היום", ועסקיות צהריים, אבל העיקר הוא מנות הטאפאס המושקעות והמגוון המרשים של הבירות, שמקיפות את מיטב המבשלות המקומיות. המחירים נוחים והדילים אטרקטיביים, ולפי כמויות הצעירים שממלאים את המקום בשעות הערב, נראה שעלו כאן על קלף מנצח.

ראשית לסעיף הבירות. זהו אחד המקומות הבודדים שמגישים בו מבחר כזה מהמותגים הישראליים הפופולאריים, שכבר הספיקו לרכוש להם אוהדים – בזלת, נגב, מלכה, הדובים, רונן ועמק האלה. המנעד עובר מבירות חיטה ו"בלונד" זהובות, דרך ה"אמבר" האדמוניות ועד ל"דארק" הכהות ועזות הטעם. ענת, שחובבת בירות חיטה, בודקת את "החיטה המחוצפת" של מבשלת רונן, שתיאורה המאתגר מבטיח "טעמי פירות ורמז של בננה". אבל מתלהבת יותר מה"אמבר אייל" של נגב שאני הזמנתי – בירה מעולה ו"מלאה", עם גוונים של קרמל והדרים. היא כל כך מוצאת חן בעינינו שבתום סבב השתיה הראשון מזמינות סבב נוסף מאותו סוג, הפעם "אייל ענברי" של בזלת, גם היא עם גוף מלא, טעמים עשירים וניחוח קל של תבלינים.

ובגיזרת האוכל: גם הטאפאס מתפרשים על היצע נאה, המתאים לכל טעם. המחיר הנוח, כ-20-35 ש"ח למנה, מפתה אותנו לדגום שורה ארוכה מהם בזה אחר זה, ולהתרשם שהם "עשויים סבבה" כמו שענת הגדירה בתמצות. ענת מתמקדת בגיזרת החלביים, אני באלו של הבשר, ושתינו יחד – בלחם הבית החם והטעים עם עוד כל מיני תוספות למיניהן.

אצל ענת מככבים שלישיית פלפלונים צבעוניים במילוי גבינת עזים, פטריות פורטבלו שמולאו בגבינת עיזים עם פפריקה מעושנת ופטריות ונאפו בתנור, סלט של עגבניות שרי צבעוניות עם גבינת פטה, וקרפצ'ו סלק עם גירורי פרמזן. בינתיים אני מתפנה לטיפול יסודי בצ'וריסוס עסיסיים על מצע תבשיל כרוב, שיפודונים של אנטריקוט קצוץ על רוטב צ'ימיצ'ורי עוקצני ושיפודוני חזה עוף במרינדה אסיאתית, על סלסה עגבניות פיקנטית. בין לבין אנחנו שולחות מזלג אל קערה לוהטת של "פטאטאס בראבס" – קוביות תפוחי אדמה פריכים ומתובלים היטב, ואל טאבולה טעימה מאוד, בזכות הכנה לא שגרתית עם בורגול מבושל עד נימוחות, יחד עם עשבי תיבול, בצל סגול וזילוף טחינה.

אני וענת, סיימנו את הערב שבעות, מרוצות ובראש טוב (בכל זאת שתינו כמה כוסות בירה). גבעתיים אכן התחדשה לה בתוספת מרעננת לחיי הלילה.