מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > ברים, יין ואלכוהול > ברים ופאבים> בלגו בר – בר שלא כל העולם יודע עליו

הדבר הקטן הבא


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

''פתחנו את הערב עם מוחיטו ליצ'י וקוקטייל פינק. שניהם היו מעולים, והבנו שגם כאלו משקאות צריך לדעת להכין...''. נדב אבידן גילה בכפר סבא את הבלגו בר, שמגדיר מחדש את המילה ''שכונתי'', וששווה להגיע בשבילו מתל אביב

''פתחנו את הערב בבר עם מוחיטו ליצ'י וקוקטייל פינק. שניהם היו מעולים, והבנו שגם כאלו משקאות צריך לדעת להכין...''. נדב אבידן גילה בכפר סבא את הבלגו בר, שמגדיר מחדש את המילה ''שכונתי'', וששווה להגיע בשבילו מתל אביב

אחד הדברים שאני יותר נהנה מהם, זה למצוא בר שלא כל העולם יודע עליו. יש משהו במקומות שהם ה''הייפ'' העכשווי שקצת מבאס אותי - זה נחמד להיות בעניינים, ולדעת לאיזה בר הכי נחשב לצאת היום, אבל יחד עם זה, כשכבר הגעת לשם, וכל מה שאתה עושה כל הערב זה להידחק בין עשרות כמוך, קשה לי לקרוא לזה ערב מהנה. לכן רוב הברים שאני באמת אוהב ללכת אליהם אלו הברים ברחובות הצדדיים, במיקומים הלא צפויים, אלו שלא מעט מכירים, אבל תמיד כשתגיע לשם הברמן יזהה אותך, והאווירה תהיה הכי קרובה לבית שאפשר.

לכן, כשאורגד בא וסיפר לי על הבלגו בר באזור התעשייה של כפר סבא, חשבתי לעצמי - קצת רחוק מתל אביב, אבל נשמע כמו הבר שתמיד רציתי למצוא. כי מקומות יציאה מחוץ לתל אביב זה הכי אחרת שאפשר מהעיר הגדולה, בקהל היעד, באווירה, בתמחור, בכל הקשר שרק אחשוב עליו.

הנסיעה לבר הייתה הרבה יותר קצרה משחשבתי - עולים על הכביש המהיר לכיוון כוכב יאיר, פונים ימינה אחרי הירידה לכביש 6, אל אזור התעשייה הנקרא ''עתיר ידע'', עוד קצת ישר, ואנחנו בבר. אפילו לפני הכניסה התלהבנו. יש חנייה. אמיתית, עם מרווח, צמוד לבר. איפה תמצא בר כזה בתל אביב?.

בכניסה לבר, בעוד אנחנו מזמזמים את smoke on the water שניגן באותו רגע, קיבלה את פנינו טל, המלצרית החמודה (מאוד, אפילו) שליוותה אותנו לאורך הערב. העדפנו לשבת בתוך הבר, ולא בחוץ, בגלל שפעת שאני מנסה לחמוק ממנה לאורך השבועיים האחרונים, ולא הצטערנו לרגע. העיצוב של הבר מאוד לא ''שכונתי'' בתפיסה הרגילה של המושג. זה לא כוך אפל וחשוך, אלא בר גדול, שמעוצב בקווים פשוטים, נקיים ונעימים, בצבעים רגועים, ונותן הרגשה של בר מאלו שיוצאים אליהם בסרטים. טל הגישה לנו את תפריט האלכוהול ותפריט האוכל, שניהם מעוצבים בצורה מעניינת ומוקפדת, ומכילים מבחר לא קטן של שתייה ואוכל.

פתחנו את הערב בבר עם מוחיטו ליצ'י לאורגד, וקוקטייל פינק (שנפס תפוח ואפרסק, סאוטרן, סאוור) בשבילי. שניהם היו מעולים, עד כמה שזה נשמע מוזר לומר את זה על מוחיטו וקוקטייל רגוע יחסית. פתאום נפל לנו האסימון, והבנו שגם כאלו משקאות צריך לדעת להכין - המהילה הייתה מדויקת, הכמויות מוקפדות, סה''כ לא אגזים אם אומר שאלו היו בין המשקאות היותר טעימים ומושקעים שיצא לי לפגוש בבר כלשהו. איתם הגיע גם האוכל- רצועות סינטה חמות במרינדה אסיתית, שאורגד כל כך אהב שלא הרשה לי לטעום, ונקניקיות מרגז חריפות מעט, שהוגשו עם תפו''א אפוי. טעים מאוד, משביע מאוד, מנה גדולה ושווה כל שקל.

בשלב הביניים הזה החלטנו ללכת על שתי בירות, כדי להמשיך באופן רגוע בחגיגה. אחריהן קיבלנו לשולחן מנת ''מיקס פירות ים''- שרימפס, קלמרי ומולים ברוטב תאילנדי, שהייתה מעולה גם היא ונעלמה מהר כשם שהגיעה. המשכנו במסכת האלכוהול, בגישה רגועה יותר עקב הצינון שהתחיל לתת אותותיו, ואני לקחתי לי לימונצ'לו, בעוד אורגד לוקח קוקטייל עם שם מפוקפק אפילו יותר מה''פינק'' ששתיתי אני: וונילה. זה נשמע כמו קוקטייל נינוח של סוף יום, מכיל שנפס תפוח, סאוור ווניל - לכאורה לא מזיק בעליל, אבל לא כך לדעתו של אורגד. הבחור יודע להחזיק משקה, ונראה לי שמעולם לא ראיתי אותו אפילו קצת שיכור, וכאן בבר הוא נאלץ להודות ששוב, כשיודעים להכין משקה, ומשקיעים בפרטים הקטנים של המרכיבים, גם משקה נינוח מרגיש אלכוהולי בהחלט.

בשלב הזה, כשכבר היינו נינוחים מאוד בשהותנו שם, תפסנו שיחה קלה עם עופר הבעלים של הבר, שישב בשולחן לידנו עם כמה חברים. מסתבר שהבר פתוח כבר 3 שנים, שזה לא מעט בכלל לבר שממוקם בפינה שרק יודעי דבר מכירים, ונחשב למוביל באזור כפר סבא. אחרי שהתעקשנו לשאול למה לפתוח בר שאנשים יכירו רק מפה לאוזן, ולא בר יותר מרכזי, ענה לנו עופר, שבדיוק בגלל זה. זה הבייבי שלו, זה מה שהוא אוהב לעשות, וטוב לו עם זה שהאנשים שמגיעים אל הבר שלו הם אנשים שרוצים להגיע אליו, ולא סתם אנשים שמחפשים בר אקראי לשבת. וזה מורגש, מאוד מורגש. עופר הצליח ליצור בבר אווירה של מקום שבו גם אם הגעת בפעם הראשונה, אחרי 10 דקות כבר תכיר את רוב האנשים מסביבך בשמם, ואני לא מתכוון לזה במובן של חוסר פרטיות. החלל האישי שנוצר מהעיצוב של הבר מאפשר לכל שולחן את הספייס שלו, ואין סיכוי שתשמעו שיחה של שולחן לידכם - מצרך נדיר בעולם הצפוף של הברים.

כך שבלגו בר הוא ה-בר למי שלא בא לו להידחק עם עשרות לקוחות מתחלפים כל ערב. התפריט עשיר, השירות נפלא, וההגעה כל כך קלה, שהתחושה שמצאתי בר סודי עלתה עליה בהרבה. יש לי הרגשה שהבלגו בר לא יישאר סודי לעוד הרבה זמן, אז כדאי לנצל את הרגעים האחרונים של האנונימיות היחסית שלו...


בלגו בר
עתיר ידע 21, כפר סבא.
09-7666077