תומר חקזנר ממסעדת דיוינו בראש פינה מספר איפה למד לבשל (מהחיים), מה היה עושה אם לא היה שף (היה בכל זאת עוסק בתחום המסעדנות), מה נותן לו השראה (הכל מהראש), וגם מספק שני מתכונים: לצ'ורוס, ולאמפנדס בטטה
רוצים להיכנס למטבח ולא יודעים איך? מתים לבשל ארוחה רומנטית, אבל בקושי מצליחים להרתיח מים לקפה? סדנת בישול לרווקים של פורשף תלמד אתכם את יסודות הבישול הפשוט והבסיסי. מכאן ועד ארוחות גורמה הדרך קצרה
אטרקציות מיוחדות ביקב צרעה במסגרת אירועי דרך היין במטה יהודה, יינות חדשים באקדמיה לבשר וליין שבחדרה, ויין מיוחד שהוא תוצר של שיתוף פעולה בין יקב טוליפ שבקריית טבעון, לרשת מסעדות ג'קו מאכלי ים. חדשות האלכוהול
זהו. החגים נגמרו, מהסעודות נותרה רק אי נוחות באזור המותניים, הילדים חזרו לבית הספר, הפסטיבלים והאירועים הסתיימו כולם. ואם נרצה לבלות קצת זמן איכות עם הילדים – לאן נוליך אותם? הנה כמה מקומות שמתאימים לחגיגה עם הילדים, לאורך כל השנה
''סטייק האנטריקוט היה עשוי בדיוק במידה הרצויה, אדמדם מבפנים ופריך בחוץ, כשכל ביס מוסיף טעמים נוספים...''. שי וקנין בילה ארוחת ערב רומנטית במסעדת אל גאוצ'ו בחיפה, עם נוף מהמם, שפע של בשר וקינוחים מפתיעים לטובה
''לראשונות הזמנו מלנזנה פרמז'ן וסלט רוקפור, חגיגה לאוהבי ז'אנר הגבינות. פרוסות החצילים התעטפו בהרמוניה בטעם גבינתי עז. גבינת הרוקפור בסלט דומיננטית בחריפותה...''. דניאל רום טעם איטליה ברעננה, בקפה-מסעדה לה טוסקנה
למרות שבשנים האחרונות הן הפכו לנפוצות יותר, הסתיו הוא העונה האידיאלית לבישול עם פטריות. ליאורה חוברה מספרת למה כדאי לאכול אותן, מפרטת את סוגי הפטריות השונים, ומביאה טיפים לבישול עם פטריות, טריות ומיובשות
''פתחנו במגוון ירקות מטוגנים במעטפת בצק בציפוי קמח עדשים, עם מטבלים ייחודיים למטבח ההודי. בהם טבלנו בשמחה את הסמוסה (גזר, אפונה ובצל בעטיפת בצק), בטטה ואדה (תפוחי אדמה ובצל מטוגנים בציפוי קמח עדשים), ובהאג'יאה (חציל, טבעות בצל, כרובית ובטטה בבצק מקמח קטניות) וליקקנו את האצבעות...''. מיכל וייס התמוגגה במסעדת אלמורה, ומכריזה: זה הדבר הכי קרוב להודו, בלי טיסה
מי אמר שעסקיות חייבות להיות בצהריים? במסעדת ראנץ' האוס בר בורגר האילתית מציעים לכם ארוחה עסקית מלאה, הכוללת מנה ראשונה לבחירה מהתפריט, מנה עיקרית לבחירה מהתפריט וקינוח, בתוספת כוס יין הבית, ב-120 ₪ בלבד. משתלם לצאת לבלות באילת
יולי וחן מזרחי הכירו במטבח של קזנקי, התאהבו, נישאו, ופתחו עוד סניף. כאן הם מספרים מה הם אוהבים לבשל ביחד, מה נותן להם השראה, ועל החלום המשותף שלהם: להמשיך עסוק במה שהם עוסקים, עם אותה אהבה
''לעיקריות חלקנו סטייק אנטרקוט וקבב. באג'נדה מיישנים את הבשרים בחדר מיוחד במסעדה, והתוצאה היא בשר משובח, שנדרש לו תבלון מינימלי של פלפל ומלח (במקרה של הסטייק), ותוספת פטרוזיליה וצנוברים (במקרה של הקבב). טעמנו גם דוגמית של כבד אווז, שמלבד רגשות אשם, עוררה בנו הנאה רבה..'' מיה בר גילתה במסעדת אג'נדה גריל ישראלי אמיתי
''סטייק האנטרקוט היה בסיסי ומצוין, והקבבים- רכים ומבשר איכותי. חבל שהייתי ביום רע, אחרת הייתי שואבת הכל...''. שירי טוב התאוששה מפרידה במקום מהסרטים. האוכל, והגומות של המלצר, בהחלט סייעו לה. לפחות לכמה שעות
''האוכל בסנגם פשוט מעולה... שילוב של תיבולים עדינים, מדויקים להפליא, עם טיגון לא מוגזם, וגודל מנה אופטימלי ולא מעיק....''. נדב אבידן ביקש, בחשש קל, להתנסות בחווית האוכל ההודי במסעדת סנגם - והפך לתלמיד חרוץ ונלהב
''סלט הבית הוא המנה המעניינת יותר – פסטה פנה חמה ברוטב פסטו, בתוספת ירקות אנטיפסטי, אגוזים וגבינה בולגרית..''. חיפושית בקפה הוא המקום האידיאלי להתאוורר ולנקות את הראש באמצע סשן מתיש של לימודים
''כמנה עיקרית הגיעו שתי מנות מדפונה, מאפה בצק שחום קלות בעל ציפוי פריך וקראנצ'י, ממולא בכרעיים של עופיון צעיר, שקדים ואורז, אפוי בתנור. מנה טעימה להפליא..''. מסעדת אלחיר, בטיילת חיפה, עשתה לשי וקנין חשק לילדים
בסוכות, חג האסיף, השתרשו מספר מנהגים הקשורים בצומח בכלל, ובפירות בפרט: החל ממצוות הסוכה, הדורשת לכסות את הגג בסכך, דרך המצווה על נטילת ארבעת המינים, מן הצומח כולם, וכלה במנהג הרווח לאכול בתקופה זו הרבה פירות. הנה כמה מסעדות בהן תוכלו לעשות את זה
''אני בחרתי בסטייק אנטרקוט, שהגשים את פנטזיית הבשר הבוערת בעצמותיי בשבועות האחרונים, אשר הוגש בצלחת גדולה לצד פלחי תפוחי אדמה רכים ושחומים. ג' בחר בסינייה, בשר קצוץ בבהרט, טחינה, פרוסות עגבניה וצנוברים, שהוגשה בכלי מעוגל מסורתי והיתה טובה מאד''. אדווה גן סתיו מאושרת. היא מצאה סוף סוף מסעדה טובה קרוב לביתה: מטרו ביסטרו, בכפר סבא
למסעדה הכשרה שברחוב הירקון תפריט מגוון, בסגנון ים תיכוני ובניחוח צרפתי, המתמקד בבישול רזה, נטול שמנת וחמאה. ארוחה עסקית הכוללת מנה ראשונה ועיקרית, או מנה עיקרית וקינוח, תעלה 75 שקלים, והרבה פחות קלוריות ממה שאפשר היה לחשוב
שף שלומי בן אלי ממסעדת ברסרי באילת נזכר בסירים של סבתא, מספר איפה למד לבשל, חושף מיהו השף האהוב עליו (רמז: הוא נשוי לה), ומספק מתכון למנת הדגל שלו: ברבוניה על מלבן בצק עלים, עם חצילים קלויים בקרמל סילאן
''בשבילו שיפודי פרגית עסיסיים, שומניים במידה ומלווים בצ'יפס. אני ביקשתי, וקיבלתי, מנה בשם שישברק – כיסונים קטנים ורכים של בצק, ממולאים בפטריות, מבושלים בקערה של לבן רותח. אנחנו מתענגים על המנות עם קנקן של לימונדה מרעננת בעלת טעם מסקרן, שלוקח לנו קצת זמן להבין שנובע ממי ורדים''. מיכל זמרני מצאה את המסעדה המזרחית המושלמת
אלו מאיתנו שאוהבים לאכול מחוץ לכותלי המטבח מקבלים בסוכות את מלוא הלגיטימציה: בסוכות זו מצווה, אפילו חובה, לאכול בחוץ, על המרפסת, באוהל בדואי – בכל מקום שאינו תחת קורת גג. הנה כמה מסעדות טובות, שמאפשרות לכם לעשות את זה בסטייל
''הסלט המרענן כלל עלים ירוקים, אנדיב, פטריות, בצל סגול, אגוזים וגרעיני חמניה ברוטב ויניגרט שומשום, והוגש בליווי קרוסטיני גבינת ברי פריכים וטעימים..''. קרן ויזנר מבינה למה משמש Njoy, בית קפה אינטימי ונחמד, כמקום מפלט לסלבריטאים
ועושה שם פלאים. נדב אבידן חזר נפעם מדונטלה, מסעדה איטלקית כשרה, המציגה תפריט מפתיע בנוף המוכר של האוכל האיטלקי: ''הניוקי המוקרם הוגש עם רוטב נפלא ומיוחד, המכיל בין היתר שמנת, תרד, בצל, שום ועוד''.
''הקלמארי, שהתרגלנו לקבל אותו מטוגן כברירת מחדל מוגש כאן כשהוא מבושל. הדבר חוסך את האפקט המוכר של 'פריך בחוץ ורך בפנים', אבל מגלה פשטות נימוחה המתמוססת בפה. הקלמארי נפרד מן העולם בתוך רוטב עשיר על בסיס קרם-פרש, ותודו שגם אתם מוכנים לגמור ככה''. אחרי ארוחה במסעדה בויה, מיה בר מסכימה עם פו הדב: הרגע היפה ביותר ביום הוא רגע הארוחה
אם אתם מבולבלים מהמסרים המנוגדים לכאורה לגבי שומן ובריאות, או אחוזי אשמה על כך שאתם נהנים ממזונות עתירי שומן - אתם לא לבד. בכתבה זו נגלה לכם איך אפשר ליהנות משומן – מהסוג המועיל של השומן עד השומן החיוני