Skip Navigation Linksראשי > שף בשקט > שף בשקט> : שף בשקט עם דורון לביא ממסעדת הבית של דורון

שף בשקט עם דורון לביא ממסעדת הבית של דורון


מוקד הזמנת אירועים במסעדות

דורון לביא, ממסעדת הבית של דורון שבכפר ורדים, מספר על לימודי הבישול חובקי העולם שלו, מהם חומרי הגלם האהובים עליו, איזה מטבח בינלאומי נותן לו השראה ומה היה החלום שלו, שאותו כבר הגשים. ויש גם מתכון לפטריות ממולאות

דורון לביא, ממסעדת הבית של דורון שבכפר ורדים, מספר על לימודי הבישול חובקי העולם שלו, מהם חומרי הגלם האהובים עליו, איזה מטבח בינלאומי נותן לו השראה ומה היה החלום שלו, שאותו כבר הגשים. ויש גם מתכון לפטריות ממולאות

שם: דורון לביא.

מקום מגורים: כפר ורדים.

מסעדה: ''הבית של דורון'', בכפר ורדים.

לימודים: בתי הספר קורדון בלו בצרפת, צ'ופ-סטיקס בהונג קונג, דביר בחיפה.

סגנון בישול: אירופאי, אסייתי ופיוז'ן.

עבודות קודמות: 26 שנות ניסיון במסעדנות וקייטרינג.

זיכרון ראשון שקשור באוכל: המטבח של סבתא.

אם לא הייתי שף הייתי: צלם או אדריכל.

מנה אהובה: פקין דאק – ברווז בנוסח פקין.

חומרי גלם אהובים: פירות ים טריים ושמנים ארומטיים.

לעולם לא אבשל: אין דבר כזה.

מנת דגל: משתנה בהתאם לעונה.

מסעדה מוערכת/אהובה: כתית.

השראה: המטבח האסייתי.

חלום: החלום שלי – מסעדה בבית – כבר התגשם.

מתכון: פטריות שיטאקי ממולאות שרימפס ובייקון מעושן.
חומרים:
לפטריות:
20 פטריות שיטאקי
מעט סוכר
שמן שומשום
למלית:
20 יחידות שרימפס קטנים, נקיים
50 גרם בייקון מעושן, קצוץ דק
1/2 חלמון ביצה
1 כפית קורנפלור
מיעט יין אורז או יין לבן
פלפל לבן
קורט סוכר
כפית שמן שומשום
לקישוט:
20 אפונים ירוקים, חלוטים
אופן הכנה:
1. משרים את הפטריות היבשות במים עד לריכוך. מורידים את הגזעים. מתבלים במעט סוכר ושמן שומשום, ומאדים במחבת למשך כ-5 דקות.
2. הכנת המלית: מועכים את השרימפס עם סכין כבדה על קרש חיתוך. מעבירים לקערה ומוסיפים בייקון מעושן, חלמון ביצה, קורנפלור, יין, פלפל לבן, קורט סוכר ושמן שומשום.
3. ממלאים את פטריות השיטאקי במלית, ומקשטים באפונה ירוקה חלוטה (אפון לכל פטרייה).
4. בכלי אידוי מסדרים מצע של חסה אמריקאית או תרד. מסדרים מעל את הפטריות ומאדים למשך 4 דקות בערך. מגישים חם, עם מטבל סויה.

הבית של דורון
שניר 36, כפר ורדים.
04-9974189